Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ето и още една Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ето и още една Фронтера

Здравейте отново, съжалявам ако темата не е на място, просто не видях такава във форума и реших да попитам тук.

Откакто карам Фронтерата на дълги разстояния, винаги при 3400 оборота и отгоре започва да свети Check-a на двигателя... Без значение от скоростта след това - 120 -140 км/ч, си свети, а когато е в статично положение автомобила, до 4800 оборота няма проблем. Въпросът ми е, как мога да открия защо постоянно свети на дълги разстояния. Казаха ми, че се СЪМНЯВАТ в запушен катализатор, но аз мисля, че е нещо по сериозно, просто никой не може да го открие. Също, за такива пътувания, нормално ли е с лекота да се движи със 120 км/ч? Струва ми се тромава, сякаш няма достатъчно мощност.

Ако на някой му се е случвало и е намерил решение, моля споделете.
    Последно редактирано от NoRemorse; 18-07-11, 13:16.
    ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Когато ти светне чека компютъра ти влиза в авариен режим-т.е. мощността пада,но за сметка на това се вдига разхода на гориво(((. Пробвай да я закараш на диагностика-там ще покаже от къде идва проблема. Историите за съмнява ме това или онова излизат по-скъпо в крайна сметка.

Коментар

Ако е запушен катализатора трудно ще вдигне 140 км/ч. понеже няма вентилация на двигателя и той си глъхне а над 3000 оборота да кажем двигателят е нещо като свръх мощен компресор и през него преминава много голямо количество...въздух да кажем а като няма от къде да излезе...
        А чека на бензин ли свети или на газ ?
        BMW X6

Коментар

Аз нямам газова, само бензин, споменаха ми запушен катализатор, но никой не е проверявал Диагностиките написах какво показаха, "Индуктивен датчик за оборотите", а в другия гараж , "температурен датчик", + ламбда сонда - бавна...
          ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Според мен закарай я да изчистят грешките и покарай една седмица да речем да видим дали ще се появят пак.Ако не се появят - ок.Ако пак ги натрупа - според показанията смяна едно по едно.При мен свети във високите обороти на газ понеже ...темата е дълга - най-общо казано газта гори по друг начин спрямо бензина и отчита бедна смес а и съм с обикновена газова.Което не пречи да върви както трябва.
            BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от NoRemorse Преглед на мнение
              Аз нямам газова, само бензин, споменаха ми запушен катализатор, но никой не е проверявал Диагностиките написах какво показаха, "Индуктивен датчик за оборотите", а в другия гараж , "температурен датчик", + ламбда сонда - бавна...
              Индуктивния датчик го забрави. При него няма други стойности освен работи/не работи. Във вараинта "не работи" колата гасне на секундата. Ако никога не ти е гаснала в движение примерно с 80 км/ч спокойно можеш да забравиш за тази грешка която са ти диагностицирали тези "майстори". Температурния датчик е 8 лв. смени си го профилактично. Ламбда сонда и да е бавна пак не дава грешка. Грешка трупа само ако не работи изобщо. С 2 думи откачай акумулатора за 30 минути и си карай. Както каза Вещер ако пак се натрупат тогава търси проблема.
              no signature no problems

Коментар

Температурният датчик, но не този, който е на термостата, а другия, който е до алтернатора, вляво от мотора като си отпред, към фаровете, със синя пластмаса на куплунга.
                И прочети какво пише в големия талон, C20NE или C20XE е двигателя.

Коментар

Благодаря, ще пробвам с този майсторлък, а като ходя до Варна ще видя там как са форумци.

НИКОГА не е гаснала докато карам... Ще сменя температурния, а иначе грешките вече няколко пъти ми ги чистят, натрупват се пак...
                  Ще си сменя температурния и пак ще видя за какво става въпрос. Мерси

Да, точно за него става въпрос Макс

Там където трябва да пише двигател няма нищо, а на номер на двигателя е C20SE 25005, значи трябва да е C20SE, нали?
                  Последно редактирано от maxxx; 23-07-11, 15:59. Причина: Допълване
                  ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Напиши с кой мотор си и кои номера грешки натрупва, ще си спестиш доста разправии с измисленяци, без да има краен положителен ефект за теб и камиончето.

Коментар

Първоначално публикуван от NoRemorse Преглед на мнение
                      C20SE
                      Междинен модел, който рядко се срещал
                      ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Даже имам един датчик ако искаш ще ти го пратя, но предполагам че транспорта ще е горе долу колкото цената на нов.

П.С. няма начин мотора да е тоя ако не е сменян по някаква причина.
                        no signature no problems

Коментар

Еми, ще гледам по мотора, но в талона ми пише това, и човекът от който го взехме, така каза, че бил някакъв по-различен, а в сервиза, че бил малко по-нов, и по-корав от 16 винтиловите... Може и да греша нещо, ще видя, но няма да е днес, имам малко по специфична работа...
                          ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ я му направи една снимка ако не те затрудняваме че ме хвърли в тежък размисъл.
                            BMW X6

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S8305792.jpg
Прегледи:1
Размер:108.3 КБ
ID:5291689

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S8305795.jpg
Прегледи:1
Размер:196.3 КБ
ID:5291690
                              Последно редактирано от maxxx; 23-07-11, 21:28.
                              ОФА КБ 1995 г. Х20SE

Коментар

Колежке по номера на двигателя излиза,че е C20SE(123к.с./5400об.и 175Nm/2600об.).Също по номера излиза,че е произведен в GM Holden Австралия??.Пише също,че се монтира в Омега.

/Там където трябва да пише двигател няма нищо, а на номер на двигателя е C20SE 25005, значи трябва да е C20SE, нали?/
                                Не те разбрах на талона ли не е написан номера на двигателя?

мод:махнах малко цифри от номера на мотора, няма нужда от подробности на всеослушание.
                                Последно редактирано от maxxx; 23-07-11, 16:01.
                                Управлява
                                ЛР Дискавъри 1 300tdi
                                Вектра А C20XE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X