Здравейте, от известно време се самонавивам да монтирам фланци.....чудя се за дебелината.....35 или 50 мм???? Дайте съвет ако вече сте монтирали!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фланци
Свий
X
-
-
На висок джип,и със 7.5 см допълнително вдигнат....50 мм са му малко...Колкото по отваряш,става по особен за управление....няма пълно щастие....Единия бус е със 35 мм отпред и отзад...добре се държи на пътя...та зависи за какво искаш да ги сложиш.
На друг бус ,искам да извадя с малко джантите....но ме е страх да сложа фланци,....за него стават джанти от БМВ х5....но не знам дали биха държали на товар ....буса е товарен и понякога върви на макс ...и като килограми и като скоростGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеНа висок джип,и със 7.5 см допълнително вдигнат....50 мм са му малко...Колкото по отваряш,става по особен за управление....няма пълно щастие....Единия бус е със 35 мм отпред и отзад...добре се държи на пътя...та зависи за какво искаш да ги сложиш.
На друг бус ,искам да извадя с малко джантите....но ме е страх да сложа фланци,....за него стават джанти от БМВ х5....но не знам дали биха държали на товар ....буса е товарен и понякога върви на макс ...и като килограми и като скорост
Коментар
-
Бях пускал картинка преди време - как при определени положения дере гумата подкалника и веждата, ако има фланци. Вършат работа само при много сериозно повдигане и изрязани калници. Или при каране само по асфалт.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Терена по който обикновено карам е равнинен, ползвам ОФА за лов и риболов единствено. Лек терен равнинен без офроуд приключения. Мисля да сложа 35мм но не знам дали няма да стържат по калниците при пълно завиване....Просто ме кефи да е малко по-разкрачена....за това търся мнения от хора които са минали по този път и имат наблюдения. За да не хвърля на вятъра 200-300 евролевове🙂Opel Frontera B 2,2DTI
- 1 like
Коментар
-
Кеф цена няма! Щом е за кеф, всички коментари са излишни.
Фланците и опирането зависят от джантите и гумите. Най-простия начин да разбереш колко дебел фланец може, е да качиш една предна гума на много висок тротоар и да завъртиш волана така, че да се приближи максимално до подкалника. Растоянието което ти остава е почти колкото дебелината на фланците които можеш да сложиш.
Гледай и нагоре калника.
-
Да ползавам темата , въпреки , че не става върпос за Опел
Имам ремарке и искам да сложа преходни фланци, за да мога да монтирам джантите от джипа ( имам 4 железни ) Къде могат да ми изработят такива фланци ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
То Мунинга не е за всеки - не осъзнаваш че първо увеличаваш рамото на силата при завой и второ рамото на силата при свиване на пружината - тоест кормилния трапец отива по дяволите и не може да се компенсира напълно с реглаж.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
Коментар
-
По принцип е така. На практика, толкова точно направена кола се среща само на изхода на завода. А тази за която говорим отдавна е забравила къде е произведена.
Мога да хвана бас, че намирането на стенд (майстор) който да хване разликата е по-трудно от обуването на панталон през главата.
Като добавиме кефа ....КЕФА !!!
Колега, слагай каквото те КЕФИ. Живота е като прът в курник. Къс и усран.
2 часа кеф струват повече от правилна (евентуално) геометрия.
Личен опит.
-
-
Примерно гумата ти е 20 см широка.
При завиване, тя се завърта вертикално, като оста на въртене е в средата на ширината т.е. на 10-тия сантиметър, мерено отвътре навън. Обикновени неравности по пътя натискат сравнително равномерно лявата и дясната част от гумата спрямо точката на завиване, като това натоварване се поема от шарнира. Тези неравности не водят до значителни сили в кормилния накрайник.
Слагаме фланци 5 см. Гумата се изнася на 5 см. от оста на въртене, Точката й на завъртане вече е на 5-тия сантиметър. Имаш 15 см "навън " от точката на завъртане и 5см "отвътре". Съответно при неравности получаваш 5 см "не компенсирана" ширина - "лост", който натиска (дърпа) кормилния накрайник.
При нормално каране, в първия случай не се генерира въртящ момент около вертикалната ос.
При втория случаи се генерира въртящ момент при "тяга" на колелото (подаване на газ, спиране) като посоката се променя -газ/спирачка. Съответно на този въртящ момент противодействат шарнирните връзки на кормилното управление, като усилието стига до кормилния механизъм.
На практика, от карането на тази кола искаш да ти е кеф. Готов си да я човъркаш за по-кеф. Прави си кефа, пък което колкото изкара!
- 1 like
Коментар
-
Макар сантиметрите да не са точно така, обяснението е съвсем точно. Резултата е точно както го е написал Колегата. Пипаната геометрия не е като смятаната геометрия. И проблема не е само в кормилните щанги а и в шарнирите и в лагерите. Разликата не е чак драстична, но я има.
Като се има предвид, че колата не е нова, а и ти няма да ходиш на състезание, можеш спокойно да прежалиш парите за фланците, да се покефиш а после да решиш какво ще бъде.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар