Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За кал: Vitara 1,6i 16v къса : Ляти джанти или обикновени

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За кал: Vitara 1,6i 16v къса : Ляти джанти или обикновени

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Зависи какво се цели. А до гората се стига по нормален път, по който тая джипка все пак трябва да върви някак. Борда на стоманена джанта се криви в пъти по-лесно отколкото се троши борда на алуминиева. Всичкото си има плюсове и минуси. За цената и чука съм съгласен. Друго обаче не виждам.

Аз обаче съм предприел друга тактика - резервната ми е като всички останали, с джанта като на останалите. Повечето сериозни машини впрочем си носят по няколко резервни, къде за тежест, къде заради нужда.

Един голям недостатък на алуминиевите е че трудно ще намериш примерно само една, ако я строшиш и е рядък модел. А въпросните на ферозата са в такова състояние, пък и такъв модел, че далеч не изглежда толкова добре с тях. С оригиналните ламаринени дори изглежда по-добре. Само дето като изляза от черното на пътя си нося с мен по 5 кила кал на всяко колело, и карането с над 60-70 е мисията невъзможна. При първото ми ходене при ония маймуни в Стара загора посред нощ търсих пароструйка по магистралата.

Та, не ги нося за хубост. Или съвсем не това ми е на първо място, особено пък на ферозата.
    Хе, хе не съм аз единствен който чисти кал от джантите по пътя...
    На път за Трявна-за откриването на сезона тази година и аз правих подобно упражнение, но без пароструйка-сваляне на колелото, стъргане с клечка, после отриване със сняг...
    Добре, де трупат кал, ама не ми отговори на въпроса-за процента на алуминиевите джанти сложени на машините за сериозна експлоатация. Всички военни, всички по Африката, всички за експедиции...
    За нашите си условия може алуминиевите да вършат работа, ама всичката дива природа е на не повече от час-два път. Ако нещо се издъни работата-на другия ден джипа ти е вгаража. Със сложена някаква друга джанта, взета от познат. В краен случай от пътна помощ.
    Ама я се забучи в дивата Индия...
    Пак казвам-въпрос на вкус. Колегата ако иска да си взема алуминиевите джанти-и те вършат същата работа. Само дето когато се случи( а то е неизбежно)-тенекето се оправя с чука и дръвце, а алуминиевата в сервиз.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Именно. И техниката, и оборудването и се взимат според това къде и как ще се експлоатира, и какво може да се намери там. За тук нещата, които биха ни касаели в дивата Индия или насред пустинята, просто не играят. Нито пък някой ще тръгне с фероза или витара натам.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В крайна сметка наместо алуминиевите джанти 16" взех ръчни хъбове. Но металните 15-ски се оказа, че са по-скоро за Витара без АBS, т.е не Гранд Витара.
        Всъщност са подложени с гайки, за да не опират в ABS-a. Но това не ми харесва, намалява се захвата на гайките.Изнесеността на тези джанти е слаба.С гуми 215/80/15 се оказа, че вътрешния ръб на гумите стърже малко по гредата при пълен завой. Но си намерих 4 гуми 195/80/15 М+S и сега се колебая дали и те ще стържат???
        Съжалявам, но не мога да постна снимка на джантите, оригинални 15" за Киа Спортидж.
        Последно редактирано от toestaz; 22-09-10, 21:22.
        Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
        Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
        'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Колега не се шегувай със захващането на джантите към колата...подложени гайки, това звучи абсурдно и твърде опасно!
          Помисли за едни фланци ако си решил да караш с тези джанти, с тях ще решиш едновремено и двата ти проблема.

Коментар

Колеги някой пробвал ли е оригиналните 15" джанти за витара, с кръглите дупки между "спиците" - като тези:
            http://www.offroad-bulgaria.com/atta...245436&thumb=1
            дали стават за Витара с АBS (модел 2000-2001, не най новата)
            Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !

Коментар

Въпроса отпада! Намерих си точните джанти!

Коментар

Първоначално публикуван от toestaz Преглед на мнение
                Въпроса отпада! Намерих си точните джанти!
                Остава да им щракнеш и по една снимка...
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето ги и снимките(с малко закъснение, ама вчера нета се поудави тука...)

http://www.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=1969

..Надявам се това да е последната редакция :-)
                  Чак сега видях че мога да си направя албум тук.
                  Последно редактирано от toestaz; 27-09-10, 13:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X