Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дилема агу или газов инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: дилема агу или газов инжекцион

Аз имах Витара стария 1.6 8 клапана, пълна инжекция и си работеше безпроблемно на газ, имам и форд ескорт 1.6 16 клапана пак с обикновенна газова работи без проблем. Има едно правило като караш с такава газова, на всеки 35-40 000 се сменят кабелите, свещите може и на 20000 хиляди и няма да имаш проблеми с "гърмене" ако е регулирана правилно!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Така, както си го обяснил, и ние трябва да налучкваме.
      Съжалявам за което, но както написах, технически не съм мн. добре. От изпарителя към колектора са 2 маркуча, смесителя е в началото на алуминиевата тръба, веднага след "защитния" клапан, за допълнителното управление нищо не знам! Ще направя снимки, но докато се прибера от работа, ще се стъмни, така че, утре. Ако са откачили датчик или вакуум без да искат/както казваш/, няма ли постоянно да се губят оборотите на празен ход?
      "Make love, not war!"

Коментар

вчера бях на строикото, и нещеш ли попадам на това , което си го мислех, ... а именно уред за елактролиза на водата , като се вкарва водород в цилиндрите , горенето се оптимизира и съответно води да намаляване на разхода.. та тази джаджа е вече на пазра и струва 500 лв за мотор като моя 1600 ...та си мисля ако сложа към газовата уредба и това устроиство , не само че ще падне разходът на газ, което е сигурно, но дали няма да отпаде и опасността от детонация , та да не го мисля маф сезнорът....има ли някой идея по въпроса?!

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
          вчера бях на строикото, и нещеш ли попадам на това , което си го мислех, ... а именно уред за елактролиза на водата , като се вкарва водород в цилиндрите , горенето се оптимизира и съответно води да намаляване на разхода.. та тази джаджа е вече на пазра и струва 500 лв за мотор като моя 1600 ...та си мисля ако сложа към газовата уредба и това устроиство , не само че ще падне разходът на газ, което е сигурно, но дали няма да отпаде и опасността от детонация , та да не го мисля маф сезнорът....има ли някой идея по въпроса?!
          Тази тема е разглеждана преди две години ,разрови се и чети
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Моето газово взе, че гръмна.
            Сменям дистрибуторна капачка в 8 вечерта на лампа и съм набутал кабелите обратно.
            Добре, че бях вързал конуса на дебитомера с тиксо в отворено положение, че не успя да се прецака.
            Та това ми е единственото гърмене досега а и занапред. Свещи и кабели не сменям, докато работи. Но не я и скопявам откъм гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Моето газово взе, че гръмна.
              Сменям дистрибуторна капачка в 8 вечерта на лампа и съм набутал кабелите обратно.
              Добре, че бях вързал конуса на дебитомера с тиксо в отворено положение, че не успя да се прецака.
              Та това ми е единственото гърмене досега а и занапред. Свещи и кабели не сменям, докато работи. Но не я и скопявам откъм гориво.

честито на печелившите , не губи кураж ванка пробвай в следващия тираж
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                Според мен не се занимавай с глупости.
                Тази джаджа е от вида на уреда за легална икономия на ток, или космодиск... Основната му функция е да обогати финансово производителя си.

Колко ти е висок разхода, че искаш да го намаляваш? Моята ми гори нещо като 13-15/100, ма няма начин. Думите "джип" и "икономичен" не могат да се съвместят в едно изречение... Или се примиряваш и си караш с голям разход, или я продаваш пустата витара и си вземаш тико
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X