Здравейте колеги имам следния проблем,след лифт предните гуми се събраха, дори и след разпиляване на амовете с отвор16мм.Сложени са подложки от колегата travelling.Та въпроса ми е да махна една витка или има друг вариант
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с окачване
Свий
X
-
От: окачване проблем
Само амовете,или и шенкела сте разпилили?Ако е само амортисьора,има вариант да не му стига!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
-
Ами,до толкова,че си решаваш проблема с наклона! Прави се само на горния отвор,и досега никой не се е оплакал! По този начин дава ход от 2 градуса на страничния наклон! Мисля че ще бъде достатъчно.088пет722пет99
Коментар
-
Колега вътрешният край на шенкела трябва да се изпили до изравняването на издутата фабрична част.При мен за да се получи всичко както трябва горният край на шенкела опря в амортисьора плътно.Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
при мен след подигане по схемата на СЛАВИН страничия наклон беше голям за това преди да разпилвам амовете реших да я закарам на реглаж и всичко си дойде на мястото за това ти давам съвет преди да продалжиш с разпилването закарай джипката на реглаж и после ако се налага разпилвай
Коментар
-
И как точно го направиха в сервиза?Първоначално публикуван от kappi Преглед на мнениепри мен след подигане по схемата на СЛАВИН страничия наклон беше голям за това преди да разпилвам амовете реших да я закарам на реглаж и всичко си дойде на мястото за това ти давам съвет преди да продалжиш с разпилването закарай джипката на реглаж и после ако се налага разпилвай
По реглажа на предницата на витарата може да се варира само с дължимата на щангите. А става въпрос за другият ъгъл(не знам как се казва, но е във вертикална спрямо пътя равнина). Там както на повечето съвременни коли с окачване тип "макферсън" няма какво да се регулира. Поне за майсторите в сервизите. За нас-тези с празните глави е добре описано как се прави, макар аз да не го следвах точно, но засега работи.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Колега обясни как са го направили в сервиза че и на мен ми е много интересно при положение че няма начин за реглаж както каза колегата преди мен.Аз моите амове ги занесох на един фрезист и ми ги фрезова.Цялото удоволствие ми излезе по 15 лева на дупка.Първоначално публикуван от kappi Преглед на мнениепри мен след подигане по схемата на СЛАВИН страничия наклон беше голям за това преди да разпилвам амовете реших да я закарам на реглаж и всичко си дойде на мястото за това ти давам съвет преди да продалжиш с разпилването закарай джипката на реглаж и после ако се налага разпилвайКола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Здравейте,сега като се замисля и мойта след като я лифтнахме и отидох на реглаж /амовете са ми пилени/майстора измърмори нещо от рода "а идеално те на тез им се регулира и страничния наклон ама много малко хора го знаят".Тогава не му обърнах внимание ама сега като прочетох мнението на kappi си викам може и да е бил прав човекът.М-у другото от както се помня този човек прави предници.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Стана ми интересно.
Понеже не виждам никаква възможност за регулиране на този ъгъл(говоря за фабрично предвидена) твърдя, че освен с ексцентрикови болтове, или с разпиляване на отворите на амортисьора няма друг начин. Е, има разбира се, но са все от този род.
Освен да се сложи по-дълъг шарнир отдолу, но пък така не е добре за полуоската.
Джаксане, питай го този човек, може пък да е видял нещо което сервизите по цял свят не са видели
Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
На Витарата няма как да се регулира наклона,ако не е пипана там.Фабрично,тази опция я няма.Но както казваш,ако е разпилена при амовете или при шенкела,вече става регулируем страничния наклон.088пет722пет99
Коментар
-
Има и друго решение,довечера,ако не забравя фотоапарата в гаража ще сложна снимки...Пак не е заводско,а и незнам доколко ще работи при джипки,щото е за "бегачки".Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеСтана ми интересно.
Понеже не виждам никаква възможност за регулиране на този ъгъл(говоря за фабрично предвидена) твърдя, че освен с ексцентрикови болтове, или с разпиляване на отворите на амортисьора няма друг начин. Е, има разбира се, но са все от този род.
Освен да се сложи по-дълъг шарнир отдолу, но пък така не е добре за полуоската.
Джаксане, питай го този човек, може пък да е видял нещо което сервизите по цял свят не са видели
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
От: Проблем с окачване
Чакаме снимките...
А ако няма такива-поне подробно обяснение кое как е направено. За да можем да ползваме новото know how
Аз се замислям за някоя англичанка която да побългаря, и нови похвати ще са от полза.
Да ви помоля друго-ако някой има сложена разпънка между конзолите за които се захваща горната част на амортисьора да каже как е направено, и как е решен проблема с кутията на филтъра(при 8 клапановият двигател). Ако има и снимки още по-добре.
Аз съм намислил как да го направя, но искам да видя как го правят другите.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар