Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карбуратор на Samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с карбуратор на Samurai

Имам един познат със Samurai 94г, 1.3 двиг карбураторен. Та проблема му е следният: Колата пали нормално, но като загрее, оборотите започват да скачат и падат. Т.е. ту високи, ту ниски. Някой разбирач го е посъветвал да си купи нов карбуратор - в Миркат били към 1100лв .
    Имал ли е някой подобен проблем и знаете ли някой майстор, който да оправя такива карбуратори?
    Благодаря!
    П.п. Ето снимка на колата и каквото можах да хвана от карбуратора. Сигурно много няма да помогне, ама все пак...
    Прикачени файлове
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Re: Проблем с карбуратор на Samurai

Не съм много наясно, но проблема да не е в смукача, ако има такъв и е автомат
    Извинявам се, ако съм казал някоя глупост
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
      Имам един познат със Samurai 94г, 1.3 двиг карбураторен. Та проблема му е следният: Колата пали нормално, но като загрее, оборотите започват да скачат и падат. Т.е. ту високи, ту ниски. Някой разбирач го е посъветвал да си купи нов карбуратор - в Миркат били към 1100лв .
      Имал ли е някой подобен проблем и знаете ли някой майстор, който да оправя такива карбуратори?
      Благодаря!
      П.п. Ето снимка на колата и каквото можах да хвана от карбуратора. Сигурно много няма да помогне, ама все пак...
      В наръчника за регулировка на карбуратори пише следното: "Лоша регулировка на празния ход. Навлиза допълнителен въздух:
      -Да се провери притягането на фланците и уплътнението на оста на дроселовата клапа;
      -Да се провери връзката на карбуратора с вакуумния коректор на прекъсвач разпределителя.
      Само ще допълня че е твърде вероятно да смуче въздух отнякъде през многото тръбички и гарнитури след дроселовата клапа на карбуратора, включително и през сервото на спирачките. Иначе японските карбуратори са едни от най-претрупаните и сложни простотии които съм пипал - в сравнение с един инжекцион японски карбуратор е като компютър Пентиум 3 в сравнение с Правец 8.... Ако иска колегата да дойде да го видим, не гарантирам че ще го оправя 100% но поне ще видим какво е.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Имам Самурай SJ413-1986. При мен беше същия проблем-причината вероятно е в една термоампула, която се намира в карбуратора и регулира автоматичния смукач. Може да се изолира, но започва трудно да пали, когато е студено. Просто натискаш педала на газта в продължение на около 5 минути на място. Когато загрее, оборотите са стабилни и пали от раз.
        Ако намериш добър майстор - моля за инфо.
        Поздрави
        Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от Рашконти Преглед на мнение
          Имам Самурай SJ413-1986. При мен беше същия проблем-причината вероятно е в една термоампула, която се намира в карбуратора и регулира автоматичния смукач. Може да се изолира, но започва трудно да пали, когато е студено. Просто натискаш педала на газта в продължение на около 5 минути на място. Когато загрее, оборотите са стабилни и пали от раз.
          Ако намериш добър майстор - моля за инфо.
          Поздрави
          Термоабпулата си е термостат. Обаче тук болежката е друга. И като си с такъв карбуратор трябва да знаеш че при някои от моделите има електронен регулатор на оборотите на празин ход който отчита включени електрически консуматори...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз също скоро си взех един sj413 и също имах проблеми с празния ход макар че беше с ръчен смукач. и направих следното и проблема си го реших . взех нов карбуратор от ваз 21083 и направих нова плочка междинна да го хвана за смукателния колектор откачих всички електроники , свалих смукателния колектор поставих силикон- авто да не смуче въздух и самурая заспа , работи много добре и няма проблеми нов карбуратор от ваз струва в магазина 115 лева оригиналния смукател на филтъра се монтира много лесно с четири шпилки не подпира и на капака.
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            SJ 413

Коментар

Много благодаря за съветите ви! Не мога да кажа дали карбуратора е с автоматичен смукач или не. Щото май оттам може да се е появил проблема.
              Ще му снеса на човека информацията и ще ви държа в течение какво се е оказало.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                В наръчника за регулировка на карбуратори пише следното: "Лоша регулировка на празния ход. Навлиза допълнителен въздух:
                Ако иска колегата да дойде да го видим, не гарантирам че ще го оправя 100% но поне ще видим какво е.
                Quadra, как или къде може да те намери човек?

Коментар

на моя бивш 413 сложих от лада 5ца на нея втората клапа е вакумна .добре стана слагал съм на още един самурай такъв карборатор засега няма проблеми само дето трябва да се прекара смукач.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                    на моя бивш 413 сложих от лада 5ца на нея втората клапа е вакумна .добре стана слагал съм на още един самурай такъв карборатор засега няма проблеми само дето трябва да се прекара смукач.
                    Това в интерес на истината е доста бюджетно решение откъм по-нанатъшна поддръжка.

Коментар

Това в интерес на истината е доста бюджетно решение откъм по-нанатъшна поддръжка.
                      особено заедно с карбуратора ако се сложи и двигателя

Коментар

Коментар

При този проблем независимо на какъв автомобил е карбуратора търсете причината в засмукване на въздух под дроселните клапи.Смени гарнитурите и ще се оправи проблема.Гарнитурата под карбуратора/на Самурая са два броя/и на колектора към главата.Маистора които ти е препоръчал да смениш карбуратора явно не разбира нищо ,по добре смени него
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                            При този проблем независимо на какъв автомобил е карбуратора търсете причината в засмукване на въздух под дроселните клапи.Смени гарнитурите и ще се оправи проблема.Гарнитурата под карбуратора/на Самурая са два броя/и на колектора към главата.Маистора които ти е препоръчал да смениш карбуратора явно не разбира нищо ,по добре смени него
                            Нали и аз това казвам. Но може да смуче и от разбит вал на дроселовата клапа или пък от някое скъсано маркуче - я за сервото на спирачките, я за картерни газове, я за някой вакумен регулатор.

Коментар

Нали и аз това казвам. Но може да смуче и от разбит вал на дроселовата клапа или пък от някое скъсано маркуче - я за сервото на спирачките, я за картерни газове, я за някой вакумен регулатор.
                              Прав си непрочетох до края темата,сори
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X