Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За газостанциите, бутилките и разхода.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За газостанциите, бутилките и разхода.

Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнение
    нз какво се случва , на връщане от софия ми даде разход 11 на 100 , на следващия ден смесен 12.5 на 100 , вчера ми даде 19 градско ... щеси скъсасам нервите вече ...
    Колега-различните газостанции сипват газ с различно налягане
    и винаги се получава разлика в измерването на разхода
    ако го го мериш от пълна бутилка,караш определен пробег и пак пълниш до горе
    За по-точна представа вземи 3-4 зареждания
    изличсли си разхода и после сметни средно аритметично колко е
    в твоя случай 11+12,5+19/ за 300км
    което прави 41.5 литра за 300км
    което е приблизително 13.8-малко висок,но в абсолютно нормални граници
    поне според мен
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

До: ОФА - КБ - Разход

Добре де кво се косите толкова като голфче няма да гори.Доколкото разбрах на дълга база извън града разхода е около 11-12 газ ,градско 17-18, на къса база следва да е 1-2 литра надолу извънградското а за градско каране ако имаш комшия, колега и ходите на една и съща работа по едно и също време тогава сравнявай.Аз отвреме на време вземам голф3 на комшията която гарантирано с годините хачи 10 газ градско ама при него по неговия маршрут-при мен е 12.Ако скача над 2-3 литра при едни и същи обстоятелства тогава бъзикайте газови уредби.
    п.п.Доскоро мъчих моята да я изпържа поне до 160км/ч- е как да стане тя фабрично нова и дават макс. скорост 161км/ч ама кой да погледне.Колегата как е вдигнал 170км/ч с тая перфектна аеродинамика нз.
    Последно редактирано от //Радо//; 18-05-10, 21:46.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
      ....
      п.п.Доскоро мъчих моята да я изпържа поне до 160км/ч- е как да стане тя фабрично нова и дават макс. скорост 161км/ч ама кой да погледне.
      И до колко я изпържи ?
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Макс 150 на бензин,140 на газ.А на късата база и дават 158 км/ч като нова.

http://cars.radosi.com/index.php?a=1...group=Frontera
        И така като гледам освен 3,2 мотора останалите ако завъртим километража до 150км/ч можем веднага да изиграем едно право хоро
        Последно редактирано от maxxx; 18-05-10, 22:09.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнение
          нз какво се случва , на връщане от софия ми даде разход 11 на 100 , на следващия ден смесен 12.5 на 100 , вчера ми даде 19 градско ... щеси скъсасам нервите вече ...
          Колега, разбихме се от даване на съвети а ти пишеш само колко харчи и каква диагностика си направил. Провери поне половината от това което те съветват пък тогава се ядосвай за разход. Няма как със студен изпарител да имаш еднакъв разход било той висок или нисък. В случая зависиш от атмосферното налягане, околната температура и налягането в бутилката. Като си оправиш температурата на изпарителя тогава засичай разход.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Няма как със студен изпарител да имаш еднакъв разход било той висок или нисък.
            Когато взех моята:
            -сложили умниците 50kW изпарител.
            -за да им е удобен монтажа,изпарителят беше най-висока точка в охладителната уредба.В произволен момент тръгваше да върви зле и като отворех капака-изпарителя обледен.Обезвъздушавах направо от съединението на изпарителя и така до следващия път.
            -изпарителя свързан последователно с парното,на къси дистанции особено,ясно кое му е лошото.
            Резултата-15,16/100 извън и 18,19 в града.

Сложих 100kW изпарител,смъкнах го доста под казанчето и оправих свързването с антифриза.Нищо по обезвъздушаването или да притягам скоби на водни съединения не съм правил.
            Резултата-11,12 извън и 13,14 в града.Това с кални 31'-ци.

Колегата ако иска да се тюхка,ако иска да си ревизира охладителната уредба за наличие на въздух и евентуалните причини,както и монтажа на изпарителя и с каква мощност е.Изключваме за момента мембрани,разчитайки,че са нови/не е гаранция,но бих ги гледал след като проверя останалото/.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
              Колега-различните газостанции сипват газ с различно налягане
              и винаги се получава разлика в измерването на разхода
              ........
              поне според мен
              В бутилката има клапан, ако искаш и с 30 атмосфери да наливаш, нема да пусне повече отколкото трябва.
              Така, че мисля, че не си прав.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                В бутилката има клапан, ако искаш и с 30 атмосфери да наливаш, нема да пусне повече отколкото трябва.
                Клапана сработва,ако я пълниш до горе бутилката,а със съответното налягане от сместа пропан-бутан,колко пропан и колко бутан получаваш е друга и доста важна приказка за разхода.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                  Освен това, което ти написа maxxx имай предвид, че има значение и каква е температурата на въздуха, респективно на бутилката. При различна температура поема различно количество газ вътре в нея.

Коментар

Колеги , а не правете свободни съчинения за пропан-бутана , а ?
                    Толкова много има изписано по въпроса във форума. Бутилката се пълни с втечнена фаза и единствената разлика може да дойде от неизправен клапан в нея - обикновено е настроен да изключва при пълнене до 80% , но в малки граници може да варира. Аз обаче съм го махнал , щото ми е малка бутилката . Пълня почти на 100% , зареждам от газ-станции каквито ми падне из страната и до сега при празна бутилка зареждането се движи от 25.4 до 25.7 л. ... което си е практически никаква разлика . И то и зиме и лете . Температурата не оказва особено въздействие при зареждане.
                    Измамата идва ако на някоя газстанция е бъзикан брояча , или от некачествена газ . Но това обикновено е инцидентно . При следващо зареждане на друга станция нещата си идват на мястото . Но това означава практически да се засекат няколко зареждания а това става най-лесно , когато джипа се кара всеки ден .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Измамата идва ако на някоя газстанция е бъзикан брояча , или от некачествена газ . Но това обикновено е инцидентно.
                      Инцидентно,Владо,из нашия вилает е да случиш на качествен газ.Нарочваш си газстанция,там пък шмекерите наместват брояча и така.
                      А да не си наясно,че има разлика в количествените съставки зиме и лете,не вярвам.
                      Оттам и разхода шава,с едни и същи литри,чепика различно натиска-оттам и километрите пробег са различни.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Инцидентно,Владо,из нашия вилает е да случиш на качествен газ.Нарочваш си газстанция,там пък шмекерите наместват брояча и така.....
                        Баси ! До там ли сте я докарали ?!
                        Първоначално публикуван от maxxx

А да не си наясно,че има разлика в количествените съставки зиме и лете,не вярвам.
                        Оттам и разхода шава,с едни и същи литри,чепика различно натиска-оттам и километрите пробег са различни.
                        Наясно съм ми . Ама разликата не е между 11 и 15 на сто , а между 11 и 12 . При еднакъв маниер на каране . ... та в случая едва ли са му виновни газстанциите на нашия приятел.
                        Последно редактирано от fanatic; 20-05-10, 19:26.

Коментар

[QUOTE=Vlado_Ts;1167261]
                          Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Инцидентно,Владо,из нашия вилает е да случиш на качествен газ.Нарочваш си газстанция,там пък шмекерите наместват брояча и така.....
                          QUOTE]

Баси ! До там ли сте я докарали ?!

Оттам и разхода шава,с едни и същи литри,чепика различно натиска-оттам и километрите пробег са различни.[/

Наясно съм ми . Ама разликата не е между 11 и 15 на сто , а между 11 и 12 . При еднакъв маниер на каране . ... та в случая едва ли са му виновни газстанциите на нашия приятел.
                          А,че опираме до литър/два максимум,спор няма.При по-голям разход дори зимата преглеждам всичко(леко спукано Г-образно маркученце към тройника-17/100).
                          Пък докъде сме я докарали тук,като се видим-иначе трябва да си натреса бан за "неподходящ език"...

Коментар

От: До: ОФА - КБ - Разход

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Колеги , а не правете свободни съчинения за пропан-бутана , а ?
                            Толкова много има изписано по въпроса във форума. Бутилката се пълни с втечнена фаза и единствената разлика може да дойде от неизправен клапан в нея - обикновено е настроен да изключва при пълнене до 80% , но в малки граници може да варира. Аз обаче съм го махнал , щото ми е малка бутилката . Пълня почти на 100% , зареждам от газ-станции каквито ми падне из страната и до сега при празна бутилка зареждането се движи от 25.4 до 25.7 л. ... което си е практически никаква разлика . И то и зиме и лете . Температурата не оказва особено въздействие при зареждане.
                            Измамата идва ако на някоя газстанция е бъзикан брояча , или от некачествена газ . Но това обикновено е инцидентно . При следващо зареждане на друга станция нещата си идват на мястото . Но това означава практически да се засекат няколко зареждания а това става най-лесно , когато джипа се кара всеки ден .
                            Те това исках да кажа и аз де, ама по-късо написано.
                            Понякога разликата идва и от това, че просто сте успели да изгорите още половин или един литър от бутилката повече, т.е. точно преди да заредите, сте подавали много плавно газ, или просто по-икономично каране, тогава преди да усетите, че свършва газта, или тя автоматично да превключи, успява да изгори малко повече газ.
                            Затова на колегата, който си е махнал клапана му идва и тази разлика от половин литър.
                            Никви барове, никви пет лева нямат значение при наливане на бутилката. На нея пише колко литра побира, за да събереш повече трябва да успееш да я раздуеш, което няма как да стане. Както и няма как да стане в едно шише от два литра, зимата да налееш 2,1 литра, а лятото 1,8 литра. Нали няма как да стане?

Коментар

От: До: ОФА - КБ - Разход

Не става въпрос за литър или два повече,а за съотношение прупан-бутан.
                              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                              Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X