Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем зимата с ОФБ дълга база!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем зимата с ОФБ дълга база!

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
    Снегът общо взето свърши, но започвам да тренирам на кал...
    Кат` шъ съ каляш, ела при мен таман и ще си клюкаме за опита на различни колеги в кОпането.....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

След сериозно търсене не се натъкнах на чисто зимна гума с по-агрсивен грайфер "западно" производство. Но за сметка на това и по отзиви ( без впечатления, а само отзиви ) ми допадна руската МЕДВЕД Я-569. Един "колега" от форума с чероки от Плевен е с такива и е доста доволен, но все още никой не може да ми отговори на следните въпроси:
      1. Това, че са по-тежки и с по-агресивен грайфер създава ли проблеми на машината при по висока скорост на чист асвалт?
      2. Тези гумета имат ли скоростен индекс и какъв е той?
      3. Има ли 16" и ширина на протектора поне 215?
      4. Шумни ли са и дали "тракат" на чист асвалт?

Моля някой ако знае хубава зимна "западна или северна" гума производство с агресивен грайфер, да се държи добре на лед и да допуска движение с около 120-130 км/ч на чист асвалт да драсне някой ред.
      П.с. Гуми с обозначения А/Т и М/Т просто не се интересувам от тях...
      Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

След сериозно търсене не се натъкнах на чисто зимна гума с по-агрсивен грайфер "западно" производство. Но за сметка на това и по отзиви ( без впечатления, а само отзиви ) ми допадна руската МЕДВЕД Я-569. Един "колега" от форума с чероки от Плевен е с такива и е доста доволен, но все още никой не може да ми отговори на следните въпроси:
        1. Това, че са по-тежки и с по-агресивен грайфер създава ли проблеми на машината при по висока скорост на чист асвалт?
        2. Тези гумета имат ли скоростен индекс и какъв е той?
        3. Има ли 16" и ширина на протектора поне 215?
        4. Шумни ли са и дали "тракат" на чист асвалт?

Моля някой ако знае хубава зимна "западна или северна" гума производство с агресивен грайфер, да се държи добре на лед и да допуска движение с около 120-130 км/ч на чист асвалт да драсне някой ред.
        П.с. Гуми с обозначения А/Т и М/Т просто не се интересувам от тях...
        Ще се вкараш в голямо приключение с тия Медведи на фронтерата.
        Твойте гуми са Гиславед модел Норт фрост. Гарантирам че ще си като танк с едни 31" минимум.
        no signature no problems

Коментар

ОК!
          Абсолютно съм съгласен с теб, но единственото което ме притеснява е как се справят в по-пухкав и дълбок сняг, както и на киша. Гиславед се оказаха гумите на брат ми на старата му кола и определено ме впечатляваше как катереше много стръмни улици в Бояна и съответно спираше на мясно на заледени такива.
          Някой има ли впечатления как са на киша и в дълбок сняг ?

Коментар

ОК!
            Абсолютно съм съгласен с теб, но единственото което ме притеснява е как се справят в по-пухкав и дълбок сняг, както и на киша. Гиславед се оказаха гумите на брат ми на старата му кола и определено ме впечатляваше как катереше много стръмни улици в Бояна и съответно спираше на мясно на заледени такива.
            Някой има ли впечатления как са на киша и в дълбок сняг ?
            Иди при дядо владо и пробвай
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

До Buysell:
              ОК!
              Дай 16" гуми и веднага съм там Все пак говорим за разход около 800 лв, това не е част за 20-30 лв и ако е друг размер да я прежаля. Поне това е моя стандарт, не знам за някого 800-1000 лв са 1-2 часа забавление в приятна компания

Коментар

До Buysell:
                ОК!
                Дай 16" гуми и веднага съм там Все пак говорим за разход около 800 лв, това не е част за 20-30 лв и ако е друг размер да я прежаля. Поне това е моя стандарт, не знам за някого 800-1000 лв са 1-2 часа забавление в приятна компания
                Не си видял темата на дядо Владо - събираме се по 2-3-5 джипки и си караме. Там ще разбереш дали проблема в момента ти е в гумите ...
                Там тествахме - моя Гранд с АТ гуми и Гранд със зимни гуми - на големия сняг няма голяма разлика между тях ...
                Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Че проблемът ми е в гумите го разбрах и вчера вечерта...
                  Тръгнах да се катеря по пътя за Златните мостове около 22:30 ч с включено 4х4 ( по Ваш съвет ) и определено си драпах сравнително добре по пресен сняг около 20-25 см и то на скорост, НО в момента в който спрях и се опитах да потегля направо се отчаях. То задница се върти, предница подскача и то на първа с много малко газ. Изводите за мен са пределно ясни ( надявам се не греша ):
                  Много лека задница и с тия "пистови" гумета си е зле - решение: Тежест в задния отсег ( за тръбата ме поразубедихте, но имам две тежести от по около 40 кг всяка и идеално ще паснат в багажника ) - изпитано, че там е проблема... Същата вечер с мен бяха брат ми и един познат, който е около 120-130 кг 2 метра мъж и той предложи да седне в багажника.... Като дадох газ направо започнах да си ускорявам и летя без проблем

Затова приемам всичките Ви съвети, но с две невръстни дечица в колата не ми се иска да закъсвам по българските пътища зимно време, защото някой не е почистил или че някой е пробуксувал и аз съм спрял зад него и после да не мога да потегля... Затова ми се иска зимни гуми с по-агресивен грайфер за такива случаи.
                  П.с. Благодаря за поканата, но първо, че просвета ми е около 20 см и второ гледах клипчетата и виждам, че не съм за там.
                  Ако се оборудвам с по-агресивни гуми ОК, но сега ще съм човек който рие с лопатата и моли някой да го дърпа

Коментар

Здравейте,

Между другото какво ще кажете как изглеждат тези "гумета", че едно приятелче в USA ми каза, че ги е тествал на сняг и с повечко от допустимата скорост на магистрала на пикап и казва, че са отлични....

http://www.my4by.com/pro-comp-radial...16-p-1535.html

С офертата 3 на цената на 4 и транспортни разходи под $ 150, направо си ме привличат
                    Кажете как Ви се виждат ?!?

Коментар

но сега ще съм човек който рие с лопатата и моли някой да го дърпа
                      Няма нужда да молиш някого,всеки ще те дръпне с удоволствие,без да увърта.А още повече,че някой може и да ти посочи евентуалните грешки който правиш.Сега се върнах от там,условията са идеални за тест.Май се очертава и вечерна заигравка.
                      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Здравейте,

Между другото какво ще кажете как изглеждат тези "гумета", че едно приятелче в USA ми каза, че ги е тествал на сняг и с повечко от допустимата скорост на магистрала на пикап и казва, че са отлични....

С офертата 3 на цената на 4 и транспортни разходи под $ 150, направо си ме привличат
                        На мен ми изглеждат доста прилични и мисля, че е точно това което търсиш.
                        Не взимаи Мадвед. Не съм сигурен, по- скоро смятам, че няма да можеш да караш със 120 с тях. Чувал съм от гумаджия, че е почти невъзможно да се балансират.

Коментар

Здравейте,

Здравей колега ,според мен и от моя опит мисля че йокахома е твоята гума.На сняг е просто невероятна, на кал (не много голяма)откъдето минава кобрата минавам и аз със йокахомата

Коментар

Здравейте,

Виждат ни се хубави . Отвън. А ако се доверим и на това което пише за тях - би трябвало да е хубава гума за сняг и лед . А и да си я джиткаш със 120 . Нещо което е немислимо за Медведа. Между другото , на една от леките ми коли имам зимни гуми с доста сходен грайфер - на Семперит . Драпат здраво и на отъпкан сняг и на пухкав . Та като гледам тази - на мен лично ми вдъхва доверие .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да мислим по темата на "Аспида" дотъркаля се, сняг има.....ама задно ляво колело се влачи При тестовете на "бабунката" и боксуване, нещо блокира спирачния педал (има го ефекта и при "чероците" и смятаме, че е нещо свързано с АБС-то) после като се "окопа" в снега качествено си личи съвсем ясно как върти едното или другото предни, задно дясно, а лявото задно колело при движение напред се влачи, при движение назад е по-безпроблемно, освен в момента на превключване напред-назад когато се чува глухо металическо "звън", други странни звуци няма..... гумите са му добри, когато терена (или шофьора) позволява движение на заден ход проблеми няма то са дрифтове, то фонтани от сняг...ама да се движи само назад в гората ми се струва авангардно .....та какво е счупено ?
                              П.П. забравих да пиша че на таблото свети червената лампа за задействана ръчна или каквото още е свързана към нея.
                              Последно редактирано от дядо владо; 09-03-10, 21:41.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тая ламБа свети при дръпната ръчна, при липса на спирачна течност и при липса на вакуум в сервото. АБС-то не мисля, че може да блокира колело. Дзвън-то сигурно е от каре на кардана... Тая работа с влаченето на колелото ми се струва, че е от блокирало цилиндърче в спирачния апарат. Това обяснява и лесното въртене на хлъзгаво.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X