Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
    Изглежда отново е сезона на "духналите гарнитури"
    По тоя повод 750 лв. по-късно имам перфектно работещо охлаждане и температурата не минава 86 градуса при 140+ км/ч по магистралата при външна температура от над 32 градуса с пуснат климатик, което миналата година беше невъзможно. Колата при над 110 км/ч вдигаше 103-4 градуса и не можеше да ги смъкне.
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      По тоя повод 750 лв. по-късно имам перфектно работещо охлаждане и температурата не минава 86 градуса при 140+ км/ч по магистралата при външна температура от над 32 градуса с пуснат климатик, което миналата година беше невъзможно. Колата при над 110 км/ч вдигаше 103-4 градуса и не можеше да ги смъкне.
      Много неприятно, нали преди време четох из друга твоя тема, че си имал проблем пак с охлаждането и покрай опитите си да приспособиш правилно ел. перки на мястото на виското, и тогава си бил духнал гарнитура... Какво е станало че пак ти е прегрявал двигателя и пак гарнитура и ремонти? Инак браво че си го оправил и дано дълго време да нямаш ядове

Коментар

Там, където предвиждах през пролетта да монтирам дневни светлини:

се появиха наистина преди повече от месец

Смених и маслото в двигателя и задния диф., гресирах карданите

Остава като намеря време същото упражнение и за предния диф., СК и РК.

Като допълнение към шанцовото оборудване

добавих и тази миниатюрна сгъваема кирко - лопата

Вижте между другото каква "Бегачка" срещнах това лято в Родопите. Е, не е Фронти, но пък добре изглежда

Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Някой знае ли какво означава този бик?

Върви си в комплект с Фронти още от Германия. А съм го виждал често и на други джипки, коли, кемпери и т.н.
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Тъй като при поостарял мотор отдушника за маслени пари почва да попрехвърча масълце, което попада в турбината, задръства интеркулъра и почва да си пропушва, мой приятел от Тутракан ми сглоби това от 4mm алуминиева ламарина: Ето го и самото казанче Диаметъра на отдушника на двигателя е по-голям, затова ползвах оригиналното съединение и тръбичка Ето и схемата: ... в средата има преграда, която горе има отвор за преминаване на въздуха и долу пробка за източване на натрупаното масло.

Коментар

Вижда ми се добро това изобретение, но дали има ефект, какви са ти впечатленията, намаляли пушенето?
              Балкан 50 MX/ Suzuki DR 125/ Honda Dominator 650/ KTM 250 SX
              Opel Frontera 2.3TD/ Lada Niva 1,7/ VW Golf MK2/ Mercedes 190D

Коментар

Определено има ефект, но трябва време докато се изчисти

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  Много неприятно, нали преди време четох из друга твоя тема, че си имал проблем пак с охлаждането и покрай опитите си да приспособиш правилно ел. перки на мястото на виското, и тогава си бил духнал гарнитура... Какво е станало че пак ти е прегрявал двигателя и пак гарнитура и ремонти? Инак браво че си го оправил и дано дълго време да нямаш ядове
                  онова беше на старата фронтера, след преправянето над 60 000 км съм карал без да има спомен от загряване. Това сега е на новата, но мисля че след нейното преправяне пак няма да имам проблеми
                  no signature no problems

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM00104.jpg
Прегледи:1
Размер:41.8 КБ
ID:5521693Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM00105.jpg
Размер:58.0 КБ
ID:5521694Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM00106.jpg
Размер:51.9 КБ
ID:5521695Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM00107.jpg
Размер:128.1 КБ
ID:5521696Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM00108.jpg
Размер:122.8 КБ
ID:5521697Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM00109.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5521698Днес присадих разширителен съд от Опел тиграА на Фронтерката защото щеше да роди на една бензиностанция след като изхварли антифриза на паважа!Бях търси но ментета няма а оригиналния е
                    на скромната сума от 9...5,6,7 лв.Бях чел тук че колеги са го правили и взаимстваики техните идей го направих и аз!Цената на въпросния съд е 22 лв.Ако имате познат магазинер или дистрибутор
                    може и за по малко да го вземете!(Аз например го взех за 16 лв.)

П.П. Съжелявам за снимките и захващането е малко първобитно но се правеше между изпънението на задачите за деня, но все пак е насока какво може да се направи за спестяяване на някой лев.

Съда в кашона е стария оригинален на фронтера (просто го снимах да се види откъде е дефектирал.....
                    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                    LZ1NES

Коментар

Направи си окачването на съда човешки ;-) И аз имах проблем с моя съд точно на същото място. Бутнах металната тръбичка по-навътре и тя покри цепката. След това стегнах с две скоби и вече 2 години не е мръднало. Ако пак цъфне някъде ще мина към твоя вариант.
                      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Струва ми се, че новият ти съд е по-ниско сложен от стария. Провери нивата на водата на стария и новия да са еднакви. Или дръж нивото по-високо за да го изравниш с оригиналния съд. Мисля, че това е важно.

Коментар

Ново разширително съдче оригинално мисля беше 76лв

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                            Струва ми се, че новият ти съд е по-ниско сложен от стария. Провери нивата на водата на стария и новия да са еднакви. Или дръж нивото по-високо за да го изравниш с оригиналния съд. Мисля, че това е важно.
                            Aбе дa ти кaжa дaже е мн по високо!Зaщото щуцерa е отдолу(a в моя случaй и изпaрителя нa гaзтa) нивото идвa по високо.Кaпaчкaтa опирa в вaтaтa нa кaпaкa но.......зa сегa се държи перфектно!
                            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                            LZ1NES

Коментар

Казанчето е близо до оригинала, само долния щуцер е неудачен защото сочи надолу и може да се прегъне маркуча
                              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                                Aбе дa ти кaжa дaже е мн по високо!Зaщото щуцерa е отдолу(a в моя случaй и изпaрителя нa гaзтa) нивото идвa по високо.Кaпaчкaтa опирa в вaтaтa нa кaпaкa но.......зa сегa се държи перфектно!
                                Не е проблем, че буркана е по-високо. По-скоро щеше да е проблем ако е ниско ...
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X