Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дилема агу или газов инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дилема агу или газов инжекцион

здравейте карам витара 1.6-16v 96кс желая да монтирам агу но ме посъветваха (майстор в сервиз за агу)да монтирам газов инжекцион защото обикновенното агу гърмяло и повреждало някъкъв дебитомер или нещо подобно и колата няма да работи на бензин добре аз искам колата да работи добре и на газ и на бензин с поздрави стефан ненов

От: дилема агу или газов инжекцион

Слагай газов инжекцион, без да се замисляш. Дано уцелиш сервиз с кадърни майстори. Не си прави експерименти да слагаш някакви дивотии с "кихалки", "пикалки" и тем подобни! Можеш да икономисаш 400-500 лв, ама после, ако стане нещо, ще се псуваш...... Повечето сервизи за газови уредби предлагат и лизинг, който е удачен вариант, ако ги нямаш на куп парите. Успех!
    Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
    Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Колега газов инжекцион е истината,вярно по скьп е обаче си струва и расхода е по мальк и проглемите са по малко.Аз на времето като не послушах и си слогих обикновена агу, вярваи ми за две години го платих в троен размер само тичам по маистори слагам разни симулатори горат дебитомери и т.н.Но ти си знаеш все пак всичко опира до пари,по ефтиното винаги излиза по скьпо.
      0898774443-Пламен.

Коментар

Още един глас за газовия инжекцион.Друг е въпросът,за кометентността на майсторите.Ако я поставят както трябва ще си върви както трябва и на газ и на бензин.
        Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Един глас и от мен, карай си я на бензин!Стократно съжалявам дето мойта я газифицирах.И все пак избора е твой.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Що бе Живко ,какви проблеми ти създава?
            Моята е с обикновена газова и нямам проблеми,да чукам на дърво!
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

един и от мен за инжекция ,аз карам 4 години с български на фобос цената беше 1100 тогава сега е за около 800 ,900лв минал съм вече 125000км на газ и съм сменил само 3 вилтъра на клапана което е напълно нормално при тази мръсна газ, цената им е 2,50лв , но слагам едно голямо НО има значение кой ще ти го постави ,защото на един приятел му го сложиха в пловдив ама направо му го сложиха там в тъмното ,че после плака цял месец и едва се съгласиха едни майстори от сливен да му го оправят ,гореше газ и бензин едновременно , инсталирали са му пиратски софтуер и работиха 3 цилиндъра на газ и една на бензин
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Пичове ,не съм специалист,всеки знае ,че газ.инжекцион е правилното решение,но има мнооого Витари с обикновени уредби ,които си работят бепроблемно,имаше тема .Въпросът е да ти я монтира мислещ и можещ майстор.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

И аз мисля така. Газовия инжекцион си е инвестиция, която си струва на по-нов и запазен джип, дето да има ресурс. Да го монтираш на някой таралясник, колкото и икономичен да е... То да е само това, с мед да го намажеш
                  Поздрави!
                  Пък ако не се въртят много километри, инвестицията хептен се обезсмисля...
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз поставих обикновена газова уредба. След около 500 км. "гръмна" и ми прецака дебитомера. След това смених с газов инжекцион и сега нямам никакви проблеми.Но ако не се кара много колата най-добре да е на бензин.

Коментар

Аз пък моята витара 1.6 16V я карам 3 години на газ и никога не ми е гърмяла.минал съм 25 хил. км. до сега само на нас и сам доволин много от обик. агу
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

да съгласен съм ,че при додри кабели палец свещи капачка добър майстор и центровка няма да гръмне и ще си върви нормално ,но можеш ли да предскажеш кога един кабел ще ти избие за да го смениш преди да гръмне ,или трябва да звъннеш на Алена(в БТВ хороскопите) да ти каже или да хвърлиш боб само да можеш да познавш има и друго всеки по голям от30,35 години е гледал телевизия на черно бял телевизор ама сега всеки гледа на цветен защо ли ? а темата е дилема агу или газов инжекцион , май по добре е цветния

Коментар

Газовия инжекцион е по-доброто решение, въпреки че е по скъп.А разликата между едно обикновено АГУ/италианско/ и един газов инжекцион /италиански, но с полски компютър/ е около 250 лева, ако ще се слага на автомобил пълна инжекция, защото на обикновената ще трябва да се правят "кихалки", които вършат работа, но не са гаранция, че нещо пак няма да гръмне, най-често дебитомер. Аз лично имам монтиран газов инжекцион на лека кола и разликата в разхода на бензин и газ е около 1 литър, а във вървежа почти не се усеща разлика, като се има впредвид, че ползвам и климатик през лятото, а мотора е 1,4. Също е истина, че ако се въртят малко километри например под 10 хил. на година няма смисъл от газ, просто няма да е рентабилно.

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                            Аз пък моята витара 1.6 16V я карам 3 години на газ и никога не ми е гърмяла.минал съм 25 хил. км. до сега само на нас и сам доволин много от обик. агу
                            Потвърждавам! И при мен същия случай. НО уредбата си я сложих АЗ!
                            ГИ гори с около литър по-малко. Задължителното палене и подгряване на бензин изяжда икономията.
                            Гърмежите се получават освен от проблеми по двигателя и от бедна горивна смес. Това също така води и до прегряване и мита за "вредната" газ е готов.

Коментар

ванка май при студен изпарител идвигател гори доста газчица ,как мислиш ? витара 1,6 карбуратор обикноен вакумен изпарител 100км два студени старта само на газ 13л газ . същата кола паля на бензин изгаря 500гр на място обръщам на газ ,два старта 100км 10,5 л газ , оставам сметката на теб , но по мои сметки зимата и студа си вземат полагаемото дали на газ или бенц няма голяма разлика ,както казва един мой приятел ,,не е проблем"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X