Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фарове за витара

Продължавам да си пиша, че може да е полезно на някой след време .

Valeo 082395 е същото. H4 със размер 165х100. Слагат го на:

ASTON MARTIN
    Lagonda, 5.3 i Berline 293 cv
    LAGONDA I, 5.3 340 cv

MAZDA
    929 (LA) Berline, 2000 90cv, 2000 90cv

MITSUBISHI
    Sapporo, 1600 Coupé 75cv, 2000 Coupé 90cv, 2000 Coupé 102cv

NISSAN
    Laurel (230) Berline, 240L 2.4 113cv, 240L 2.4 113cv
    Laurel (230) Coupé, 240L 2.4 113cv, 240L 2.4 113cv

TOYOTA
    Corona (RT1*) Berline, 1.6, 1.8 86cv

Коментар

Valeo-то е 93лв клиенткса цена в Авто+. Разгеле, намерих ги .

Коментар

Re: Фарове за витара

Днеска ще ги премеря на YJ, мислех, че са 4x6 защото като поръчвах от нета такива поръчах, а по сметки това трябва да отговаря на около 10х15 по сметки. Дано не съм поръчал нещо друго за Врангела, че още не съм ги получил
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...23#post1723523 ,тези видял ли си ги?Те за теб май няма да станат,но не ти пречи да питаш Яро,откъде ги е поръчвал....може да има и от твоите!
          Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Не го бях видял, но мернах информация, че има Депо за 15лв с този размер . Ще видя дали ще открия нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
              Не го бях видял, но мернах информация, че има Депо за 15лв с този размер . Ще видя дали ще открия нещо.
              От два гледам счупеното ти фарче и наистина много дразни! ....Комшии се оказахме,аз съм в горния край на ул.Котел ....Иначе Витарката е супер кукла!

Коментар

Тя е паркирана там за 2-3 дни, че останах да пия по комшиите ти .

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                  Тя е паркирана там за 2-3 дни, че останах да пия по комшиите ти .
                  Няма лошо! ....Важното,е че съм те разкрил и съм видял вече спешъл шарнира от Соти....Изглежда обещаващо!

Коментар

Воайор . Да, шарнира на фона на стария изглежда много масивен. Като знам с оригиналният колко хора си карат съм сигурен, че с този няма как да имам проблеми.

Коментар

Проблема с фаровете ще го решавам генерално. Хванах 2та дето са за H1 и не са вързани по инсталцията и ги срязах. Ще вкарам вътре лупи с ксенон. Ще кача и снимки да видите какво се е получило.

Обаче остава малкия проблем със закрепяноето на фаровете. Старите пластмасови шипки са толкова дървени, че повечето се изпочупиха при свалянето. Системата за захващане е следната: от купето стърчи болт със топче накрая (ябълка) а от към фара има пластаова скоба която шраква върху ябълката. Самата зглобка се получава така, че болта може да се върти наляво-надясно в скобата дето го хваща.

Не знам дали ме разбрахте какво точно имам в предвид. Ще се опитам тия дни да го снимам. Но ако сте ме разбрали - как се казва това съединение и от къде да търся женската част?

Опитах да нарпавя самоделни такива от пластмасови дюбели. Сцепени са на 3, изкопах по-широка част с дремела в дъното, сложих една пружинка отгоре на дюбела да го държи по-стегнат и въпреки това държи слабо и е кекаво. И на това творение ще кача снимка .

Коментар

http://trent.snimka.bg/tuning/hella-grill.412099

Прегледай тези снимки, мисля че някои ще ти помогнат, и мисля че захващането е същото.

Коментар

Май не е точно така. На снимките по-долу се вижда как е при мен и до къде съм го докарал с фаровете. Вижда се и самоделната женска ябълка .
                          Прикачени файлове

Коментар

Замислям се за един вариант, който ще е здрав, но труден за монтаж. Да махна болтовете от маската (те са проходни и спокойно мога да ги сменя с други и да сложа болтове (по-скоро шпилки, че болт няма да влезне там) с тяхния диаметър на фаровете. Към фаровете закаченто ще бъде леко свободно - две гумени шайби, над тях 2 нормални шайби и 2 гайки (залепени към шпилката за да не се саморазвиват). Така получената сглобка само трябва да успея да я подкарам в резбата на старите болтове. За реглаж - от другия край слагам пак една гайка и я залепям към шпилката.

Недостатъка е, че т'ва веднъж сложен няма да има сваляне без рязане на гайката зада маската. Бонуса е, че няма да могат да ми свалят фаровете с поглед както е сега положението .

Ако не се намерят ябълки в следващите 1-2 дни направо минавам на този вариант.

Коментар

Още малко снимки .

След като монтирах тръбата която трябва да събере лупата към фара и капака на тръбата трябваше да се помисли как да се центрира лупата в тръбата. За да не виси само на задният капак сложих 3 ивици от същото лепило (течният метал) в тръбата под 120 градуса (горе-долу) и ги изпилих така, че лупата да влиза максимално плътно. Пръснах набързо рефлектора (или по-скоро останалото от него) със черен спрей за да стои по-добре от вън. Вижда се и фара събран без крушка (съхне санитарният силикон с който залеих стъклата) и се проветрят през дупката за крушката. Вижда се как стои и гуменият капак за фара. Само му трябва дупка за да минават през него кабелите. Също ще залепя по едно пакетче силика гел отзад за гумения капак за да може да попива влагата която се надявам да не се събира във фара (почти херметически е затворен).

Лупата трябва да се завърти спрямо фара и да светне с хоризонтална линия. За да се фиксира в хоризонтално положение под шайбата хващаща и центрираща лупата към H4 цокъл ще подложа на 3те ушенца двустранно лепяща монтажна лента. След стягане и със гайката няма да има на къде да мръдне.

Следващите снимки предполагам ще са от колата със монтираните фарове .

Реших да не се заигравам и да пиля излишното лепило. Там няма кой да гледа. Там където се вижда фара нещата са горе-долу изпипани.
                              Прикачени файлове

Коментар

Зачудих се дали тоя плътен капак отзад е удачен избор (тоя дето държи лупата). Дали няма да стане прекалено изолирано отпред и да прави конденз? И дали не е удачно да направя една дупка Ф6 (примерно) в него за да може силика гела дето ще е отзад в гумената капачка да действа по-ефективно...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X