Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странно чукане в двигателя

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
    То хубаво го съветвате да прави профилактика на повдигачите, но никой не му казва че това става при свалена глава. А това коства 80лв за части(гарнитури и нови болтове). Просто го правих преди 2 дни и ми е мокро още!
    Между другото повдигачите се разглобяват много лесно и не е необходимо да се зорят на менгеме!!! Става със една малко по-дебела игла с която се маха пръстеновидното капаче !
    Запекъл повдигач да ти е минавал през ръцете?
    Това с иглата работи в други ситуации,не карай хората да си начупят ръцете.
    Отвори мотор на 300к+/основно такива караме/ и не ползвай менгеме да ги свиеш...
    ...и осемте,,,

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Запекъл повдигач да ти е минавал през ръцете?
      Това с иглата работи в други ситуации,не карай хората да си начупят ръцете.
      Отвори мотор на 300к+ и не ползвай менгеме да ги свиеш...
      ...и осемте,,,
      Защо трябва да се насилват на менгемето като просто се отварят и се изпразват. После се свиват на ръка. При мен от 8 , 6бр. бяха спекли. Издърпах ги с ръка като същевременно ги въртях. Само един се наложи да постои във коресилин половин час. Просто споделям, не карам никой да си чупи ръцете.
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
        Защо трябва да се насилват на менгемето като просто се отварят и се изпразват. После се свиват на ръка. При мен от 8 , 6бр. бяха спекли. Издърпах ги с ръка като същевременно ги въртях. Само един се наложи да постои във коресилин половин час. Просто споделям, не карам никой да си чупи ръцете.
        Имам предвид,че при моя основен леката процедура не проработи.Дали майстор,дали късмет-не проработи и ползвах менгемето.
        А и други автомобили минаха по същия ред-чак толкова ли да е прост майстора,като редовно е опашка при него?

Коментар

А, не мисля че е прост. По скоро е хитър. Я ми кажи как ще ги почисти без да ги разглоби. А за да се разглобят не е необходимо да се свиват на менгемето. Това се прави за да се поставят на място без да са биле отваряни! А се отварят както са пълни със губерка или тънка отверчица, независимо колко са спекли.
          Аз не претендирам да съм майстор, но си правя ремонтите сам заради прехвалени майстори.
          За това и споделям какво и как съм направил. Може на някой да му е от полза да икономиса някой лев от майстор или поне да проконтролира какво прави майстора.
          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Фронтерата е излекувана

Проблемът се оказа съвсем различен, ама ми отне време докато го открия. Големия маркуч след въздушния филтър беше спукан на свивката от вътрешната страна, така че на пръв поглед не се виждаше да има проблем с него. Понеже при мен дебитомера е преди него и лъже двигателя за въздуха, който влиза и това води до неравномерна работа (непостоянни обороти) и съответно притрисане и гаснене.

Цената на нов маркуч в Булвария - 80 лева, на всичкото отгоре в момента го нямат. На мен ремонтът ми излезе 10 лева - цената на една малка ролка от онова здравото тиксо дето е с оплетка вътре. Сега Фронтерата мърка като коте.

И понеже си бях отделил цял ден, за да мога да я излекувам, а я оправих за 10 минути - успях да си сменя въздушния и горивния филтри, маслата на диференциалите и скоростната кутия и предните накладки. За капак на всичко и минах и една прахусмукачка
            Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
            Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
              Фронтерата е излекувана

Проблемът се оказа съвсем различен, ама ми отне време докато го открия. Големия маркуч след въздушния филтър беше спукан на свивката от вътрешната страна, така че на пръв поглед не се виждаше да има проблем с него. Понеже при мен дебитомера е преди него и лъже двигателя за въздуха, който влиза и това води до неравномерна работа (непостоянни обороти) и съответно притрисане и гаснене.

Цената на нов маркуч в Булвария - 80 лева, на всичкото отгоре в момента го нямат. На мен ремонтът ми излезе 10 лева - цената на една малка ролка от онова здравото тиксо дето е с оплетка вътре. Сега Фронтерата мърка като коте.

И понеже си бях отделил цял ден, за да мога да я излекувам, а я оправих за 10 минути - успях да си сменя въздушния и горивния филтри, маслата на диференциалите и скоростната кутия и предните накладки. За капак на всичко и минах и една прахусмукачка
              И аз имах същия проблем с този маркуч и го излекувах по същия начин,самоче при мен проблем с оборотите нямаше,а ми светеше CHEK-а
              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
              Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

И при мен проблема се реши. Беше гарнитурата на генерацията на блока.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  .....
                  С тия постни обяснения-може да чука и от цъфнала гарнитура на колектора-кой как го чува "чукането" е допълнително инфо,което отсъства в случая.
                  Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  .....
                  А в случая зависи от "звука" на чукането . През нета гадателите от "Пентаграма" обаждат това , което сподели и Макса . А може и клапан . ... най-добре : на доктор .

... а гарнитурата на генерацията "пляка" . При мен тези дни слушам точно тази песен . Но се оказа че имам откъсната шпилка на 1-ви цилиндър.
                  .....
                  Дали не е дошло времето да пуснем една тема : "Видове звуци при неизправности по нашите Фронтери" .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X