Здравейте, от известно време се самонавивам да монтирам фланци.....чудя се за дебелината.....35 или 50 мм???? Дайте съвет ако вече сте монтирали!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фланци
Свий
X
-
-
На висок джип,и със 7.5 см допълнително вдигнат....50 мм са му малко...Колкото по отваряш,става по особен за управление....няма пълно щастие....Единия бус е със 35 мм отпред и отзад...добре се държи на пътя...та зависи за какво искаш да ги сложиш.
На друг бус ,искам да извадя с малко джантите....но ме е страх да сложа фланци,....за него стават джанти от БМВ х5....но не знам дали биха държали на товар ....буса е товарен и понякога върви на макс ...и като килограми и като скоростGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 1 like
Коментар
-
Ако беше преди 10 години щях да ти напша три страници коментар, ама мина това време.Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеНа висок джип,и със 7.5 см допълнително вдигнат....50 мм са му малко...Колкото по отваряш,става по особен за управление....няма пълно щастие....Единия бус е със 35 мм отпред и отзад...добре се държи на пътя...та зависи за какво искаш да ги сложиш.
На друг бус ,искам да извадя с малко джантите....но ме е страх да сложа фланци,....за него стават джанти от БМВ х5....но не знам дали биха държали на товар ....буса е товарен и понякога върви на макс ...и като килограми и като скорост
Коментар
-
Терена по който обикновено карам е равнинен, ползвам ОФА за лов и риболов единствено. Лек терен равнинен без офроуд приключения. Мисля да сложа 35мм но не знам дали няма да стържат по калниците при пълно завиване....Просто ме кефи да е малко по-разкрачена....за това търся мнения от хора които са минали по този път и имат наблюдения. За да не хвърля на вятъра 200-300 евролевове🙂Opel Frontera B 2,2DTI
- 1 like
Коментар
-
Кеф цена няма! Щом е за кеф, всички коментари са излишни.
Фланците и опирането зависят от джантите и гумите. Най-простия начин да разбереш колко дебел фланец може, е да качиш една предна гума на много висок тротоар и да завъртиш волана така, че да се приближи максимално до подкалника. Растоянието което ти остава е почти колкото дебелината на фланците които можеш да сложиш.
Гледай и нагоре калника.
-
Да ползавам темата , въпреки , че не става върпос за Опел
Имам ремарке и искам да сложа преходни фланци, за да мога да монтирам джантите от джипа ( имам 4 железни ) Къде могат да ми изработят такива фланци ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
То Мунинга не е за всеки - не осъзнаваш че първо увеличаваш рамото на силата при завой и второ рамото на силата при свиване на пружината - тоест кормилния трапец отива по дяволите и не може да се компенсира напълно с реглаж.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
Коментар
-
По принцип е така. На практика, толкова точно направена кола се среща само на изхода на завода. А тази за която говорим отдавна е забравила къде е произведена.
Мога да хвана бас, че намирането на стенд (майстор) който да хване разликата е по-трудно от обуването на панталон през главата.
Като добавиме кефа ....КЕФА !!!
Колега, слагай каквото те КЕФИ. Живота е като прът в курник. Къс и усран.
2 часа кеф струват повече от правилна (евентуално) геометрия.
Личен опит.
-
-
Примерно гумата ти е 20 см широка.
При завиване, тя се завърта вертикално, като оста на въртене е в средата на ширината т.е. на 10-тия сантиметър, мерено отвътре навън. Обикновени неравности по пътя натискат сравнително равномерно лявата и дясната част от гумата спрямо точката на завиване, като това натоварване се поема от шарнира. Тези неравности не водят до значителни сили в кормилния накрайник.
Слагаме фланци 5 см. Гумата се изнася на 5 см. от оста на въртене, Точката й на завъртане вече е на 5-тия сантиметър. Имаш 15 см "навън " от точката на завъртане и 5см "отвътре". Съответно при неравности получаваш 5 см "не компенсирана" ширина - "лост", който натиска (дърпа) кормилния накрайник.
При нормално каране, в първия случай не се генерира въртящ момент около вертикалната ос.
При втория случаи се генерира въртящ момент при "тяга" на колелото (подаване на газ, спиране) като посоката се променя -газ/спирачка. Съответно на този въртящ момент противодействат шарнирните връзки на кормилното управление, като усилието стига до кормилния механизъм.
На практика, от карането на тази кола искаш да ти е кеф. Готов си да я човъркаш за по-кеф. Прави си кефа, пък което колкото изкара!
- 1 like
Коментар
-
Макар сантиметрите да не са точно така, обяснението е съвсем точно. Резултата е точно както го е написал Колегата. Пипаната геометрия не е като смятаната геометрия. И проблема не е само в кормилните щанги а и в шарнирите и в лагерите. Разликата не е чак драстична, но я има.
Като се има предвид, че колата не е нова, а и ти няма да ходиш на състезание, можеш спокойно да прежалиш парите за фланците, да се покефиш а после да решиш какво ще бъде.
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.
Коментар