Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на климатик на ОФА - КБ 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставяне на климатик на ОФА - КБ 2.0

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
    но се усеща... един специфичен мирис
    Провери си дренажното маркуче,да не е запушено и да задържа конденза в купето-от там миризмите.На Фронтера А-излиза в коша над стартера,а на В-не знам къде.

Коментар

Първоначално публикуван от Валето Преглед на мнение
      Зеленикавото което виждаш е друго.
      Това е маслото-то си циркулира в системата,също и оцветитела е зеленикъв.

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
        Здравейте колеги.
        С повишението на температурите темата за климатика стана актуална.В моят случай климатика беше тестван при закупуването на колата и повече не бях го ползвал.
        Е...сега вече се наложи...проблеми няма-работи си ,но се усеща... един специфичен мирис (вероятно във вентилационната с-ма се развиват от влагата разни гъбични образувания...)...,реших да сменям филтъра .
        Няколко пъти изчетох раздела за "Климат. и отпл. с-ма " от ръководството ,но никъде не се споменава ( и на скиците не е посочено) за филтър!!??.
        Според описанието хлад. агент е фреон R134-А, зеленикав на цвят- вижда се в кондензатора.
        Не знам каква клим. система ще монтирате ,но възможно ли е да няма филтър???
        Колега прав си че миризмата най- вероятно от гадове настанили се по въздухо проводите заради конденза.Със спрей ще се отървеш от тях(най-вероятно),а за да не се завъждат пак преди да угасиш колата за по-дълго време въртиш парното за жежко и вентилатора на MAX за 20-30 сек.Така издухваш влагата и си рашаваш проблема.И дренажа трябва да си е наред.
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Здравейте колеги.
          Благодаря Ви за споделените съвети и идеи.
          1. Това ,което намерих като информация за Фреон R134-А ,е че действително е прозрачно,безцветно вещество ,както в газообразно ,така и в течно състояние с температура на кипене t=-29.8'С при норм. атм. налягане.
          Така,че по-повод написаното от мен
          [Според описанието хлад. агент е фреон R134-А, зеленикав на цвят- вижда се в кондензатора.],моля простете за невежеството.
          2.Спрея за профилактика на въздуховодите ще го пробвам,щом казвате ,че има ефект!!
          3.Дренажното маркуче ще го потърся ...довечера ,щото по схемата която гледам в момента виждам само сервизните щуцери на магистралите на високото и ниското налягане.
          4.Вече ми е практика като се върна от път да не гася двигателя веднага.Оставям го да поработи наколко минути ,през това време вкл. парното и вентилатора ..отварям и капачката на разширителният съд.
          Поздрави!!!
          Последно редактирано от minchevp; 15-06-10, 12:50.

Коментар

Такаа... хубаво си спамите ма да кажа и аз баш по темата.
            Работата е бавна но за сметка на това тежка
            Днес 2-ма човека за 4 часа едва успяхме да свалим изпарителя на климатика, кондензатора, вентилатори и маркучи. Ударихме чудовищна греда защото климатика който сваляме е от Х20SE a искам да го сложа на мойто C20NE. Проблема е че мойта е с конусовиден ремък а другата с пистов. За целта ще трябва да смена и алтернатор, хидравлична помпа, и демпферна шайба. Направо се видях в чудо, ако знаех нямаше да се захвана но вече е късно. Утре работата продължава. Няма смисъл от снимки всичко е ясно като застанеш пред коша....

Колега МинчвеП, няма да се отървеш от миризмата със спрея, не си давай парите. Свали жабката после откачи долната кутия на изпарителя на климатика ( има 4 щипки и 4 рапидки ) и вътре ще намериш 2-3 шепи листа, колни птичи пера и т.н. мизерия. Като я изчистиш няма да има смрад.

П.С. Някой купувал ли е дехидрататор скоро? да ми каже цена.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Последно за тераното беше 100-120лв. Това преди една година.

Има ги и в eBay, доста надолу, но не знам колко ще е транспорта.

За ремъка - не може ли просто да се направи една ремъчна шайба на различното, и толкоз?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някой знае ли къде се намира Engine control module ( ECM ) виждам го на диаграмата ма на живо не мога да го намеря. Служи за вдигане на оборотите на EKU-то като пали компресора.
                До него отиват, зелено/жълта и кафяво/червена жица самия модул е означен с A35 и би трябвало да е вързан директно към копчето AC. Ако накой може да помогне ще черпя бири.

no signature no problems

Коментар

Сагата продължава. Някой може ли да ми снима коша и конкретно компресора, на C20NE или C24NE. Или друга бензинова фронтера с конусен ремък.
                  Също така ако има някой да продава компресор за тоз орел с конусна шайба за ремъка да свирка.
                  no signature no problems

Коментар

Ех, да ти имах ентусиазма .... Ще се омоташ с тия щуротии. Не можеш ли да смениш само шайбата?
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Такаа... хубаво си спамите ма да кажа и аз баш по темата.
                      Работата е бавна но за сметка на това тежка
                      Днес 2-ма човека за 4 часа едва успяхме да свалим изпарителя на климатика, кондензатора, вентилатори и маркучи. Ударихме чудовищна греда защото климатика който сваляме е от Х20SE a искам да го сложа на мойто C20NE. Проблема е че мойта е с конусовиден ремък а другата с пистов. За целта ще трябва да смена и алтернатор, хидравлична помпа, и демпферна шайба. Направо се видях в чудо, ако знаех нямаше да се захвана но вече е късно. Утре работата продължава. Няма смисъл от снимки всичко е ясно като застанеш пред коша....

Колега МинчвеП, няма да се отървеш от миризмата със спрея, не си давай парите. Свали жабката после откачи долната кутия на изпарителя на климатика ( има 4 щипки и 4 рапидки ) и вътре ще намериш 2-3 шепи листа, колни птичи пера и т.н. мизерия. Като я изчистиш няма да има смрад.

По-лесния начин не е ли да преработиш шайбата на компресора ? Не ми се слиза сега да гледам на моя (утре ще го снимам), но по спомен май компресора се задвижваше с електромагнитен съединител , което означава , че възела е разглобяем - а от там и присаждане на шайба за конусен ремък .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Бе и аз това се чудех, ама нямам спомен да съм виждал компресор с клиновиден ремък, поне не и само с един. На Мерца е с пистов и пак прискърцва за момент докато развърти.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Бе и аз това се чудех, ама нямам спомен да съм виждал компресор с клиновиден ремък
                          По принцип има,на тавана някъде имам един компресор с клиновиден ремък-от някаква американка ,не знам захвата какъв е ако му върши работа на Фанатика ще му го дам.

Коментар

На калибрата с C20NE е такъв ако успея утре ще ти го снимам какво по точно те интересува защтото имам разглобен ако е дадена част ще ти я снимам отделно.Като го сменях от стария свалиха електромагнитния съединител и шайбата и ги прехвърлиха на новия компресор.Според мен направи както те съветват колегите и потърси само шайба че рециклиран компресор е около520 лева.
                            OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                            Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Бе и аз това се чудех, ама нямам спомен да съм виждал компресор с клиновиден ремък, поне не и само с един. На Мерца е с пистов и пак прискърцва за момент докато развърти.
                              На мойта Фронтера климатика е с клиновиден ремък.

Коментар

По принцип няма грижи да сложа друга шайба, но лошото, е че захвата на този компресор е на мястото на хидравличната помпа, за да го сложа трябва да сменя и нея която отива под алтернатора, а трябва и той да се смени заради скобата на захващане, също така и казанчето и тръбите на хидравликата са други. Много разправия става и много части. Заради това търся компресор от този модел който стои под хидравликата и се задвижва с нейния ремък.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X