Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странно чукане в двигателя

това чукането в двигателя явно не е много спешно защото колегата вече не се обажда.не се хабете излишно
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Ако добре си спомням имаше колега с ОФКБ-2.0 със сходен проблем и след подмяна на повдигачите и маслото играта заспа.
      088пет16пет3пет7

Коментар

Маслото вече е за смяна. Ще го сменя с по-хубаво и ще пиша. Мотора не е прегряван и натоватван /поне при мен/. Когато загрее чукането намалява. Най-добре се чува при ускоряване, а при равномерно каране /около 3000 оборота/ без рязко подаване на газ почти го няма!

Коментар

Първоначално публикуван от a_r4 Преглед на мнение
          Маслото вече е за смяна. Ще го сменя с по-хубаво и ще пиша. Мотора не е прегряван и натоватван /поне при мен/. Когато загрее чукането намалява. Най-добре се чува при ускоряване, а при равномерно каране /около 3000 оборота/ без рязко подаване на газ почти го няма!
          Не е на добре,това не е типичното чукане от повдигач/при студен мотор чука по-силно/-него и на 3000 оборота ще го чуваш,само че като шевна машина..Ако беше износен разпределителен вал-също.
          Слизаш към коляно-мотовилковата група,дали бутален болт или лагер-това без отваряне няма как да се разбере със сигурност.

Коментар

За да не отварям нова тема ще използвам тази на колегата, мисля че имам сходен проблем.

Пациент: Фронтера КБ 2.0i Sport 1994 (от София)

Предистория: Не е карана 3 месеца, през които е седяла без акумулатор. Преди това е карана редовно и нямаше оплаквания.

Симптоми: При запалване на студен двигател започва да притриса и губи обороти докато загасне. Ако подам 2 - 3 пъти газ (до към 3000 оборота) и я оставя спира да гасне, но продължава да притриса. Това притрисане продължава докато позагрее след което намалява. Запалването е нормално не повече от 3 оборота на студен двигател.

Проверено: Нивото на маслото е нормално, самото масло е нормално бистро като за масло на около 4000км. Свещите още не съм ги свалял, но свалях кабелчетата едно по едно и при липсата на което и да е има промяна в работата (т.е. първоначалното ми предположение, че съм на 3 цилиндъра отпада). Изпробвано пали и само на 2 цилиндъра.

Идеи: Надявам се да получа от вас

P.S.: Споменавате за профилактика на повдигачите, дали можете да ми дадете линк към тема с описание как става това?

Благодаря предварително, лек и ползотворен петък,
            Стефан (+359885601692).
            Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
            Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
              За да не отварям нова тема ще използвам тази на колегата, мисля че имам сходен проблем.

Пациент: Фронтера КБ 2.0i Sport 1994 (от София)

Предистория: Не е карана 3 месеца, през които е седяла без акумулатор. Преди това е карана редовно и нямаше оплаквания.

Симптоми: При запалване на студен двигател започва да притриса и губи обороти докато загасне. Ако подам 2 - 3 пъти газ (до към 3000 оборота) и я оставя спира да гасне, но продължава да притриса. Това притрисане продължава докато позагрее след което намалява. Запалването е нормално не повече от 3 оборота на студен двигател.

Проверено: Нивото на маслото е нормално, самото масло е нормално бистро като за масло на около 4000км. Свещите още не съм ги свалял, но свалях кабелчетата едно по едно и при липсата на което и да е има промяна в работата (т.е. първоначалното ми предположение, че съм на 3 цилиндъра отпада). Изпробвано пали и само на 2 цилиндъра.

Идеи: Надявам се да получа от вас

P.S.: Споменавате за профилактика на повдигачите, дали можете да ми дадете линк към тема с описание как става това?

Благодаря предварително, лек и ползотворен петък,
              Стефан (+359885601692).
              Не си споменал да има газова уредба,ако наистина няма си на няколко/но не четири/ цилиндъра,само че не от свещи или кабели,а от инжектори.
              Повдигачите се демонтират,свиват се на менгеме до откат и се слагат.Обикновено това е достатъчно,другият вариант е чистене примерно със спрей за карбуратори и пак горната процедура.
              Ако не си го правил,дай някой лев да го направят тренирали по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Не си споменал да има газова уредба,ако наистина няма си на няколко/но не четири/ цилиндъра,само че не от свещи или кабели,а от инжектори.
                Повдигачите се демонтират,свиват се на менгеме до откат и се слагат.Обикновено това е достатъчно,другият вариант е чистене примерно със спрей за карбуратори и пак горната процедура.
                Ако не си го правил,дай някой лев да го направят тренирали по въпроса.
                Нямам газова, карам я само на бензин. Казваш инжектори ... каква е процедурата при тях - профилактика или нови?

Препоръчайте някого, при когото мога да я закарам да я погледне/оправи? Знам, че за София ISUZO е моя човек, но нещо не мога да хвана ред при него, винаги има по няколко чакащи когато звънна.

Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
                  Нямам газова, карам я само на бензин. Казваш инжектори ... каква е процедурата при тях - профилактика или нови?
                  Профилактика в ултразвукова ваничка обикновено решава проблема,много сервизи разполагат с такава.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Профилактика в ултразвукова ваничка обикновено решава проблема,много сервизи разполагат с такава.
                    А нещо от рода на такава добавка
                    http://www.carumba.ru/catalogue/auto.../cleaners/2244
                    дали би свършило работа или е силно непрепоръчителна?

Стефан

Коментар

Не се занимавай,по този път съм минал-ден до пладне,успоредно с това ще ти вдигне боклука в резервора,вероятно ще ти запуши горивния филтър и може да ми четеш темата за смяна на бензинова помпа...
                      п.п.-добавките чудеса не правят,не и трайни-временното решаване на проблема,обикновено създава поне още два/три.

Коментар

Много важно е да се има в предвид, че след почистването с ултразвук съответния "чистач" трябва да има тестер за дебит, за да се види дали е приблизително еднакъв на всичките инжектори, ако има разминаване повече от 15% между някой той трябва да се смени. Без да правя реклама в Дунев добре си свършиха работата и цените не са космически за тази дейност.
                        no signature no problems

Коментар

А , то стигне ли до смяна на дюзи ... по-евтино ще е да метне една газова уредба .
                          Процедурата по профилактиката наистина е тази , но няма да е лошо колегата най-напред да си смени горивния филтър . Щото едва ли и без друго го е правил до сега . Подобна картина имах на механична инжекция. Оказа се полузадръстен филтър. А и е по-евтиния вариант и хронологично би трябвало да предхожда ултразвука.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Износени гърбици на разпределителния вал мотора трака като дизел.Ако е повдигач по сваляй и почиствай наред както казват колегите не си играй един по един.И нещо друго с какво масло ти е колата? ОТ нискокачествените масла ( минералните) много се страда запушват повдигачите и от там ако не вземеш мерки -вал.
                            OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                            Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

То хубаво го съветвате да прави профилактика на повдигачите, но никой не му казва че това става при свалена глава. А това коства 80лв за части(гарнитури и нови болтове). Просто го правих преди 2 дни и ми е мокро още!
                              Между другото повдигачите се разглобяват много лесно и не е необходимо да се зорят на менгеме!!! Става със една малко по-дебела игла с която се маха пръстеновидното капаче !
                              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Не е нужно да се сваля главата.
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%E3%E0%F7%E8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X