Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара, къса база, луфт в задния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара, къса база, луфт във задния диференциал

Контактното петно се наглася май с подложките на онова дето върти короната (нека образно да го казваме пиньон). Силно се надявам да може да се хване. Иначе информация в нета намерих как се наглася и в какъв ред, но все още не знам колко трябва да е свободния луфт на короната при неподвижен пиньон.

То май това са необходимите неща за нагласяне. Първо луфта на короната и после контактното петно. Т'ва разбира се ако самият диференциал е читав.

Ей тук има информация и картинки как се наглася луфта и контактното петно - http://www.differentials.com/install.html . Обаче от това което чувам има и други тънкости и че не е хубаво да си правя експрименти. Затова го свалям и го нося на Соти.

Ей къде едно видео дето показва интересни работи - http://www.youtube.com/watch?v=dAqAqODmcj4.
    Последно редактирано от brum; 30-09-11, 20:53.

Коментар

Днес проверих каретата наред са мен ме съмнява тоя луфт и гадно удряне да идва от това че кардана много ми се е опънал и мърда в шлиците на изходящия вал от раздатката понеже за да си дойде както трябва е необходим 2см фланец
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
        и онова дето идва от кардана.
        на това дето върти короната
        на онова дето върти короната (нека образно да го казваме пиньон)

Научи ли го най-накрая кое е онова дето идва от кардана, и върти короната?

ПИНЬОН се казва. Идва от френската дума pignon. Какъв е точно смисъла-не знам.
        Важното е да се знае,ч е е малката зъбчатка, която върти голямата.

По-навътре има и сателити и планети, тях знаеш ли ги?

Бъзикам се ей, да не се натовариш...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Няма, спок . Ама пиньона си го представях по друг начин - като при колелата и моторите. Де да знам, че е толкова общо.

Иначе дифа е свален и е при Соти. Утре ранния следобяд ще има доагноза.

Коментар

Лагерите в тоя диференциал са има-няма 200лв 4те. Ще търся 2ра ръка, че те там цените са къде-къде по-приятни...

Коментар

Лагерите в тоя диференциал са има-няма 200лв 4те. Ще търся 2ра ръка, че те там цените са къде-къде по-приятни...
              Не мисля,че е правилно решение да търсиш лагери втора употреба!Кажи,какво стана?Луфтовете и тресенето от лагери на диференциала ли се оказаха?...От къде извадихте тези цени на лагерите?....Би ли записал номерата на лагерите,ще съм ти много благодарен! ....Успех колега и ще се радвам да споделяш развитието!
              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Не лагери втора ръка, цяло прасе ще вземам. Обадиха ми вече цена от 130лв която ме устройва.

Лагерите според http://epc.japancars.ru/suzuki/ са:

пиньон, заден - 09265-35002, Koyo 30307XRLFT, ~50лв в СнабТех
                пиньон, преден - 09265-35010, Koyo TRA0607RYR, ~38лв в СнабТех
                лагерите на самия диференциал (2 броя) - 09265-45002, Koyo 4Т17887, ~52лв/бр в СнабТех

Не гарантирам за информацията, защото съм я вадил от онлайн каталози на Koyo

Луфтовете от лагер излиза, че са. Другите неща май са читави.

Коментар

Благодаря много!Това е полезно за всички ни!После сподели резултата при теб.....та да почваме и ние!
                  Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Кои резултати ? Както писах - минавам на 2ра ръка прасе със все лагерите и дифа, пак 5.125 към 1. А другия остава като резервен вариант и като има пари ще се стегне и той.

Коментар

Същата работа и при нас има голям луфт който установихме без да разглабяме но Соти каза че е за смяна на лагери.Незнам какво да правим ако само оберем луфта без да сменяме лагерите

Коментар

Ами от това което чух - ако имаш луфт в лагерите на пиньона и обереш този луфт посредством местене на короната към пиньона ще има усукване там и ще се строшат нещата за норматив.

Коментар

Ти какво направи намери ли друго прасе

Коментар

Да. Утре е при мен и отива на преглед при Соти. Ако е читаво и с малко късмет в петък ще съм готов заедно с повдигането на витарата.

Иначе прасе 2ра ръка, уж читаво - 130лв. Само лагерите за ремонт на дифа с отстъпки са около 160лв...

Коментар

Няколко думи и от мен.
                              Тези лагери по диференциалите са радиално-аксиални, било то с конусни ролки, било съчми. Те работят в леко натегнто положение. При износването им може да се похлабят и да се отвори лек луфт, но за да се отвори такъв голям луфт за какъвто пишете това трябва да е зверско износване. Цялата корона заедно с касетата ще трябва да има видим аксиален луфт. Същото и за пиньона, би трябвало да мърда напред-назад. За да се износят лагерите до такава степен, означава да е започнала да им пада и циментацията и те да се чуват вече. Луфта на лагерите на короната може да се обере, но трябва да се стягат и двете гайки еднакво, за да не се измести короната в една страна и по този начин да се промени контактното петно. Въобще контактното петно е от критична важност за правилната и безшумна работа на хипоидната предавка. Обикновено когато се гласи, може да се наложи и аксиално преместване на пиньона. Но при износени зъби, каквото и да се направи, този луфт няма как да се избегне без замяна на двете зъбни колела(винаги в комплект).

Коментар

Ами те мойте си се чуваха. Макар че не ги чух докато бяха на коалта, а като свалих диференциала. Единия направо си хрупаше...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X