Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарски потайности

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витарски потайности

Тук по Габрово всички го ползват лафа за 16-волтовите ,чак се учудих че тук никой не го знае
    Последно редактирано от stefan stoev; 30-06-11, 23:45. Причина: грешка

Коментар

Ключа за гумите трябва да е до крика, ако го няма там значи нямаш.Обаче мойта е 8 волтова, не знам как е при 16-ските.За капака ми каза човекът от който я купих. За капачката на резервоара се сетих сам защото ,и на другата ми кола се отваря от там.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

По темата.
        В този раздел има една тема за съединител и неговото регулиране, бих сложил тази информация тук.
        Също така за кондензатора в захранващата верига на компютъра, както и други типични за модела "тайни".
        Страниците в раздела са над 50 и на практика са необозрими в разумно време. Пък и кой ли ще помни накъде трябваше да се върти гайката за да се отпусне или натегне съединителя.
        Идеята ми е в тази тема да може човек като почете и да се справи с някой типичен проблем или поне да се ориентира.
        Какво мислите?
        Изразът "иди на сервиз" не е на почит.
        Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

А,я да кажаже някой,как се откача жилото на съединителя от педала!?Един познат на скоро вика: ела погледни го това чудо,че не мога да си сменя жилото.Гледах отдолу отгоре и не успях да го разгадая,ама и не се загледах много.Стори ми се,че таблото пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от metero Преглед на мнение
            По въпроса за 16те волта

@злой: подписът ти е супер , как бьi мне подобное придумать.

Да легко - начинаеш читать русские форумы, там и не такого наберешься.....

По темата: някога много отдавна имах и аз Витара, само че дълга база. Така че просто не помня къде трябва да живеят инструменти. Па и в кола десета употреба да очакваш, че ще бъде пълен комплект трябва да си неисправим оптимист.

За 16 волта - слагай по някоя усмивчица, барем да се разбере че се майтапиш.
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

При мен инструмента се вози в пластмасова кутия за инструменти купена за 20 лева от железарията. В т.нар. багажник.
              Не съм имал витара от магазина, та и не знам дали изобщо има някакъв щатен инструмент освен крика и ключа за джантите.
              Като си купувам стара кола не очаквам да има някакъв инструмент с нея в комплект. Слагай каквото си прецениш, че ще ти е нужно, и това е.

Искам си 16-те волтаааа....
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

А защо ти е инструмент изобщо? Един ключ 10/12 разглобява половината кола. Ако караш як хард, вече е малко по-сложно, разбира се. Лопата, въже, колан, шегели и джек минават ли за инструмент или да ги броим обурудване? Не се бъзикам.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Бе трябват си и други ключове...
                  За спорачните апарати-17. За карданите-14 два броя. За дясно вътрешно каре-също. Хъбовете се разглобяват с шестограм(мисля 5мм беше).Отвертки, права и кръстата си трябват навсякъде и винаги, без клещи не тръгвам никъде, нож, изолирбанд, парчета кабел, миши опашки, тел, флакон WD-40, са почти задължителни.
                  Аз си нося и гидорията, една по-голяма отвертка, щанга, чук(ако отивам някъде на по-хард) мултицетчето, клещи "чираци"(голяма работа вършат), комплект шестограми, комплект еврейски звезди, болтове гайки и шайби от 6 до 10 мм...
                  Малка подвижна работилница
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Инструментите, които имам , са събирани от далечната 81ва, когато си купих първата жигулка, и оттогава все се трупат, има доста. По едно време в края на 80те правех основни ремонти на приятели и роднини. Затова питам дали няма някое тайно отделение, където да е предвидено да стоят. Естествено,само най -необходимите. Мястото и без това е кът, тоя багажник стек бири не събира, аз и кутия да му слагам...къде ще товаря прасетата като почне сезона.
                    @Tef4o: лопата , въже или колан така или иначе през сезона се слагат, и брадвичка. И меч за храсти.
                    Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Няма тайни отедления. Миналата година моята я бях разфасовал тотално за изкърпване, ако имаше, да съм го видял.

Коле, за такива като тебе специално съм направил уточнение по-горе
                      На моята що не и падат карданите и полуоските по пътя
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На тази кола инструмент не и трябва. Не се чупи.

Коментар

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
                          На тази кола инструмент не и трябва. Не се чупи.
                          Много правилно. Щом така излиза от завода. Има само крик и ключ за смяна на резервната гума. Друг е въпроса за какъв терен и гуми е предназначена , а ние за какво ги използваме ! П.С. Жилото на съединителя се откача първо от скоростите и след това излиза от педала.
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Нямам навика да нося инструменти нито в колата, нито в моторите, освен заводските. И никога не ми се е налагало да ползвам. Имам всякакви инструменти в гаража и ги ползвам по предназначение и навреме. Почти няма дефект, който да се проявява внезапно, навременните ремонти спестяват куп неприятности на пътя и в гората. Друг е въпроса, когато някои нарочно си чупят джипките в гората, но аз не съм от тях.

Коментар

Ми да отговоря на колегата, щото аз си намерих инструменти в една импрегнирана торба, хваната с гумен колан зад крика под дясната седалка. Сигурен съм, че са от комплекта на Витара, щото я има специфичната "манивела"/указана в мануала в началото на раздела/, дето затваря ел. шибидаха ако тоците си заминат! Поздрави!
                              "Make love, not war!"

Коментар

Ключа за гумите седи на стойката за крика(под седалката),крепи се на една пластмасова щипка.Аз ползвам кръстат.Инструменти с колата нямам и няма специално място за тях(освен да е в импрегнираната торба с ластика за крика).
                                Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X