Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за преден диф? блокажи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за преден диф? блокажи?

Колеги,какво мислите за принудително(с електрожена)блокиране на предния диф на фронтераА с автоматични хъбове,при положение ,че предният мост го включваме само в кал,сняг ,лед?Дали фронтито ще стане по-проходимо,защото на всички ни се е случвало например следната ситоация:десните гуми(предна и задна)боксуват а левите си стоят и колата на помръдва.Поради тази причина се замислих за блокирането на преден диф и включването му в екстремни ситоации.
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

До: Въпрос за преден диф?

Сложи ръчни хъбове,това с електрожена на циментована стомана/полуоските/...,в тежки/крайни условия за експлоатация...

Коментар

Те хъбовете дали автомати или ръчни все тая ,когато предно дясно колело боксува лявото си стои .Затова мисля,че като блокираме дифа ще е по-добре за проходимостта .А моста ние така и така го включваме само на лед,кал и т.н. нали си нямаме междинен диф....

Коментар

Успех...,за мен ще осакатиш животното,но то си е твое/както и мнението ми,което не натрапвам/...

Коментар

Ами ако и със заварен диф пак не иска да тръгне? Блокажа не е "необходимо и достатъчно условие" за високата проходимост.

Коментар

Гарантирам ти първо, че няма да можеш да завиеш, еле пък на лед или кал и второ ще се изпочупят хъбовете или даже може да скъсаш полуоска. Блокаж се използа само и единствено направо и с 2-5 км/ч. Наистина колкото да те извади от хлъзгаво или на кантар. А ти искаш да караш в гората предполагам с повече от 5 км/ч. и даже се предполага, че ще завиваш. Мой съвет не го прави, ако си решил. Ако просто си дикутираме добре, но недей да си осакатяваш колата. Тя все пак е твоя, ако имаш друга, а тази ти е за хоби - давай

Коментар

Ясно,без блокаж.Това със завиването наистина може да е проблем,но пък неможе да отречете ,че ще драпа якоа иначе неможе да се кара при включено 4х4 с по-голяма скорост от 10км,като искаш скорост-на заден мост.Но пък ще те измъкне почти......отвсякаде.

Коментар

По-добре си оправи ЛСД-то на задния. Аз подобни проблеми с боксуване 1 предно и 1 задно нямам. Винаги бутат 2-те задни и 1-то предно, не съм закъсвал до сега. Все пак и прилагам малко разум от къде да мина...
                no signature no problems

Коментар

Колега аз съм с такъв диф вече 3месеца.За сега е добре.Но моят джип се кар само на хард.Когато го карам нормално включвам само единия хъб.Когато е зор И другия.Има резултат ,вярай ми.
                  sigpic

Коментар

Евгени,що не си писал досега за подобрението?Как се държи в калта?Как точно блокира дифа?Защото след всички предходни мнения и аз започнах да се съмнявам в идеята си вече

Коментар

Държи се перфектно.Вече 3 месеца го юркам яко здрав е.До сега да бях счупил 2 нормални с тва каране.А не съм писал за да не се съмнявам като тебе.Има една приказка за едно джудже но друг път ще ти я кажа.Подрави.
                      sigpic

Коментар

Благодаря за отговора.Защо ли така ме нападнаха за идеята ми?Неможело да стане,щял съм да счупя колата и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                          Колеги,какво мислите за принудително(с електрожена)блокиране на предния диф на фронтераА с автоматични хъбове,при положение ,че предният мост го включваме само в кал,сняг ,лед?Дали фронтито ще стане по-проходимо,защото на всички ни се е случвало например следната ситоация:десните гуми(предна и задна)боксуват а левите си стоят и колата на помръдва.Поради тази причина се замислих за блокирането на преден диф и включването му в екстремни ситоации.
                          Карал ли си машина с 100% блокирал преден диф на хлъзгава повърхтност (Кал,сняг и лед)?Не съсипвай колата ако нямаш още един мост за да си направиш експеримента! Ще се убедиш че е загуба на време и съсипани средства и материали.
                          ....И защо по дяволите е тази инженерна мисъл в автомобилостроенето да се занимават със диференцяли ЛСД-та и блокировки та не ги произвеждат с 2 твърди оси ?
                          ------------------------------------
                          тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени turboto Преглед на мнение
                            ...Държи се перфектно.Вече 3 месеца го юркам яко здрав е.До сега да бях счупил 2 нормални с тва каране....
                            ...поредни . Значи най-накрая улучи як диф !
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_7 Преглед на мнение
                              Карал ли си машина с 100% блокирал преден диф на хлъзгава повърхтност (Кал,сняг и лед)?Не съсипвай колата ако нямаш още един мост за да си направиш експеримента! Ще се убедиш че е загуба на време и съсипани средства и материали.
                              ....И защо по дяволите е тази инженерна мисъл в автомобилостроенето да се занимават със диференцяли ЛСД-та и блокировки та не ги произвеждат с 2 твърди оси ?
                              Не,не съм карал,но смятам,че ще е леко неоправляемаОбаче ще те измъква в кофти ситоация.Няма пълно щастие,всичко е компромис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X