Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За кал: Vitara 1,6i 16v къса : Ляти джанти или обикновени

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За кал: Vitara 1,6i 16v къса : Ляти джанти или обикновени

Почти на финала съм по закупуване на Grand Vitara 1,6i 16v къса база, 2001 година, 96 коня.
    Тоест платих капаро, но се колебая с окомплектовката.В момента е с ляти джанти и летни гуми(215/65/16), но продавача има и 4 зимни с обикновени джанти(215/65/16).
    Проблема е, че не мога да си позволя в момента и ДВАТА комплекта да взема!
    Изчетох теми за гуми, ама за джантите.... и по конкретно:
    Кое е по добре за кал и сняг-(не по-дълбока от 30см-уточнявам) Лятите Джанти със зимните гуми, или Обикновените джанти със зимните гуми!
    Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
    Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
    'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

От: За кал: Vitara 1,6i 16v къса : Ляти джанти или обикновени

Естественно металните със зимни гуми, в калта и снега не можеш да видиш какво има под тях, като счупиш алуминиевата-левче на цол, ако може да се оправи, може да се наложи да търсиш друга такава и откъде-не се знае, металната и да я изхвърлиш отиваш на моргата или пускаш тема тук и си готов, така ще имаш комплект зимни гуми с метални джанти и комплект летни гуми с "ляти" джанти, ще си ги менкаш, аз съм така А това че не можеш да си позволиш и двата комплекта, нека ти ги пусне на разсрочка, ако е умен търговец ще се съгласи, ако не- джанти много, ако не ти смъкне пари за колата със зимни гуми и метални джанти, то вземи я с алуминиевите и си купи метални, по-лесно ще си намериш

Коментар

Да найстина вземай летите - ще ги продадеш лесно и ще си намериш ламаринени на добра цена. Естествено ако няма голяма разлика в крайната цена в зависимост от избора ти за джанти! Както вика колегата натисни го малко- щом е стока значи е за продаване.
      0884 626 333

Коментар

С алуминиевите разбира се По-красива е и върви повече
        Сега сериозно-алуминиева джанта(ако е маркова) се криви мнооого по-трудно от металната.А на джип ми звучи абсолютно трудно,да не кажа невъзможно.Предполагам е по-лека от металната.Това зависи от размера и модела.Предполагам,че е с по-малко ЕТ(по-навън) и по-голямо J (по-широка) от металната.Което в почти всички случай си е +.Накрая,ако нещо те е хванала манията за метални джанти(да не дава господ )просто продаваш алуминиевите,купуваш масовите тенекета и с разликата от парите,отиваш да се черпеш с приятели.
        А иначе ако гумите са едни и същи,не мисля,че с някои джанти ще стане по-проходима.
        Поздрави!
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от toestaz Преглед на мнение
          Почти на финала съм по закупуване на Grand Vitara 1,6i 16v къса база, 2001 година, 96 коня.
          Тоест платих капаро, но се колебая с окомплектовката.В момента е с ляти джанти и летни гуми(215/65/16), но продавача има и 4 зимни с обикновени джанти(215/65/16).
          Проблема е, че не мога да си позволя в момента и ДВАТА комплекта да взема!
          Изчетох теми за гуми, ама за джантите.... и по конкретно:
          Кое е по добре за кал и сняг-(не по-дълбока от 30см-уточнявам) Лятите Джанти със зимните гуми, или Обикновените джанти със зимните гуми!
          Аз бих ти препоръчал стоманените джанти,но тъй като пишеш за 30см. кал искам да ти уточня,че с каквито и джанти и гуми да си в такава кал ще ти е бая зор,ако колата не е лифтована и с по-големи гуми-/с увеличен просвет отпред/.Просто в стандартен вид Витарата отпред е доста ниска-/около 200мм./ и при газене в подобна кал набира отдолу и дотам.Затова задължително ще трябва да я повдигнеш и подбереш гуми поне 30".Разбира се много е важно каква е калта-ако е редичка ще прецапаш,но ако е гъста и мазна с 30см. дълбочина просто ще има яко закъсване с обикновена Витара.Успех.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 09-09-10, 18:26.

Коментар

Всички които имат възможност ползват за зимата комплект гуми с метални джанти -лугата яде алуминия ужасно,и лети с летни гумета за през лятото за отваряне на Витарката и поради изброените по горе причини.

Коментар

Здравей,за кал и сняг джантата едва ли ще ти помогне.Но ако правилно съм разбрал въпроса ти ти се притесняваш да не ги огънеш или счупиш,ми мисля че трудно ще стане тази работа,тъй че взимай алуминиевите.
              Последно редактирано от jaxan; 09-09-10, 20:34.
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                П.П. железните също ги леят
                За това сигурен ли си?
                Питам от любопитство!
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Колега nikman, не е много сигурно дали алуминиева оригинална джанта е по-здрава от металната такава... помисли пак. Поздрави

Коментар

грешка
                    Последно редактирано от jaxan; 09-09-10, 20:36.

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                      За това сигурен ли си?
                      Питам от любопитство!
                      Не ги леят. Външната част се формова на ролки, вътрешната на щанцата. Всичко е от листов метал.
                      ... освен ако не са локомотивни ...
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Трифоне готово .Мир
                        Последно редактирано от jaxan; 09-09-10, 20:37.

Коментар

Момчета, престанета, като хлапета сте, оспамихме я Това че се изработват по различен начин не е причина да спорите така, да-алуминиевата се изработва от излято парче, а метална се прави както е описал Стефчо, отклонихте се от темата и ако модератор я е погледнал да изтрие ненужните постове, така не помагаме на човека, айде-наздраве

Коментар

Колегата ми се обажда днес за да ме пита за моето мнение по въпроса.
                            Казах му ясно-щом витарата е за каляне и каране по трудни терени-стоманени джанти.
                            Алуминиевите и други лети са измислени единствено за гъзарлък! Ама каква гъзария в калта по язовирите?
                            Я кажете колко тежи една алуминиева джанта, и колко стоманена? Наистина не знам, и ми е интересно да науча.
                            Ако разликата в килограмите е малка-никога не бих си сложил лети джанти на витарата. Единственият им плюс е по-ниското тегло. Оттам нататък са все минуси.
                            Външен вид не е критерий...

Допълнение-на миналогодишното "Шумен трофи" един джип се хрясна в едни камъни, чу се издумкването на окачването, и веднага след това-съскането на въздуха излизащ от гумата. Помислихме, че се е сцепила самата гума, но навигатора като видя какъв е проблема-крива джанта, много бързо намери чука, и с два-три удара изпорави джантата. Джипа си продължи по трасето без проблем.
                            Ами ако джантата беше алуминиева?
                            Последно редактирано от Кольо; 09-09-10, 20:28. Причина: Дадох пример
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                              А листовия материал как се получава???И после там другите обработки......
                              Не сме се отклонили, ще си помисли някой че вярно се леят.
                              Щамповат се от листова стомана, нисковъглеродна. Както каза Тефчо, от две части и после заварени една за друга.
                              Виж си задния мост, сглобен от щамповани стоманени детаили и предния алуминиев, изцяло излят. Това е щото едното трудно се лее, а другото лесно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X