Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мощноста на ОФ Кб 2.0i 94г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с мощноста на ОФ Кб 2.0i 94г.

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
    За да не отварям нова тема ще задам въпрос тука като продължение на старата!
    Та въпроса е следния, от известно време при запалване на бензин мотора започна да тресе и прекъсва сякъш работи на три цилиндъра! Изфорсирва се но със тресене. Сякъш се дави някък. Направих проверка със кламера и компа показва грешка- ниско напрежение на четвърти инжектор.
    Развих свеща и се оказа че е мокра от бензин.
    На газ мотора работи отлично.
    Моля ви за мнения, Дали инжектора е умрял и стои отворен, като по този начин дави мотора!?
    Не е умрял просто е заседнал боклук и го държи отворен.
    no signature no problems

Коментар

Мишо,чистене на дюзите братле,или от моргата.И моите са позапушени
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от p_n_m Преглед на мнение
        Колеги след няколко дена мъки изпълних всички заръки които ми дадохте и в краина смедка излезе : мръднал дебитомер с три зъба, некачествено зацепен ангренаж (писна ми от майстори) 2 зъба, мръсни колектори, и зле почистени дюзи само дето ми взеха 25лв. и след всичко това просто немога да си позная машинката, направо хвърчи.
        Благодаря на всички за съветите ако на някои му е нужна снимка от дебитомера да пише ще ги кача. Остава да почерпя. Дано скоро да има някъква сбирка на клуба че да дойда да покарам с вас ако нямате нищо в против.
        Ако си с обикновино газово,играе ли роля дебитомера? Защото аз когато съм на газ като изкарам буксата от дебитомера колата продължава да си работи идеално. Все пак снимай го да го видим. ОФ
        Кб 2.0i 93г. И друго клапаните не са ли защитени от удър дори и да скъсаш ремък?

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_00 Преглед на мнение
          .....И друго клапаните не са ли защитени от удър дори и да скъсаш ремък?
          Е тук вече и сам можеш да си отговориш . Необходимо обаче е да прочетеш първо за устройство и работа на четиритактов двигател ....
          пък и е полезно.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_00 Преглед на мнение
            Защото аз когато съм на газ като изкарам буксата от дебитомера колата продължава да си работи идеално.
            Това е невъзможно. Или не изкарваш същата букса, или отдавна клапата на дебитомера ти е на парчета.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Това е невъзможно. Или не изкарваш същата букса, или отдавна клапата на дебитомера ти е на парчета.
              Преди време моята имаше проблем с паленето,оказа се датчика за температурата на двигателя който подаваше стойностите към компа за да регулира горивото (да обогатява сместа).Единственото палене и вървене на джипката беше с изкарана букса,без значение на газ или бензин.След доста ровене тук там,се оказа,че при изваждане на буксата от дебитомера компа преминава в авариен режим.Тествано е и на още една фронтера и там нямаше проблем с извадената букса.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Към автора на темата-пишеш,че едното ти гърне изпускало...уплътни си добре ауспухната система и разхода ще намалее,а и малко ще се вдигне мощността!Провери си и меката връзка на какво дередже ти е.
                Пиши после,ок?

П.С. Не,че основния ти проблем е този предполагам,но положителен ефект ще има.
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                  Преди време моята имаше проблем с паленето,оказа се датчика за температурата на двигателя който подаваше стойностите към компа за да регулира горивото (да обогатява сместа).Единственото палене и вървене на джипката беше с изкарана букса,без значение на газ или бензин.След доста ровене тук там,се оказа,че при изваждане на буксата от дебитомера компа преминава в авариен режим.Тествано е и на още една фронтера и там нямаше проблем с извадената букса.
                  На моята при вадене на буксата гасне веднага, и на газ и на бензин. Нямам идея кой как ви е връзвал газовите но това е правилния метод.
                  no signature no problems

Коментар

Не е умрял просто е заседнал боклук и го държи отворен.
                    Дали това е и причината да изписва грешка " Ниско напрежение",
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

възможно, освен ако не е изгорял.
                      no signature no problems

Коментар

На моята при вадене на буксата гасне веднага, и на газ и на бензин. Нямам идея кой как ви е връзвал газовите но това е правилния метод.
                        И на двете фронтери газовите уредби са слагани в Италия (поне не гърмяха,за разлика на мой приятел монтирана в България на който дебитомерът му излизаше през предният капак.),може там да са направили нещо.Втората ми фронтера нямаше газ момчето което ми я докара от Англия я докара на ход с извадена букса ,именно от него знам за преминаване в авариен режим(правила му е проблеми по пътя).Трябва да се види в сервизната документация какво пише.

Коментар

Невъзможно,но факт.Вадя точната букса, колата си работи нормално (пробвано на газ) Мисля,че дебитомера ми е здрав,защото се движи. Може да е мръднал,защото е гърмял често-причина свещи. Затова искам колегата да го снима да го видим. Разход на газ 12-14л. в студа стигнах до 15

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Е тук вече и сам можеш да си отговориш . Необходимо обаче е да прочетеш първо за устройство и работа на четиритактов двигател ....
                          пък и е полезно.
                          Ми, чел съм малко На Кадет съм сменявал ремък скъсан по време на движение няма проблем. Питах специално за Фронтерата
                          Последно редактирано от maxxx; 29-01-10, 08:58.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_00
                            Ми, чел съм малко На Кадет съм сменявал ремък скъсан по време на движение няма проблем. Питах специално за Фронтерата
                            Мисля,че фронтерите нямаха защита на буталата от скъсан ремък,за разлика от повечето 4-тактови коли.Някой ако има бутало да го снима ще се разбере

Коментар

Имат защита само тези кадето са с Ц20НЕ двигател 115 коня 8клапана !!има защита другите двигатели на Фронтера нямат !!!и всичко опели с двигатели Ц12 13 14 16 18 имат защита !!клапаните не на равно с главата и челото на буталото е фрезовано на вътре и не може да ги достигне !!!Но всяко правили си има изключение онзи ден са астра 1,6 моно беше изкривила клапан като е скасала ремъка!!!само един но но беше блокирал в водача и това беше проблема за да скъса ремъка!!!
                              Опел Корса В 1,4 82 коня
                              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                              Ямаха ХТ 600Е
                              Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Само малките кубатури при бензиновите мотори имат защита, а при дизелите изобщо няма такава в нито един мотор. Това, че са фрезовани буталата, не спасява клапаните и вала.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X