Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симптоми за авария на раздатка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Симптоми за авария на раздатка?

Здравейте колеги!Потърсих тема за раздатки,но не открих такава затова отварям нова темичка!Предлагам да се дискутират проблеми с раздатките ви.Примерно моето питане е имали някакви особенни белези преди аварии(счупване)на раздатката?Прочетох на колеги мнения при самоизключване,при виене и т.н.Интересно ми е когато си карам без никакво значение на какво си(2х4,4Н,4L)имам едно много интересно ръмжене.Нямам ка да го убесня подруг начин.Сиреч получавасе в движение естественно когато колата е на малка скорост с голяма предавка.Примерно 30км. на 4-та и педала натиснат на половина!Нещо подобно на ръмжене,многолеко тресене,много леки вибрации,но всичко събрано става не нормална работа на автомобила.Пробвах и на 5-та с 30км. ее имах чуството,че ще се уткачи нещо!Обърнах се за информация към колега от форума и той ме насочи към раздатка!Случайно ако има колерги с подобни (за мен не нормални дефекти)недъзи много ще съм благодарен!
    Ако случайно има такава тема и съм пропъснал дая видя,моля за линк и тази тема да бъде преместена в кошчето!
    Забравих:Когато мине 2000об. абсолютно никакви стряскащи звуци!
    Последно редактирано от STROIL; 25-08-09, 08:53. Причина: Допълнене!

До: Симптоми за авария на раздатка?

Това което описваш по-скоро е опита на съединитела и двигатела да ти намекнат че не си прав....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Това което описваш по-скоро е опита на съединитела и двигатела да ти намекнат че не си прав....
      Колега искаш да кажеш,че голямата предавка не може да влезе в синхрон с оборотите на ниската скорост?

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
        Колега искаш да кажеш,че голямата предавка не може да влезе в синхрон с оборотите на ниската скорост?
        Иска да каже, че се опитваш да си строшиш колата
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Струва ми се, че проблема не е от раздатката, а от слабия мотор, който при ниските обороти неможе да понесе високото тегло на МПС-то. С какъв размер гуми караш?

П.П. на 4-та под 50 км/ч. с този мотор си е чисто извръщение с колата.
          Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
            Струва ми се, че проблема не е от раздатката, а от слабия мотор, който при ниските обороти неможе да понесе високото тегло на МПС-то. С какъв размер гуми караш?
            Мисля,че са стандартни 235/70/16.Така я купих незнам!

Коментар

Мисля,че са стандартни 235/70/16.Така я купих незнам!
              Аха, не са ти големи гумите, би трябвало и на по-ниски обороти да отлепя... до колкото е възможно. Фабричните мисля, че са на 15".

Аз карам с 265/75/16 и под 2000 оборота е мъртвец (А, КБ, 2.0и).

И все пак 30 на 4-та... за 5-та да не говорим.
              Светът на Владо

Коментар

Не сваляй мотора под 1700-2000 об/мин, освен на 1 и 2 предавка. И на обикновена кола не бива, но там няма толкова много елементи в трансмисията, които да дрънчат предупредително.

Коментар

Да под 1700 об. изобщо не очаквай някакъв вървеж.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                    Да под 1700 об. изобщо не очаквай някакъв вървеж.
                    Явно аз не съм отучнил.Не търся никаква мощност,плашиме само звукът който немога да определя!Предполагам,че навсеки се случва намоменти да стигне до 1700-1800об. и леко или силно бес значение подаване на газ аномалий.Минели 2000-2200об. нормално.На момети и на 2-ра си го прави.но по-малко!Направими впечатление още на пробното кръгче преди покупката,но мога ли всичко да знам?Затова попитвам тук и там за отговори.

Коментар

Явно аз не съм отучнил.Не търся никаква мощност,плашиме само звукът който немога да определя!Предполагам,че навсеки се случва намоменти да стигне до 1700-1800об. и леко или силно бес значение подаване на газ аномалий.Минели 2000-2200об. нормално.На момети и на 2-ра си го прави.но по-малко!Направими впечатление още на пробното кръгче преди покупката,но мога ли всичко да знам?Затова попитвам тук и там за отговори.
                      Колкото повече караш така, толкова по-бързо ще скапеш джипката. Първо си приготви парички за смяна на съединител. Не карай на толкова ниски обороти.
                      Светът на Владо

Коментар

Категорични сте,че не е раздатка.Така ли да разбирам?Работата набляга на съединител(доколкото съм разбрал)

Коментар

Не е раздатката. Аз моята я смених, но и преди и сега, ако включа 3,4 или 5-а предавка под 1800 оборота ефекта е същият както при теб. Вярно - карам Фероза, а не Фронтера, но марката не променя принципите.

Коментар

Колега,
                            Малко са ти противиречиви симптомите. На 4та с 30км/ч едва ли си на 1700-2000 оборота.
                            Според мен е нормално да претриса на 4та и още повече на 5та с 30км/ч. Вероятно ако си смениш тампоните на мотора и ск. кутия с чисто нови ще тресе по-малко.
                            Но на 1700об ако тресе си имаш проблем. В тези обороти X22XE си има достатъчно въртящ момент.
                            Провери първо какво се случва - тресе ли, ръмжи ли, опира гърнето ли...и дай да го мислим.
                            Поздрав,
                            Петър

Коментар

Не е раздатката. И при мен се получава така.
                              Съединителя те предупреждава. от него е този гаден дразнещ звук съпроводен с гадни резониращи по купето вибрации.
                              Ако искаш да се успокоиш на 100% земи стар феродов диск с омекнали пружини и пробвай или го намажи малко с масло и тогава пробвай.
                              0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X