Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

Изкривил си я като си вдигал на подемника...
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от bleid81 Преглед на мнение
      Смях в залатааа.След няколкото огледа на канал,единственото което видях е разбит долен шарнир.Чукането което се чуваше бях сигорен че не е от шарнирен болт.Трябваше от някаде да започна.Вчера се заех,след два часа борба успях да сменя болта.Изкарах да пробвам джипката и същата работа.Тогава слязах от колата,тряснах вратата и казах всички псувни който знам и ритнах степенката от ляво.Когато я ритнах чух пак същото чукане.Тогава се загледах и видях че степенката от предния край е огъната към купето,ритнах я още няколко пъти и вече бях сигорен че чукането е от там.Взех един голям лост и я напънах.Тръгнах да карам и вече всичко беше на ред.Направо ме побърка тази степенка,няколко нощи не съм спал заради нея.Благодаря на всички който бяха съпречасни с мен.
      хахаха браво. И мен ми се е случвало, предполагам и на повечето колеги. Ми честито сега само газ.....
      no signature no problems

Коментар

Aз само я измих.Да е готова за бой.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0936.jpg
Прегледи:1
Размер:134.1 КБ
ID:5592035
        Напред и нагоре
        Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
        0886769809-Юлиян
        kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от bleid81 Преглед на мнение
          Смях в залатааа...ритнах степенката от ляво.Когато я ритнах чух пак същото чукане.Тогава се загледах и видях че степенката от предния край е огъната към купето,ритнах я още няколко пъти и вече бях сигорен че чукането е от там...
          Нещо подобно ми се случи и на мен: На път за Лазарово миналия месец изведнъж се появи чукане при преминаване през дупка. Спрях погледнах лявата биелетка ( чукането ми се струваше от ляво ), да не се е скъсала - здрава си беше. Продължих си пътя, на другия ден по обратния път вече не се чуваше никакво чукане. Тогава си спомних, че на отиване бях заврял чугунената тава ( пържолника ), между задната лява седалка и болта, захващащ левия предпазен колан. Та явно по някое време тавата е започнала да опира в болта...
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Последния път като бях в сервиза и фронти беше вдигнат високо на подемника, имах време да разгледам обстойно отдолу и забелязах че по ресьорите, под защитите на резервоара, на картера, малко и по носачите, имаше на точици и леки повърхностни петънца от ръжда нищо обезпокоително, но реших все пак превантивно да взема мерки че днес петънце ръжда утре ще е дупка, и понеже става дума само за малки ръждиви петънца, реших да лягам под джипа и ги намазах с диференциално масло, най-обилно намазах ресьорите и между листовете и обеците, стана добре и остана да покарам малко да се набие прахта по пътя към маслото да го запечата и поне две зими няма да го мисля

Име:1.jpg
Размер:121.4 КБ
ID:5592760

Име:2.jpg
Размер:151.6 КБ
ID:5592761

Име:3.jpg
Размер:108.7 КБ
ID:5592762

Име:4.jpg
Размер:116.1 КБ
ID:5592763

Име:5.jpg
Размер:142.4 КБ
ID:5592764

Заприличах после на коминочистач , но съм доволен от крайния резултат

Коментар

Важното е ти да си доволен Павка, ама според мен само си си изгубил времето,тези железа са толкова дебели че тази повърхностна ръжда не е проблем
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

След 2-3 седмици няма да има и следа от "антикорозионното" покритие, особено ако минеш през някоя по-дълбочка кал. По-добре да ги беше боядисал.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  ако минеш през някоя по-дълбочка кал.
                  Той по калта не се завира,виж я ква е чистичка отдолу/по чиста фронтера не съм виждал/,та може и да изкара месец-два.

Коментар

Така и иначе имах диференциално масло от смяната и рекох да го оползотворя, преди време бях капнал от него на едно място по калника че имаше точка ръжда от камъче, вече няколко месеца при миене на джипката, мястото където съм го третирал с въпросното масло се събират все капчици вода повърхностно при миене, дъждове, т.с. има устойчив маслен филм, явно диференциалното масло си е по-устойчиво от двигателното, а с боя да го мажа не е хубаво че така само ще запечатам малкото ръжди и ще продължи да си работи под боята.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                      Така и иначе имах диференциално масло от смяната и рекох да го оползотворя, преди време бях капнал от него на едно място по калника че имаше точка ръжда от камъче, вече няколко месеца при миене на джипката, мястото където съм го третирал с въпросното масло се събират все капчици вода повърхностно при миене, дъждове, т.с. има устойчив маслен филм, явно диференциалното масло си е по-устойчиво от двигателното, а с боя да го мажа не е хубаво че така само ще запечатам малкото ръжди и ще продължи да си работи под боята.
                      Калника ти е поцинкован,както и цялото купе.И да го мажеш и да не го мажеш-все тая.Що не питаш първо?Или направо бегай в сервиза-ти не си правиш джипката.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                        ...Или направо бегай в сервиза-ти не си правиш джипката.
                        Ехх само да имах собствен двор или гараж - моя стара мечта..., бъди сигурен че в сервиз бих ходил само за сложни ремонти, за съжаление не става пред блока, на парко-местата не е широко а и между-блоковото пространство има постоянно родители и деца...
                        Единствения по-сериозен за мен ремонт който съм правил съвсем сам, е смяната на радиаторчето на парното и за това свалих и разглобих внимателно цялото табло, и после обратно съвсем успешно но го правех на село в двора, не мога постоянно да пътувам до там само за ремонти и далеч от магазини за авто-части, че ако се наложи впоследствие да купувам дадена част и увисвам на село без транспорт, защото от години и рейс вече няма от селото ни ако реша да се придвижа до София аварийно... . Та толкова по въпроса че ходя само на сервиза
                        Последно редактирано от Еделвайс; 11-06-14, 17:22. Причина: допълване

Коментар

Павка сега за оправиш безсмислицата която си намацал, след месец измии хубаво всичко отдолу по възможност с топла вода под налягане. Намацай яко с Вюрт ръждопреобразовател 2 ръце изчакай 24 часа и после запечатай с каквото ти е на сърце има много възможности. Така със сигурност ще изкара 2 години.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Павка сега за оправиш безсмислицата която си намацал, след месец измии хубаво всичко отдолу по възможност с топла вода под налягане. Намацай яко с Вюрт ръждопреобразовател 2 ръце изчакай 24 часа и после запечатай с каквото ти е на сърце има много възможности. Така със сигурност ще изкара 2 години.
                            Божко, май наистина избързах с мазането с каквото не е било нужно , както се казва взимам си бележка и ще го направя както си трябва но след месец

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                              ... но след месец
                              Реших в последния момент днес да махна маслото, купих си дълги домакински ръкавици, взех една купчина стари памучни тениски, легнах под джипа и за 2 часа старателно успях да махна навсякъде ръчно масления филм , най-хубавото е че където са били ръждичките е вече попито дълбоко от маслото, а другите повърхностти са вече сухи и обезмаслени. Като се появат пак ръждичките вече ще взема ръждопреобразовател Вюрт и схемата ще е ясна

Коментар

Павка... ама, ако толкова нямаш, какво да правиш свирни бе, човек! Имам дива вила в планината над Искрец знаеш ли, колко работа има там?!
                                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X