Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно чукане в двигателя

Здравейте! Имам странно чукане в двигателя! Чува се най-добре на студен двигател и при подаване на газ. Като позагрее намалява малко, но при подаване на газ си чука. При равномерно движение без подаване на газ за ускорение почти не се чува! Някакви предположения???
    Мотора е 2.0Е 1995г. бензин!
    Благодаря предварително!!!

До: Странно чукане в двигателя???

При подаване на газ на място,ускорява ли се чукането заедно с оборотите?Когато е студен и топъл мотора тази честота и сила на причукване как се променя?
    Най-вероятно хидравличен повдигач на клапан-изпразване,профилактика и пълнене с масло.Бих ги профилактирал и осемте-днес един,утре друг да се обади не е работа.
    Има още две вероятности,но да не ти пресяда вечерята,за сега ще ги премълча,а и те не отменят да започнеш с най-лесно отстранимото.

Коментар

До: Странно чукане в двигателя???

Колега ,а еййй-такиви пирончета ,имаш ли? Кажи поне марката на автомобила,но най-вероятно са повдигачи на клапаните.

Коментар

До: Странно чукане в двигателя

Модела е Опел Фронтера. Чукането се увеличава и намалява с оборотите!

Коментар

Първоначално публикуван от a_r4 Преглед на мнение
          Модела е Опел Фронтера. Чукането се увеличава и намалява с оборотите!
          Да не си дърпаме с ченгел думите-при студен или топъл двигател разлика има ли?
          Иначе мога и като селски майстор-биелен болт или лагер.Такъв филм с по-малко от 1000 лева не се гледа.
          Може и фалирал разпределителен вал.

Коментар

Е той си е написал, че като загрее, чукането намалява.
            Според мен, не е повдигач, защото те чукат повече на празен ход при топъл мотор. 50/50 вероятност за лагер или бутален болт (или и двете...)
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Е той си е написал, че като загрее, чукането намалява.
              Според мен, не е повдигач, защото те чукат повече на празен ход при топъл мотор. 50/50 вероятност за лагер или бутален болт (или и двете...)
              Ако е болт или лагер-няма намаляване,то си се развихря/чукането/ заедно с оборотите на мотора.
              С тия постни обяснения-може да чука и от цъфнала гарнитура на колектора-кой как го чува "чукането" е допълнително инфо,което отсъства в случая.

Коментар

Повдигача обикновено чука на студен двигател , при палене . Докато още не е разбито маслото . Ако продължава да чука и на загрял мотор - лошо говори тогава .
                А в случая зависи от "звука" на чукането . През нета гадателите от "Пентаграма" обаждат това , което сподели и Макса . А може и клапан . ... най-добре : на доктор .

ПС. Макс , човека си е признал още в първия пост , че иде реч за бензинов двулитров звер , а това че е 95-ти набор ме навежда на мисълта за C20NE.... ама знае ли човек ??? ... а гарнитурата на генерацията "пляка" . При мен тези дни слушам точно тази песен . Но се оказа че имам откъсната шпилка на 1-ви цилиндър.
                Сещам се и за един таралясник отпреди години , на който имах износена гърбица на разпределителния вал . Много готино тракане , пропорционално на оборотите. Така че без отваряне поне на капака няма как да се даде диагноза.
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 07-04-10, 00:10.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Честно казано от повдигач се чува чукане, което по-скоро наподобява на силно цъкане. Ясно може да се различи от чукане в коляновия вал. Това обаче трябва да каже собственика на машината.
                  Ще чакаме.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Може и фалирал разпределителен вал.
                    Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Сещам се и за един таралясник отпреди години , на който имах износена гърбица на разпределителния вал . Много готино тракане , пропорционално на оборотите.
                    Тъй де,не съм го изключил като хипотеза,ама чорбаджията мълчи,ние трием клавиатури...

Коментар

най-вероятно е основен лагер и когато се разреби масло уплатнява хлабината

Коментар

Залагам на повдигач и гъсто масло!
                        Ако не е това, болта във биелата трака, макар че би трябвало да не се променя при студен и топъл мотор.
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Смени маслото но с Качествено и Марково При мен така изчезна тоз шум Имашего при старото масло и при маслото на което с голями букви пише Германия Едвам го изтарпях 1000км

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                            Смени маслото но с Качествено и Марково При мен така изчезна тоз шум Имашего при старото масло и при маслото на което с голями букви пише Германия Едвам го изтарпях 1000км
                            В това има резон , но колегата не е уточнил дали чукането е започнало веднага след предната смяна на масло ( за да предположим , че е налял менте и при следващата смяна всичко ще си е ОК ) , или дали на някакъв етап от пробега на маслото . Освен това дали е започнало като слаб шум и постепенно се увеличава , или пък тракането е примерно вследствие от някакво дивашко префорсиране , или пък каране на "пълен километраж" . .... ....така че докато не уточни тези на вид дребни подробности , залаганията продължават !
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Според мен е биелен болт,той чука по-силно когато е студен.А и когато мотора уравни оборотите сищо слабо чука,подадеш ли газ обче започва да се чува ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X