Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ABS - Frontera B ремонт на датчик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ABS - Frontera B ремонт на датчик

Колеги, има ли лесен начин да не ми свети лампичката за ABS че ме дразни много, без опция да свалям таблото и да махам крушката?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      Колеги, има ли лесен начин да не ми свети лампичката за ABS че ме дразни много, без опция да свалям таблото и да махам крушката?
      Да,изрязваш едно парченце изолирбанд и го лепваш отгоре,така поне правеше шурата.Ама не е правилно-запретвай ръкави и си оправи датчика.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
        Да,изрязваш едно парченце изолирбанд и го лепваш отгоре,така поне правеше шурата.Ама не е правилно-запретвай ръкави и си оправи датчика.
        Да сложа парче изолирбанд ще ме дразни повече отколкото светещата лампа, като наближи зимата и да имам дотогава някой лев ще оправя датчика, а лампата ще я изтърпя щом не може интелигентно да се изключи...

Коментар

Няма ли отделен бушон за АБС-а?
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Няма ли отделен бушон за АБС-а?
            Има но освен че пак ще си свети, ще светне и чека, живот и здраве като наближи зимата ще си оправя датчика, не че имам нужда от АБС-а, свикнал съм винаги да спирам внимателно и предвиждайки при зимни условия и пътната обстановка...

Коментар

Опитай все пак. При мен на Тиграта имаше някакъв проблем с АБС-а. При маневри с 2-5 км/ч светваше и съответно оставах без АБС до следващия рестарт - гасиш и палиш. Установих, че на запален двигател като извадя бушона лампата угасва - целия АБС модул остава без ток. Като сложа бушона обратно се стартира АБС модула - лампата светва и след 2-3 секунди угасва и отново имах АБС.
              Всичкото това нямаше никакво влияние върху чека.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Махнах бушона за проба на АБС, който се оказа и най-якия, цели 60 ампера , продължи да си свети лампичката, така и иначе ще се прави датчика, стига проблема да е само датчика, ще се разбере.

Коментар

Пробвай просто да разглобиш и сглобиш електрониката на помпата, като я огледаш за видими проблеми - при мен помогна и лампичката взе да се обажда изключително рядко. Откачи акумулатора за всеки случай!
                  Honda XL600LM, 1987
                  Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                  Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Таблото се сваля и качва цифром и словом за 15 минути со все бирата.
                    Сваляш, махаш крушката и караш докато ти останат пари и време да оправиш проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                      Таблото се сваля и качва цифром и словом за 15 минути со все бирата.
                      Сваляш, махаш крушката и караш докато ти останат пари и време да оправиш проблема.
                      Писах в другата тема за таблото, че не ми свети от днес равномерно дисплея за километража и брояча за километрите, та и без това май ще се наложи да свалям таблото и ще махна крушката за АБС, та като дойде време да сменя датчика ще сложа пак лампичката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X