Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мощноста на ОФ Кб 2.0i 94г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с мощноста на ОФ Кб 2.0i 94г.

Здравеите колеги, доста почетох във форума ,но решение не намерих.
    Проблема е следния просто нямам мощност. Фронтерата е на газ и бенз. и на двете не варви а разхода е 20-22газ, 16-18 бенз. Като я закачана комп не показва никакъв проблем а не иска да вдигне повече от 100 -110 до 120 по надолнище. Небута масло даже я карам с 10W-40. Гумите са регенерат - Кобри, но и с летните е същото полужение. Дайте някакъв савет какво да правя. Благодаря предварително.

До: Проблем с мощноста на ОФ Кб 2.0i 94г.

От кой щат на България сте?То 22литра с кофат да се налива пак не може да го изгори!

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      От кой щат на България сте?То 22литра с кофат да се налива пак не може да го изгори!
      От Габрово, и за съжеление си ги гори. Пробвал съм и да я удоша данеби да и е мн и затова да е вс, но работата става трагична. Да не говорим ако се наложи да изпреваря някои то се подготвям от далеч и чакам понадолнище пълна трагедия.

Коментар

Не си писал колко е компресията, .....ако тя е над 8 може и да е центровка и т.н.....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От Габрово съм.
          А за компресията не съм я мерил, ще я мерна а за центровка нз.

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
          За съжеление си ги гори и то без проблем . А не бенз, 16-18 нормално ли е?
          Последно редактирано от Ясен; 11-01-10, 10:29.

Коментар

И на мен ми намирисва на компресия + някакъв проблем по дебитомера. Няма как да гори толкова бензин и да не върви.
            Започни с меренето на компресията ако е в норма:
            1. Почистване на всмукателния колектор,
            2. Махни катализатор ако има,
            3. нови кабели, свещи, капачка/палец на делко,
            4. Въздушен и бензинов филтър
            5. Вкарване в норма на дебитомера
            6. Почистване на дюзи - ако караш и палиш предимно на газ със сигурност има яко нагар по дюзите.
            Провери също така дали ти спира бенз. помпата като минеш на газ, ако е така то дюзите са аут и заради това ти харчи като звяр.
            При положение че си на газ може някоя детонация да го е преместила дебитомера и да не отваря достатъчно. Гледай да я подкараш на бензин да върви добре пък газта ще я правиш по бензина. Спокойно на равно трябва да вдига 140 виж нагоре вече става тегава работата за този слаб мотор.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              И на мен ми намирисва на компресия + някакъв проблем по дебитомера. Няма как да гори толкова бензин и да не върви.
              6. Почистване на дюзи - ако караш и палиш предимно на газ със сигурност има яко нагар по дюзите.
              Провери също така дали ти спира бенз. помпата като минеш на газ, ако е така то дюзите са аут и заради това ти харчи като звяр.
              При положение че си на газ може някоя детонация да го е преместила дебитомера и да не отваря достатъчно. Гледай да я подкараш на бензин да върви добре пък газта ще я правиш по бензина. Спокойно на равно трябва да вдига 140 виж нагоре вече става тегава работата за този слаб мотор.
              \

Мислех и аз да пиша но тук ВСИЧКО е написано вече!
              Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Благодаря за инф. още днес ще измеря компресията филтри масла вс е сменено кабели свещи капачка палец дюзите ги чистих а дебитомера не показва проблем и май наистина стигам до компресия което не е добре

Коментар

Първоначално публикуван от p_n_m Преглед на мнение
                  Благодаря за инф. още днес ще измеря компресията филтри масла вс е сменено кабели свещи капачка палец дюзите ги чистих а дебитомера не показва проблем и май наистина стигам до компресия което не е добре
                  Дебитомера не показва проблем освен когато е изгорял. Това не значи че работи като хората. Трябва да се отвори и да се премести механично с една отверчица. Лошото е че не знам стойностите които трябва да показва при 860 оборота.
                  Катализатор имаш ли?
                  Колектора видя ли го някой?
                  Всички неща които съм ти описал не дават проблем като ходиш на диагностика. Но всяко от тях е пряко свързано с проблема който имаш.
                  Дюзите кой ти ги чисти. Мина ли на тест на дюзи след почистването? Ако не си то тогава ги сваляй и пак в сервиз. Трябва да дават почти еднакви стойности на дебит за минута, иначе ще харчи дори и повече.
                  no signature no problems

Коментар

Свали аспуха от колектора и пробвай,може катализатора да е запушен.
                    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                    АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                      Свали аспуха от колектора и пробвай,може катализатора да е запушен.
                      Точно!
                      Преди да човъркаш дебитомера,това е най-лесно и доста вероятно като дефект-запушен катализатор или гърне.
                      Ако имаше проблем с компресията,трябваше да бута масло/да тръгнат компресионните сегменти,а маслообиращия да е пушка,не вярвам/-проверка не е излишна.
                      За дебитомера бих пробвал да му блокирам клапата в крайно отворено положение и да видя как се държи на газ-разлика в поведението на колата предполага проблем при него.Като знам колко е яка пружината на фиксатора на положението на клапата-гати и гърмела трябва да е бил да го размести.
                      Последно редактирано от maxxx; 11-01-10, 13:32.

Коментар

Проверка зацепването на ангренажния ремък.
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колеги измерих компресията и е около 11 на вс цилиндри което мисля че мн добре. Катализатора го махнах отдавна а гърнето е спукано но за другите неща не съм сигорен нито за колектори нито как е зацепен ангренажа, и ще ги проверя още утре и без това трябва да сменям водна помпа, 10х за инф. ще пиша като проверя и др. неща и дано да я оправя

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Като знам колко е яка пружината на фиксатора на положението на клапата-гати и гърмела трябва да е бил да го размести.
                            О не се съмнявай, без сериозни гърмежи си се мести. За 4 години 2 пъти ми гърми така че да изплюе ластика на всмукателя, но малки детонации си има винаги и с времето дебитомера отива на майната си. Вдига разход, започва трудно да пали на бензин и не върви.
                            no signature no problems

Коментар

О не се съмнявай, без сериозни гърмежи си се мести. За 4 години 2 пъти ми гърми така че да изплюе ластика на всмукателя, но малки детонации си има винаги и с времето дебитомера отива на майната си. Вдига разход, започва трудно да пали на бензин и не върви.
                              Имам нов дебитомер и още утре щего сложа да видя как е полужението ако се е разместил как да намеря полужението защото имам един сериозен гърмеж и сигорно е мраднал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X