Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симптоми за авария на раздатка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Симптоми за авария на раздатка?

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
    Категорични сте,че не е раздатка.Така ли да разбирам?Работата набляга на съединител(доколкото съм разбрал)
    Всичко е наред, нищо не е счупено, нищо му няма на съединителя, ефектът е нормален.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
      Колега,
      Малко са ти противиречиви симптомите. На 4та с 30км/ч едва ли си на 1700-2000 оборота.
      Според мен е нормално да претриса на 4та и още повече на 5та с 30км/ч. Вероятно ако си смениш тампоните на мотора и ск. кутия с чисто нови ще тресе по-малко.
      Но на 1700об ако тресе си имаш проблем. В тези обороти X22XE си има достатъчно въртящ момент.
      Провери първо какво се случва - тресе ли, ръмжи ли, опира гърнето ли...и дай да го мислим.
      Поздрав,
      Петър
      Пеца,незнам кое ми е противиречиво в този случей.Потърсих в постовете си но неоткрих точно да съм посочил с 30км. на 4-та с 1700-2000об.как то и да е.Попринцип си карам колата от 2000 до 3000об. невиждам смисъл от 4000-5000-6000об.Верно млад съм и малко коли съм каръл,но тази е първата която ми прави впечатление с тази неизправност(4 леки коли и 1 джип преди този).Е така ли нямаше да ми направи и на другите поне малко впечатление.Засега ядове(по моя преценка,а и на други хора)със съединителя не съм имал!Включва си,изключва си,бързи,бавни никакви ядове няма пребоксуване.
      Поздрави:stroil

Коментар

И за мен нищо обезпокойтелно няма при тези обороти и да има разтрисане. Сравнението между кола и джип недей да правиш. Същия мотор, като твоя, се монтира и на Вектра. Вектрата тежи под 1 тон, докато Фронтерата като е с екипиравката си е 2 тона. Двигателя е твърде слаб да задвижва тази купчина ламарини и са му нужни повечко обороти, за да се справя.... смятам за нормално на ниски обороти да тресе, както спомена колега за набора тампони, които с времето, така или иначе са се износи до някаква степен. Да не говорим, че раздатката е точно под лоста (съвсем близо до купето) и е нормално лесно да резонира с купето.
        Светът на Владо

Коментар

Вместо да се чудиш, вземи и легни отдолу и провери карета, тампони, грънци и не на последно място-наличие на подходящи масла по дифове, СК и РК ....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Вместо да се чудиш, вземи и легни отдолу и провери карета, тампони, грънци и не на последно място-наличие на подходящи масла по дифове, СК и РК ....
            Маслата в СК,РК,дифове(навсякъде)+добавка на задня диференциал и гресиране кадето трябва е направено по данни от форума!В тампоните и каретата засега няма проблеми.

Коментар

Не разбирам каква е идеята да се кара на висока предавка с ниска скорост30км/ч. на четвърта ми прилича на извращение,а питането защо има шумове при това положение-за бъзик
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                Не разбирам каква е идеята да се кара на висока предавка с ниска скорост30км/ч. на четвърта ми прилича на извращение,а питането защо има шумове при това положение-за бъзик
                Не колега не си ме разбрал.30км./ч. го давам за пример.Ще ти обесня:2-ра,3-та,4-та и 5-та постоянно си го има този неприемлив и дразнещ звук.С 30км. на 4-та карат само Учебните автомобили.Надявам се да ти се е изяснило

Коментар

Сиреч получавасе в движение естественно когато колата е на малка скорост с голяма предавка.Примерно 30км. на 4-та и педала натиснат на половина!........................................................................................
                  .............................
                  Забравих:Когато мине 2000об. абсолютно никакви стряскащи звуци!
                  Да ти е познато?
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    ...провери карета...
                    Оставам с воечатление че каретата на Фронтерата са доста здрави. Последните месеци карам без маншон за външното каре и не съм имал проблеми с него до сега. Грес и грам нямам, да не говорим колко прахоляк и боклуци минават там.
                    Светът на Владо

Коментар

А споко, вече си го убил. Скоро ще разбереш и колко струва новото....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        Да ти е познато?
                        За постоянно имам на пресвид,че от 2-ра до 5-та си го прави постоянно до въпросните обороти!!!!След което се нормализира.Мисля да пробвам с едно клипче във VBOX7.Незнам да ли ще се чуе звукът и да ли ще ви даде някаква предвтава?
                        Последно редактирано от STROIL; 27-08-09, 05:05.

Коментар

За постоянно имам на пресвид,че от 2-ра до 5-та си го прави постоянно до въпросните обороти!!!!След което се нормализира.Мисля да пробвам с едно клипче във VBOX7.Незнам да ли ще се чуе звукът и да ли ще ви даде някаква предвтава?
                          От 2-ра до 5-та... а защо я оставяш под 2000 оборота? Ако си караш нормално не би трябвало да пада под тях.
                          Светът на Владо

Коментар

Колега на мен ми звучи все едно даваш голяма предавка на малка скорост и по този начин се товарят дифове, полуоски и т.н.
                            Аз лично имам един Фиат Мареа дизел и ако на 3-та, 4-та или 5-та карам с 1500 оборота се чува едно виене (защото полуоските се мъчат, т.е. нямат достатъчно сила да въртят гумите) и леко тресене, особено ако пробвам да набирам директно с педала до долу от 1500 об. Това го има от както купих колата преди 3 години и все още е така и проблеми нямам. Мисля, че и ти трябва да пробваш да сменяш скоростите над 2000 об. та да може следващата предавка да почне от 1800 об. например. А и казваш, че над 2000 об. го няма!
                            Моля да се има предвид, че това мнение е на лаик, т.е. мое!

Коментар

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
                              Колега на мен ми звучи все едно даваш голяма предавка на малка скорост и по този начин се товарят дифове, полуоски и т.н.
                              Аз лично имам един Фиат Мареа дизел и ако на 3-та, 4-та или 5-та карам с 1500 оборота се чува едно виене (защото полуоските се мъчат, т.е. нямат достатъчно сила да въртят гумите) и леко тресене, особено ако пробвам да набирам директно с педала до долу от 1500 об. Това го има от както купих колата преди 3 години и все още е така и проблеми нямам. Мисля, че и ти трябва да пробваш да сменяш скоростите над 2000 об. та да може следващата предавка да почне от 1800 об. например. А и казваш, че над 2000 об. го няма!
                              Лаик, лаик, ама то принципа е същия и си абсолютно прав. Това се опитваме да предложим на колегата от самото начало на темата, за да види дали всичко действа ОК.
                              Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
                                Колега, не искам да изпадаме в конфронтаций, но мисля, че натоварването върху полуоските по никакъв начин не зависи от оборотите на двигателя. Може би не им е хубаво на полуоските заради вибрацийте при нередовната работа на двигателя в ниските обороти, но силата която предават даже е по-малка заради по-малката мощност на ниски обороти на двигателя. Според мен неприятният звук може да идва от двигателя или (което е по-вероятно) съединителя.
                                [CENTER]OPEL FRONTERA 2.0 SPORT CABRIOLET![/CENTER]
                                [CENTER]КЕФ ТИ ДЖИП, КЕФ ТИ КАБРИО![/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X