Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Subaru Forester- препятствието е голямо или Субаруто е много надценено.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Subaru Forester- препятствието е голямо или Субаруто е много надценено.

И тук вече не са екзотика, от нас до офиса са 2 преки и има най малко 5 броя. Спирам в мола и около мен има най малко 2 коли от марката. Да не казвам колко засичам по пътя, новите не знам как са като здравина, но на моята баба за 60 000 км съм сменил само консумативи и едни биалетки. Мудничко е малко, но не съм състезател, важно ми е да вози от точка А до точка Б без проблем, зимата да не ми се налага да рина по 200 метра сняг за закуска и да мога да си карам детето на училище, да не ми виси непрекъснато в сервиза. За кола на 13 години изпълнява всичките ми изискваня без никакви проблеми.

Коментар

От: Subaru Forester- препятствието е голямо или Субаруто е много надценено.

Аз също смятам, че напоследък доста взе да се среща тази марка по улиците на София. И колкото по в полите на Витоша се качваш, толкова по-често се среща...Що ли?
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Субару си имат сегмент и си го запълват доста успешно (има разни аналози Олроуд или Волво там...ама по-скоро те са екзотика). От субару единствено не ми харесва двигателя иначе си е ок. И както някой беше казал в някоя тема...добре ,че е японско иначе....

П.С. Темтата беше за хибридите...май Гоблин беше

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
          От субару единствено не ми харесва двигателя иначе си е ок.
          На мен па освен всичко друго , двигателя ми харесва страшно..да не кажа, че не намирам аналог!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Дадох мнение за Субару в друга тема, но бях заклеймен като спамер и хейтър. Хубаво е човек да си харесва колата, ама малко обективност не е излишна...то има и Лади с Ванкелов двигател,без аналог, но не съм рипнал да си купувам такава по обясними причини. Всички двигатели на Субару над 2,2 л. имат проблеми с охлаждането, факт. 60% от колите над 8-9 год. са със сменяни гарнитури, неколкократно. То не са специални масла, антифризи, допълнителни кулери, миене на радиатора всеки месец, и ставаш кривоглед, защото едното око трябва винаги да е в термометъра...мерси, имам достатъчно други грижи, за да отделям внимание на колата си като на бебе...
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
              Дадох мнение за Субару в друга тема, но бях заклеймен като спамер и хейтър. Хубаво е човек да си харесва колата, ама малко обективност не е излишна...то има и Лади с Ванкелов двигател,без аналог, но не съм рипнал да си купувам такава по обясними причини. Всички двигатели на Субару над 2,2 л. имат проблеми с охлаждането, факт. 60% от колите над 8-9 год. са със сменяни гарнитури, неколкократно. То не са специални масла, антифризи, допълнителни кулери, миене на радиатора всеки месец, и ставаш кривоглед, защото едното око трябва винаги да е в термометъра...мерси, имам достатъчно други грижи, за да отделям внимание на колата си като на бебе...
              По принцип няма лошо в употребата на хиперболи и други тънки литературни похвати....ама тоя форум се чете и от хора без заложби за реална оценка и анализ на подобни мнения...И от там приказката за сестрата...
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Имал ли си Субару?
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

...имат проблеми с охлаждането, факт...
                  Ей това "факт" като го прочета и почвам да гадая колко пъти си го гледал в тубата подчертано и в яркожълто зад безброй илюзии опитващи се да минат за факт

Пари давам да видя добре поддържано субару на тия години да направи проблем с гарнитурата.
                  За зле поддържаните, с некачествени и/или несменени флуиди - факт е че при боксер гарнитурата ще замине по-бързо.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Оффопик
                    Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Ей това "факт" като го прочета и почвам да гадая колко пъти си го гледал в тубата подчертано и в яркожълто зад безброй илюзии опитващи се да минат за факт

Пари давам да видя добре поддържано субару на тия години да направи проблем с гарнитурата.
                    За зле поддържаните, с некачествени и/или несменени флуиди - факт е че при боксер гарнитурата ще замине по-бързо.
                    Ш'мъ извиняаш 'ма и т'ва си е предположение. Според така любимото ни критично мислене "факт" е нещо, което може да бъде еднозначно доказано и валидно в 100 % от случаите. Невъзможността да бъде доказано или наличието на дори един случай, в който не е валидно твърдението го превръща от факт в предположение с различна степен на вероятност.
                    Последно редактирано от NovemberCharlie; 12-06-13, 16:48.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

оппа, като гледам, освен в другата тема и тука сме я заспамили... Та на въпроса:
                      Отзиви за LPG ECOMATIC, с които тук се продават, "заводски" къде ги слагат, едва ли в Япония?!
                      (човека не можа да ми каже, така я бил купил, попаднах на един Форестър с ECOMATIC? Преполагам, че предпродажбено в тукашен сервиз)
                      Кара ли някой с такава?
                      (двоумя се защото Форестъра не е моя тип просто, а и 116 kW (158 PS) ми се виждат малко за това купе, но имало такива и на Аутбека и Легасито)

Коментар

Слабост са гарнитурите на Н6- цата..ако се попрегрява протичат след 150к. км., а гарнитурите на капаците на клапаните са дежурна, ако може да се каже повреда! Смяната им, обаче заедно с всички О-пръстени, семеринги, гумички на клапани / в това число реглаж и шлайфане/, е нискобюджетна операция, която гарантира едни 150к. км минимум без грижи! Е...???
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                          Оффопик
                          Ш'мъ извиняаш 'ма и т'ва си е предположение. Според така любимото ни критично мислене "факт" е нещо, което може да бъде еднозначно доказано и валидно в 100 % от случаите. Невъзможността да бъде доказано или наличието на дори един случай, в който не е валидно твърдението го превръща от факт в предположение с различна степен на вероятност.
                          Факт е че гарнитурата на главата на всеки ДВГ с течностно охлаждане ще замине по-бързо когато е в контакт с изхабен антифриз и старо, "надишало се" на бензинови пари двигателно масло (поради по-високата им киселинност), отколкото когато е в контакт с флуиди в добро състояние.

Факт е че при боксерния двигател гарнитурата е в постоянен пълен контакт с тези флуиди, дори когато двигателят не работи, дори когато автомобилът не се ползва. При обикновения редови двигател флуидите до голяма степен ще се стекат надолу когато двигателят не работи.

От хлъц и пръц, всичко останало бидейки еднакво - факт е че при зле поддържан, с некачествени и/или несменени флуиди двигател -при боксер гарнитурата ще замине по-бързо.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Re: Subaru Forester- препятствието е голямо или Субаруто е много надценено.

Колега аз такова субару дето описваш не съм виждал, около мен има няколко, за гарнитурите на 2.5 мотора си прав но се прецакват евентуално на на 100к километра и то не задължително.

Коментар

Моята е точно с 2.5 мотор, взех я на "175000", реални колко едва ли някой знае. Гарнитури към момента не са пипани.
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Не виждам за какво се стягаш. Глобално Субару не са екзотика, а съвсем нормална автомобилна фирма която се продава в доволно прилични количества (доволно прилични, доволно прилични - дано не ме обвиниш в копи/пейст, но тук за 2012та имат продадени с 30% повече коли от Мерцедес, и пак с толкова повече от БМВ. Пък тях никой не ги брои екзотика ).

За копи/пейста не знам, обаче колко субарута виждам на ден по улиците в държавата в която живея (и колко се продават на година) - знам

По твоята логика мога аз да реша че Пежо или Рено са екзотика, понеже тук съм видял една девятка, три 505-ци и две 405ци за десет години. Пък гледам - фирми са, че и коли произвеждат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X