Първоначално публикуван от митко
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за поставяне на блокажи на FRONTERA?
Свий
X
-
Първоначално публикуван от superMAXМи тва ми прилича на ЛСД с износени дискове и става обикновен диф. А при каране как се държи?а как се държи при каране - не знам. обикновено съм вътре и не виждам кои гуми се въртят, кои - не. минавам навсякъде където поискам, може би работи, кой да ти каже...
Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanaticне се пали толкова този дето го е писал това за каретата е регистриран преди 10 дни пък и толкова е виждал каре та камоли на фронтера подминавай подобни глупости с усмивка пълно е с комплексари навсякъде. А гумени карета няма освен може би на легото с което си играе. А това дето си пробвал май не е много правилно пробвах да въртип задните колела при изключено 4х4 и на ръка ЛСД-то механична частична блокировка и се проверява най-лесно по този начин.
Пътят е целта.
Коментар
-
Приема сеаз също не съм имал за цел да обиждам и съжелявам ако е така. Да абсолютно си прав фронтерата е на светлинни години от Г-то като здравина на конструкцията и изпълнението но мога да ти гарантирам че не е за асвалта даже никак. Аз не мога да вдигна повече от 140 на магистралата докато съм виждал Г-та да ме задминават както си се движех със 180 със старото ми ауди но има всякакви. Не бъркай фронтерата с шосеен джип! виж има доста марки които спадат в тази категория но не ми се влиза в подробности всеки да кара това което иска и така както може да си позволи мисля, че е безмислено да се изтъква кой какво с какво.
no signature no problems
Коментар
-
Значи вече се разбрахме по въпроса със заяждането.Пак пиша,че ако някой съм обидил с написаното, моля още веднъж да бъда извинен.А Фронтерата се държи доста добре на асфалтов път върви като л.автомобил напъвал съм я до 140 на газ и няма никакви проблеми.А защо ме питате "как се държи на пътя",ако и има нещо как да го разбера,какво трябва и какво не трябва да прави????
Коментар
-
Първоначално публикуван от MARINHAKERнякой може ли да качи някаква снимка или схема на ЛСД!Ние не сме неутрални!
Коментар
-
До: Въпрос за поставяне на блокажи на FRONTERA?
здравейте.първо искам да кажа че не съм мн вътре в нещата, в смисъл знам кво е блокаж ама "лсд" нищо не ми говори. та преди около 2 години и нещо баща ми си взе фронтера дълга база 98 година,и не сме я дигали да разследваме щот знаехме че уж няма блокажи а само предно и бавни,но...... преди няколко месеца един приятел (ловджия,търси къса фронтера,доста чел) ми каза че имало фронтери със заден или преден или централен блокаж.не обърнах внимания на казаното.
един ден отидохме на нивата и щот аз бях доста "чист" бащами искара джипа на пътя (със предно и бавни) а аз се загледах отзад и кво да видя: кат се качи на асфалта и направи завой задния мост се държеше типично кат за блокиран,външната (от дясната страна на ляв завой) гума въртеше нормално а другата върти на място със същите убороти.дотук добре.почти бях решил че имам и блокаж ама.
сетих се че тази зима пак наблюдавах : искарване на заден ход по мн стръмен път(черен) в сняг и въртеше само едната задна гума,а баща ми каза че е вкл и предното и бавните.
та с целия тоя роман дет исписах ви моля за някъв съвет как да разбера точно имам ли /нямам ли блокаж.
и на края да ви питам,той баща ми кат купувал фронтерата му казали след изключване на малкия лост да връща колата около 4 метра в обратен ход на този в който последно е карал с предно или предно и бавни тва така ли е или е няква прищявка ?????????????
благодаря предварително
Коментар
-
За блокажи на Frontera ето какво намерих:
Opel Frontera= Isuzu Rodeo
http://www.richmondgear.com/01pdfs/PTRAXAPP.pdf
http://www.differentials.com/pdfs/42.pdf
http://www.differentials.com/pdfs/43.pdfJeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II
Коментар
-
Здравейте колеги!
Имам ОФБ КБ 2.2 бензин. Наскоро бях я вдигнал на подемник и се сетих да проверя за самоблокиращ диференциал на задния мост. Като завъртя едната гума в едната посока и другата се завърта в същата посока. До тук добре, но като вдигнах само едната задна гума с крик, по нищо не пролича да работи ЛСД-то. Повдигнатата гума се въртеше а тази на земята не помръдваше, без значение колко газ подавам. Нямам представа какво е маслото в дифа, само знам че нивото му е достатъчно. Дали ако си смена маслото с 75W 140 блокажа ще проработи?
Коментар
-
Няма да ти "проработи",просто това е една от слабите страни на LSD-то. Ако едното колело е със голямо сцепление,а другото няма хич (вдигнато е във въздуха примерно или е на лед) то ЛСД дифа не може да задвижи гумата със сцепление,т.е. не работи в момента. Ако се дръпне ръчната спирачка (при условие,че действа директно на колелата,а не е трансмисионна) се създава допълнително триене във свободното колело и тогава ЛСД-то би трябвало да сработи.А за маслото-ако не си сигурен какво е,по-добре го смени с такова за такъв диференциал,защото точно от неподходящи масла се скапват с времето.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар