Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара, къса база, луфт в задния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара, къса база, луфт в задния диференциал

Смених съединителя и при тръгване се появи доста неприятен удар в диференциала отзад. Има доволно луфт. И е точно след кардана някъде. Със стария приплъзващ съединител не правеше впечатление, но сега има усещането, че ще изкъртя деференциала.

Порових се и почетох че има реглажи в диференциала относно това. Има ли смисъл? Някой има ли информация как се регулира тоя луфт? До колко е допустимо? Предполагам, че не е нормално при тръгване и при смяна на предавка да има удар.

От: Витара, къса база, луфт във задния диференциал

Не е нормално разбира се виш провери каретата на задния кардан и аз имам такова удряне леко и май ще се сваля пак
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

А доколко си сигурен, че не е от луфт в шарнира на А-рамото, или хлабави болтове на долните надлъжни щанги на задния мост?

Може и да има разбит лагер на пиньона, но да се е разцентровал до степен да блъска-не ми се вярва.
      Ако не си запознат-шарнира на А-рамото е точно отгоге на диференциала. Вкарай витарата на канал, слез долу, и накарай някой да я разклати напред-назад. ако има луфт в шарнира-ще се види.
      Същото е и с болтовете на щангите, разбиват се най-често отворите в ушите които са към рамата.
      Дано да не е диференциал, че ако там пипа някой който не знае какво прави-скоро след ремонта пак ще имаш ядове с него.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
        Не е нормално разбира се виш провери каретата на задния кардан и аз имам такова удряне леко и май ще се сваля пак
        Разбито каре на кардан се установява много лесно на ръка, а и в движение-при ускорение си работи супер, но ако пуснеш газта както е на скорост-започва едно дрънчене и стържене, и тресене, и удряне... Зависи до каква степен е износено карето.

Коментар

Не е каре на кардана, защото легнах под колата и видях къде е луфта. Луфта е след кардана. На свободна скорост като врътна задния кардан преди да тръгне да мърда джипката напред/назад има доста луфт. Пробвано като легна под колата и въртя на ръка кардана. Можете ли да ми препоръчате майстор в София или около София да погледне и да каже какво точно е. И да знае как се наглася задния диференциал, че ако се стигне до там да може да свърши работата.

Попрочетох малко и горе-долу схванах каква е идеята. Като мръдне надясно самия диференциал (или поне короната му) се отваря луфт между короната и онова дето идва от кардана. Обаче така и не разбрах къде се намират тия регулиращи работи за местене на дифа наляво/надясно с цел намаляне на луфта. Някой може ли да ме ориентира по тая картина:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rear_diff.jpg
Прегледи:1
Размер:49.4 КБ
ID:5306956

Иначе като нищо може да се окаче, че луфта е нормален и удара идва от другаде. Ще проверя нещата за които ме посъветвахте по-горе - шарнира на А рамото и болтовете на щангите (само да разбера кой точно щанги, ама предполагам че като погледна отдолу ще ги намеря).
          Последно редактирано от brum; 29-09-11, 22:26.

Коментар

0885 477 440-звънни ми ,ще ти покажа.
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ъхъ, обади се на Соти(нинжа номер едно).
              Ще ти познае откъде идва блъскането от раз.
              Ама после кажете какво е било, че ми стана интересно.

Коментар

Още утре ще се чуем .

Коментар

Оп! Много ценна тема!Следя я с интерес,понеже и старата и новата ми Витара страдат от тази болест,та ще ми е интересно всичко написано!Даже на тази има луфт на двете задни гуми(навътре-навън),който според всички не е от лагери!
                  Соти ще се радвам,ако може да споделиш малко информация на всеуслушание или да кажеш,къде мога да ти докарам и моята Витарка,да си кажеш мнението,ако има такава опция естествено!
                  Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

гТози луфт в дифа вероятно не е между пиньона и короната, наслагва се малко от шлиците и сателитите , но не е страшен , вероятно и не е толкова много , колкото го описва колегата и при мен го имаше. Дрънченето си е неприятно.
                    На Емо луфта си е от лагерите 99% на мойта и на още една ги сменях със същите симптоми, миналата седмица още една, но тя отиде в сервиз да и ги сменят.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                      и при мен го имаше. Дрънченето си е неприятно.
                      На Емо луфта си е от лагерите 99% на мойта и на още една ги сменях със същите симптоми, миналата седмица още една, но тя отиде в сервиз да и ги сменят.
                      Да ти кажа и на мен си ми се струва,че този луфт е от лагерите,а чукатето при тръгване е луфт в диф-а!
                      Като се посъвзема малко -ще сменя лагерите и каретата на карданите и ще пиша -колко и какви луфтове са ми останали,та да ги мислим как ще ги лекуваме!
                      Казваш,че и при теб го имало!?!.....Как го отстрани?
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Виж в някои теми съм описал как се минава тънко със задните лагери .
                        Иначе сложих прасе с лсд и пак го има , но е малко по-малък. Не ми е останало време да разглобя старото прасе да го разгледам , но на външен вид нищо му няма и луфта между короната и пиньона е нормален.
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

След среща със Соти извода е, че при мен луфта е във диференциала. Най-вероятно между короната и онова дето я върти (пак му забравих името). Луфта е доволно повече от нормалното и ще се прави. Най-вероятно другата седмица като правя лифта ще сваля диференциала и ще му го занеса.

А иначе това за обиране на луфта между короната и онова дето я върти става с две гайки дето се намират там където влизат полуоските. Двете гайки местят целия диференциал заедно с короната към лявата или дясната гума и по този начин се обира луфта между короната и онова дето я върти.

При мен обаче може и да не се мине само с обиране на луфта. Има шанс да са разбити лагерите и втулката на това дето върти короната (абе май пиньон му се казва, ама съм по-склонен да кажа пиньон на короната вместо на него). Дано да няма потрошени зъби ...

Я да питам - "прасе" казвате на кожуха на диференциала ли (тоя дето излиза заедно с него)?

Коментар

Прасе е това дето влиза и рине с муцуна, т. е. короната с пиньона и касетите

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                              След среща със Соти извода е, че при мен луфта е във диференциала. Най-вероятно между короната и онова дето я върти (пак му забравих името). Луфта е доволно повече от нормалното и ще се прави. Най-вероятно другата седмица като правя лифта ще сваля диференциала и ще му го занеса.

А иначе това за обиране на луфта между короната и онова дето я върти става с две гайки дето се намират там където влизат полуоските. Двете гайки местят целия диференциал заедно с короната към лявата или дясната гума и по този начин се обира луфта между короната и онова дето я върти.

При мен обаче може и да не се мине само с обиране на луфта. Има шанс да са разбити лагерите и втулката на това дето върти короната (абе май пиньон му се казва, ама съм по-склонен да кажа пиньон на короната вместо на него). Дано да няма потрошени зъби ...

Я да питам - "прасе" казвате на кожуха на диференциала ли (тоя дето излиза заедно с него)?
                              Не се регулира само с тези две гайки .... Ако е вървял така доста време нагласянето на контактното петно се хваща много трудно, да не кажа и невазможно .
                              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X