Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове за витара

Витарата ми е с някакви различни от масово разпространените маски и фарове. Първо мислех, че може да е някакъв тунинг елемент правен в чужбина, но всичко е прекалено истинско. На маската има 4ри правоъгални фара, а самата маска е пластмасова. Външните фарове са със Н4 крушки и уж трябва да са дълги и къси, но до сега съм пускал само късите на тях. Вътрешните фарове са само за дълги.

Проблема е, че фаровете не си знаят годините и рефлекторите са поръжясали. Дори с нови крушки - пълна скръб. Вижда се на 4-5 метра пред колата. Искам да ги заменя с нещо ново (било то и китайско). Обаче не мога да намеря такива фарове. Имате ли идея как се води модела (снимки ще се постарая да кача по-късно)? И от къде мога да намеря фарове?

Като последен вариант съм решил да пробвам да вградя лупи във фаровете. Ще трябва обаче да се пили и стъклото за да стане гладко, а това ще е играчка. Но ако нищо не стане - лупите са в нас (остатък от едни фарове който поразмазах) и явно това ще ми е спасението.

От: Фарове за витара

Немога да те разбера,защо не качваш снимки на тая джипка,а постоянно ни караш да гадаем!? ...Ако неможеш,прати ми ги на скайп emo_rangelov и да ти ги кача!?
    По така казаните от теб описания,мисля че на Гео Тракерите има такива решетки с такива фарове!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Щото нямам снимки . А в момента не е при мен и е малко сложно. Но пък темата в раздел продава все още седи :

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=105319

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vitara_1.jpg
Прегледи:2
Размер:98.4 КБ
ID:5316967Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vitara_2.jpg
Прегледи:2
Размер:69.7 КБ
ID:5316968

То и на снимките се вижда, че са в окаяно състояние...

Коментар

Да! ..Знам я тази Витарка!...Хубава е!
        Варианта е да намериш заместители със същия размер,захвати се преправят!Имаш опция да сложиш и по-силни,но трябва да го мислиш така,че да не заслепяваш другите!
        Другият вариант е да се смени маската с обикновенна Витарова и Витарови фарове чисто нови,което ще ти излезе,около 200-250лв!
        Трябва сам да прецениш,как искаш да изглежда Витарката и от там вече да търсиш правилните фарчета за нея!...Предполагам,че оригинални нови същите като твойте трудно ще намериш и според мен не си заслужава да търсиш!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
          Витарата ми е с някакви различни от масово разпространените маски и фарове. Първо мислех, че може да е някакъв тунинг елемент правен в чужбина, но всичко е прекалено истинско.
          От: Продавам Сузуки Витара 1,6 моно-газ

Колеги още малко пояснения относно Витарата - първа регистрация в Италия 1999год.и не е испанска сглобка(САНТАНА),а е японка. Предната решетка е произведена в италиянска тунинг къща. - обявата за продажба във форума - линка си го цитирал

Ето отговора откъде е предната решетка на твоята Витара. Вариянт е да потърсиш от тази къща фарове,ама.. нито ще е евтино,пък и най-вероятно доста трудно. Иначе е готина Витарата! С кеф да я караш!
          Последно редактирано от Борислав Бонев; 08-11-11, 15:36. Причина: допълнение
          Б. Бонев
          0осем88две6шест71три

Коментар

И аз така чух, но като видях, че е пластмаса а не плат и смола реших, че все пак е нещо фабрично . Ми значи отивам на варианта с лупи във фаровете. Ще трябва само да препиля от вътре фаровете да станат гладки. Или пък да възстановя рефлекторното покритие ...

От някакво БМВ акула, години около 85та били такива, ама кое ли е то ... Иначе има и марка и номер на фаровете, ама ако са нещо рядко срещано ще е голяма греда. Проверих по тия номера в гугъл и нищо не излезна.

Коментар

Аз бих сложил оригинални витарски фарове и маска.
              Доста масови са, и няма да имаш проблемите които сега описваш.
              Иначе пък с тези фарове е уникална...
              Твое решение.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Някъде по софийско мисля, че възстановяват оригиналните и стават почти като нови. Спомням си че за ауди 100 искаха по около 40лв на рефлектор. Разтърси се в ауди форума, ако не намериш, свиркай, ще търся.

Коментар

И аз мисля ,че трябва да поразпиташ защото и аз съм чувал и виждал възстановявани рефлектори и нямат забележки а и си светеха като оригиналните .
                  Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

В ауди форума намирам писано, за машина дето може да възстановява рефлектори. Пускането на машината е 40лв без ДДС. Събира 20-30 рефлектора и цената на рефлектор излиза смешна. Ама 20-30 рефлектора не мисля, че ще събера . Но и 50лв за двата е добра оферта ако не измисля нищо друго. Варианта с лупа малко отпада, щото едната лупа ми липсва .

Коментар

в Стрелча възстановяват, работят и с куриер. някъде в съседните теми имаше и тел.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        в Стрелча възстановяват, работят и с куриер. някъде в съседните теми имаше и тел.
                        аз си правих рефлекторите на волвото и ми взеха 70лв ,но станаха просто супер...
                        Като нови просто...Препоръчвам!
                        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

А ръждата как да я преборя? Щото има наченки по вътрешното на рефлектора.

Иначе мойте са малки. Предполагам по-малко пари ще ми искат.

Коментар

Виж дали на Вранглер YJ не са същия размер фаровете.Ако е така,това е решението.Или каквато и да е Щатска кола с такива фарове.Те са стандартен размер и ги слагат на широка гама автомобили.Има дори крушка-фар.

Коментар

На Вранглера са други - закрепването поне е доста различно. Ама като си взема витарата ще сваля размерите и ще видя. Ще приказвам с хората дето правят покритието как да им подготвя рефлектора. Предполагам те ще дадът идея за справяне с ръждата.

Иначе при Вранглера размерите са 200мм х 142мм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X