Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За газостанциите, бутилките и разхода.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: ОФА - КБ - Разход

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
    Не става въпрос за литър или два повече,а за съотношение прупан-бутан.
    Нестава въпрос за съотношение на пропан-бутан,а за това,че има наслагани разни побертетчета,които си знаят как да маниполират електрониката по колонките.Боквално си крадът от хорицата.Няма отпица да сложа 20литра газ на ЛукОйл и да мина максимум 6км.Втора проверка 35лв дизел с около 20км.пак на ЛукОйл.Друго си е двата болта,които са пломбирани на главините(разходомерите) на газколонките.Всичко е въпрос дали искат клиенти или не.Що се отнася до разход,моята ми дава около 8,5-9 литра газ на 100км. при нормално каране(80-90км.).Все пак и тежи с около 1т. повече от КБ.Разход на масло няма да казвам.
    Последно редактирано от STROIL; 28-05-10, 16:41.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      Нестава въпрос за съотношение на пропан-бутан,а за това,че има наслагани разни побертетчета,които си знаят как да маниполират електрониката по колонките.Боквално си крадът от хорицата.Няма отпица да сложа 20литра газ на ЛукОйл и да мина максимум 6км.Втора проверка 35лв дизел с около 20км.пак на ЛукОйл.Друго си е двата болта,които са пломбирани на главините(разходомерите) на газколонките.Всичко е въпрос дали искат клиенти или не.Що се отнася до разход,моята ми дава около 8,5-9 литра газ на 100км. при нормално каране(80-90км.).Все пак и тежи с около 1т. повече от КБ.Разход на масло няма да казвам.
      Колега,тва 8.5-9/100 как го постигна.Моята е КБ,моторХ20SE и най-ниския засечен разход ми е 12/100 на магистрала без климатик с 120-130км/ч.
      Днес ходих при официалните представители на Ланди в Пловдив,че взе да ми гасне на малки обороти и ми казаха,че 15/100 е нормален разход за града.Това за обикновена газова с електронно управление,т.н."екосистема".
      П.П.И да знаете,че това гаснене е много гадно,особено в града.Вчера при влизане в пресечка ми угасна,волана се "удърви" и за малко на тротоара.

Коментар

Първоначално публикуван от arni68 Преглед на мнение
        Колега,тва 8.5-9/100 как го постигна.Моята е КБ,моторХ20SE и най-ниския засечен разход ми е 12/100 на магистрала без климатик с 120-130км/ч.
        ............
        Ако обърнеш внимание съм споменал как:
        ............Що се отнася до разход,моята ми дава около 8,5-9 литра газ на 100км. при нормално каране(80-90км.).(ОФА ДБ Х22ХЕ)......
        Ако за теб 120-130,ако е нормално,следователно разхода на газ(12л./100км.) ти е перфектен.Нежелая да си представяк около 150-165км.Аз пробвах с около 150-160км средно ми показа около 18-20л/100км!Монтажа ми е същия подобен на твоя.Ако напляскат още нови светофар, очаквай да скочи още нагоре.На мен лично в Ямбол не пада под 12л.

...Днес ходих при официалните представители на Ланди в Пловдив,че взе да ми гасне на малки обороти и ми казаха,че 15/100 е нормален разход за града....
        .......
        Другия път да им пратиш поздрави от Ямбол!Те какво се исказаха за гасненето?Според мен гасненето ти е дребен проблем(поправим).

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
          Не става въпрос за литър или два повече,а за съотношение прупан-бутан.
          Снощи "Господари на ефира" показаха, как при зареждане на 2-3 килограма те "бият в кантара" с половин кило. А ако заредиш 50-60 литра, което е към 40 кила, колко ли могат да ти резнат главата...? Имал съм случай да заредя 40 литра и на 3-4 км от газостанцията да ми угасне колата. Аз естествено обвиних този, дето ми монтира инжекциона и право при него. Представи си какво изживях, след като ми показа сачмата на буксата за зареждане, пропаднала поради липса на налягане в бутилката....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Снощи "Господари на ефира" показаха, как при зареждане на 2-3 килограма те "бият в кантара" с половин кило. А ако заредиш 50-60 литра, което е към 40 кила, колко ли могат да ти резнат главата...? Имал съм случай да заредя 40 литра и на 3-4 км от газостанцията да ми угасне колата. Аз естествено обвиних този, дето ми монтира инжекциона и право при него. Представи си какво изживях, след като ми показа сачмата на буксата за зареждане, пропаднала поради липса на налягане в бутилката....
            Темата лееекинко мръдна към общи приказки,но кантар(Бутилки) и колонка(Литър) са различни неща!Щом е угаснала,са направели шмекер с колонката(Гаранция).Да не са пак на лукойл?Там са редовни.Няма опция да сложиш 40л.(реално) и да ги изгори,даже и съчмата на зарядното да е здала багажа,си има друга на нивомера.Ако двете са дефектирали едновременно си е чисто тото.Спрямо налягането Колонка-зарядно без налягане няма отчитане на литри.Неможе колонката да нагнетява с 15 атмосфери,пък колата да е напекана от слънцето и да е около 17-20атмосфери и да ти отчете,че пълни.

Коментар

Знам, че са различни неща килограм и литър пропан-бутан, даже съм го написал. Идеята ми беше, че лъжат яко газаджиите. И проблемът в цитирания случай не беше от АГУ-то. Просто нищо не ми беше сипал, а съм седял до него и с очите си видях показанията. Дори и да съм пропуснал нещо и да не е била нулирана колонката, пак трябваше поне половината гориво да ми е сипал....
              П.П. Не беше Лук-ял, някакви други мошеници бяха. Между другото, от 1-2 години зареждам предимно от тях нафта и не съм имал ядове досега.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Знам, че са различни неща килограм и литър пропан-бутан, даже съм го написал. Идеята ми беше, че лъжат яко газаджиите. И проблемът в цитирания случай не беше от АГУ-то. Просто нищо не ми беше сипал, а съм седял до него и с очите си видях показанията. Дори и да съм пропуснал нещо и да не е била нулирана колонката, пак трябваше поне половината гориво да ми е сипал....
                П.П. Не беше Лук-ял, някакви други мошеници бяха. Между другото, от 1-2 години зареждам предимно от тях нафта и не съм имал ядове досега.
                Че лъжат спор никакъв.Лично съм говорил с подобен,е не казва къде е ключът на палатката.Спомена ми единствено за бутилките,че като му дръннел един шамар на кантара и се вземал в чудо,и от там инерфейсната връзка.Те си знаят допълнителните заплати,но от години не ползвам услуги на гореми вериги..Защото дребните имат отлив на клиенти,следователно немогат да си позволят подобни шмекерий с техника или персонал.Това си е мое мнение.

П.п.Ако имате голямата възможност си зареждайте МПС-тата само и единственно сутрин рано по-хладното.Особенно дизел или бензин.Вие печелите,не бензиностанцийте.

Коментар

....Щом е угаснала,са направели шмекер с колонката(Гаранция).Да не са пак на лукойл?Там са редовни......
                  Не съм фен на Лукойл , дори напротив - неприятни са ми (меко казано) още от момента , когато Костовото правителство им подари Нефтохим.
                  Но : Понеже зареждам от тях на много места в страната (причината е че имам 2-3 карти за отстъпка , а касовия бон - фактура е четлив . За разлика от тези на Шел например , където са бледи , а след 1 месец не се и чете нищо , та имам търкания с данъчните) , прави ми впечатление че разликите в колонките са почти никакви . Имал съм единствено -3 случая на лоша газ , но - до там .
                  Второ : по принцип бъзикането на брояча кой го прави - не знам , ама брояча е свързан с касовия апарат . И си трупа оборот . По този начин от 1 цистерна в един момент ше изкарат 2 . Как ше го отчетат пред данъчните ?
                  Трето , което е свързано с второто : Като голяма верига , Лукойл са обект на чести данъчни проверки - включително и внезапни . Обект са и на технически замервания пак по същата причина . Е ако има далавери и трябва да се скрият , то ... май много маймуни стават на клона ?
                  И четвърто : по отношение на качеството : Не знам точно колко , но вероятно 95% от горивата в момента , поради монополното положение идват от Лукойл .
                  Не виждам тогава чие гориво е по-качествено от тяхното . ..освен случаите на мръсни цистерни , или алхимични действия на шофьорите на бензиновози . Но напоследък доста ги стегнаха , пък и това е кокошкарска история.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ако обърнеш внимание съм споменал как:

Ако за теб 120-130,ако е нормално,следователно разхода на газ(12л./100км.) ти е перфектен.Нежелая да си представяк около 150-165км.Аз пробвах с около 150-160км средно ми показа около 18-20л/100км!Монтажа ми е същия подобен на твоя.Ако напляскат още нови светофар, очаквай да скочи още нагоре.На мен лично в Ямбол не пада под 12л.

Другия път да им пратиш поздрави от Ямбол!Те какво се исказаха за гасненето?Според мен гасненето ти е дребен проблем(поправим).
                    Знам,че фирмата е от Ямбол и имат "титлата" официален представител за България и Македония.А гасненето магически изчезна с влизането в сервиза,след това не е гаснала,но леко мени оборотите.Закачиха я на компютъра и след 20минути форсиране казаха,че е горе/долу в норми и може би има някаква връзка с климатика.Виждам,че си от Ямбол,познаваш ли ги и ако да,някакво мнение и може ли да им се има доверие.Предварително благодаря.
                    П.П.Не се заяждам, ама това 8.5-9/100 продължавам да не го вярвам.Или пък просто ти завиждам.Поздрави.

Коментар

.....Виждам,че си от Ямбол,познаваш ли ги и ако да,някакво мнение и може ли да им се има доверие.Предварително благодаря.
                      П.П.Не се заяждам, ама това 8.5-9/100 продължавам да не го вярвам.Или пък просто ти завиждам.Поздрави.
                      Мое мнение:Да засега само с тях работя и познавам лично,що се отнася до невярването ти спрямо разхода,е възможно и ти да олекнеш с няколко бири(бас).Няма да си първия

Коментар

Мое мнение:Да засега само с тях работя и познавам лично,що се отнася до невярването ти спрямо разхода,е възможно и ти да олекнеш с няколко бири(бас).Няма да си първия
                        А тези с които работиш ти дали са същите които работят в Пловдив.А за разхода,дори да спечеля бирите са от мен.Ако минаваш през Пловдив звънни.0887246456
                        П.П.За по бира де,няма да ти меря разхода

Коментар

От: За газостанциите, бутилките и разхода.

И за мен шмекерията е в колонката при 30 литрова бутилка с изкормен нивомер на бензиностанция ЕКО събра 32,700 доста разправия падна като отворих багажника и газаджията с когото спорих я видя че е 30-ка. А какво ще кажете за закачен пистолет към бутилката и чак след това стартиране на колонката и предположим празен маркуч 19мм с дължина около 3,5м и това съм го виждал?Според мен колегата да не си човърка колата а да смени бензиностанцията от която зарежда.
                          OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                          Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                            И за мен шмекерията е в колонката при 30 литрова бутилка с изкормен нивомер на бензиностанция ЕКО събра 32,700 доста разправия падна като отворих багажника и газаджията с когото спорих я видя че е 30-ка. А какво ще кажете за закачен пистолет към бутилката и чак след това стартиране на колонката и предположим празен маркуч 19мм с дължина около 3,5м и това съм го виждал?Според мен колегата да не си човърка колата а да смени бензиностанцията от която зарежда.
                            Или просто малко да затвори винтовете на двойника, ако са два, или ако е един, него. Всеизвистно е при обикновените газови системи, че или върви много колата и харчи много или обратното. Това е. НЕ може на абсолютно всяка газстанция да го лъжат. Не залагам на това.

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                              1 И за мен шмекерията е в колонката при 30 литрова бутилка с изкормен нивомер на бензиностанция ЕКО събра 32,700 доста разправия падна като отворих багажника и газаджията с когото спорих я видя че е 30-ка.
                              2А какво ще кажете за закачен пистолет към бутилката и чак след това стартиране на колонката и предположим празен маркуч 19мм с дължина около 3,5м и това съм го виждал?.......
                              Първо:Съвсем нормално е 30л бутилка да събере около 31-32л.при неработещ или свален изключвател.Все пак говорим за налягане,което е споредзависи,ако се вдигне налягането ще събере още над 32.Ако се вдигне налягането до нечувани стойности ще продължи да вкарва литри в бутилката,докато не гръмне.Това според мен.
                              Второ: Там са дребни сметки,би трябвало всяка колконка да си има клапан,който да не връща част от течния газ към цистерната.Желателно е предварително да е включил колонката.

Коментар

Първо:Съвсем нормално е 30л бутилка да събере около 31-32л.при неработещ или свален изключвател.Все пак говорим за налягане,което е споредзависи,ако се вдигне налягането ще събере още над 32.Ако се вдигне налягането до нечувани стойности ще продължи да вкарва литри в бутилката,докато не гръмне.Това според мен.
                                Второ: Там са дребни сметки,би трябвало всяка колконка да си има клапан,който да не връща част от течния газ към цистерната.Желателно е предварително да е включил колонката.
                                Аз доколкото си спомням от физиката течностите са несвиваеми, нали за това правят и водна проба на бутилките. Та газта като я сгъстиш до определено налягане си става течна и от

там нататък колкото и да я сгъстяваш не можеш да я направиш по-течна, гъста или както и да го наречем. Тоест не може ако я надуеш на 100 атм. да вкараш 100л ВТЕЧНЕН газ във 30 литрова бутилка!
                                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X