Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на климатик на ОФА - КБ 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставяне на климатик на ОФА - КБ 2.0

До под кривата круша. Чакам Лозан да му дойде вдъхновението за да свалим хидравликата да сложим планката за компресора и да мъндрим как ще закачим хидравликата пак там.
    Няма да стане с този компресор под алтернатора. Като гледам с какви темпове се движи монтажа, май догодина ще ме вее хлад
    no signature no problems

Коментар

Днес най-накрая след 3 дена чудене и чешене по глави, с Лозан завършихме монтажа на хидравликата. Стана много добре, всичко работи, компресор хидравлика и демпферна шайба са в пълно съосие. Наложи се да се произведе нов мъркуч за високото налягане на хидравликата с долно захващане тъй като хидравликата е завъртяна на 180 градуса.

Ето малко снимки.

Липсващата дупка на купето през която трябва да излизат щуцерите.

Изпарителя: измит и излъскан

И поставения компресор на мястото на хидравликата и тя под него.

Другата седмица проверявам за течове, сменям всички О пръстени, трябва да направя инсталацията и ако имам късмет пълня и ще се кефя на хладно.
      no signature no problems

Коментар

Браво. Най-накрая. Гледам станало е много добре. Давай, пълни го да не свърши лятото. Ще закъчиш поне още няколко седмици.
        Има ли достатъчно контактна площ на ремъка с хидравличната помпа. Като я напънеш в крайно лява или крайно дясно на волана, не приплъзва ли ремъка при пуснат климатик или като е празна системата още не натоварва толкова много?

Коментар

За сега няма проблем с хидравликата, натоварих я пробно, работи си. Като напълня системата ще видим как е със зацепен компресор.
          no signature no problems

Коментар

Нека дуа нека вее
            Климатизирането на фронтерата приключи. Не се седи вътре.
            Изходната температура на духалките спадна до 1.1 градус. Което според майстора е изключително ниска температура и малко коли могат да се похвалят с подобна.

no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Изходната температура на духалките спадна до 1.1 градус.
              Ше земеш да замръзнеш вътре бре.

Коментар

Ха честито,дълго да те охлажда.Ако не е тайна колко горе долу стъпа поставянето на климата,че и при мен е ад, не се диша.За парите питам,труда у нас не се цени.
                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                  Ха честито,дълго да те охлажда.Ако не е тайна колко горе долу стъпа поставянето на климата,че и при мен е ад, не се диша.За парите питам,труда у нас не се цени.
                  Не мога да ти дам отговор защото частите са ми бартер за услуга. Иначе суха пара без тях само за консумативи (дехидратор, пресостат, масло и фреон ) и преработване на детайлите 308 лв.

Иначе мога приблизително да ти кажа колко вървят втора употреба тези които знам:
                  компресор 200-500 лв.
                  изпарител 200-300 лв.
                  кондензатор 100-150 лв.
                  дехидратор + пресостат - 150 лв. ( нови )
                  другото са тръби О пръстени, снадки и т.н - нямам идея

Работата е ужасно много и много досадна, никога не бих се хванал пак да слагам климатик на кола.
                  Преди да се хвана съм питал на 4 места за поставяне на едното ми казаха 500 лв. само труд, на второто 700 на третото 1200 с частите, иначе около 2500 в Импас 56
                  no signature no problems

Коментар

Ее, честито! Добра работа сте свършили! Само не знам дали тази ниска температура на изхода няма да направи изпарителя на буца лед? Демек вместо да кондензира само влагата по него, направо да я замразява?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Ее, честито! Добра работа сте свършили! Само не знам дали тази ниска температура на изхода няма да направи изпарителя на буца лед? Демек вместо да кондензира само влагата по него, направо да я замразява?
                      И аз не знам, ма на изпарителя си имам термисторче което да спира компресора ако замръзне. Ако започне да хвърля сняг през отворите ще го изключвам
                      no signature no problems

Коментар

Бря-каква е тази температура на изхода на духалките-много ниска нещо...?Имам предвид,че много хубаво не е на хубаво...!6-8С добре,ама 1С...?
                        Мерихте ли какво налягане държи системата при работа-колко е?
                        Инак хвала за положения труд и по-внимателно в началото с винаги едно на ум!
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Бря-каква е тази температура на изхода на духалките-много ниска нещо...?Имам предвид,че много хубаво не е на хубаво...!6-8С добре,ама 1С...?
                          Мерихте ли какво налягане държи системата при работа-колко е?
                          Тука трябва да споделя, че аз съм си виновен. Обичам всичко да е преосигурено и заради това сложих 2 вместо 1 вентилатори на кондензатора. КПД-то се изстреля в космоса. Налягането не се вдига над 16 атмосфери, успяхме само 1 път да го докараме до 17 където пресостата включва и 3-тия вентилатор който е като витло на вертолет. При усилен вентилатор на 4 от възможни 4 степени и средни обороти на мотора изходната температура седи около 4-5 градуса. Както написах по-горе, когато температурата стане -3-4 термистора на изпарителя дърпа шалтера на компресора.

Първоначално публикуван от mbenz
                          .. и по-внимателно в началото с винаги едно на ум!
                          с кое? с подържането на ниска темп. в купето или нещо по климатика имаш в предвид?
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Тука трябва да споделя, че аз съм си виновен. Обичам всичко да е преосигурено и заради това сложих 2 вместо 1 вентилатори на кондензатора. КПД-то се изстреля в космоса. Налягането не се вдига над 16 атмосфери, успяхме само 1 път да го докараме до 17 където пресостата включва и 3-тия вентилатор който е като витло на вертолет. При усилен вентилатор на 4 от възможни 4 степени и средни обороти на мотора изходната температура седи около 4-5 градуса. Както написах по-горе, когато температурата стане -3-4 термистора на изпарителя дърпа шалтера на компресора.

с кое? с подържането на ниска темп. в купето или нещо по климатика имаш в предвид?
                            Супер стойности-бравос!Мераклийска работа,значи!
                            И да-внимавай с ниската температура,че както се настива от климатик от нищо друго не можеш да настинеш-тВа съвсем сериозно!
                            Остава да ти завиждам...ама само малко...и благородно!
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

От зимата ми остана един спрей за размразяване на стъкла мисля че ще ти свърши работа ама отвътре че с тия температури в купето..... тоя компресор да не е от хладилен камион ХАХАХА. май доста си се престарал. Честита настинка ( клима)
                              Николай Георгиев 0+
                              тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                                И да-внимавай с ниската температура,че както се настива от климатик от нищо друго не можеш да настинеш-тВа съвсем сериозно!
                                Да знам благодаря все пак.
                                карам все служебни коли с климатик от много години ма на мойта си нямах. нямаше и да сложа ма е черна и става нечовешко вътре.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X