Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с масло в заден Диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с масло в заден Диф

Ако човката е куха вътре се обяснява от къде е дошла по-голямата вместимост. Но какво има вътре в тоя диф та е така разширен? Или какво няма? В аутодата дават без ЛСД 2,4 литра вместимост, с ЛСД 1,9 литра

Коментар

[QUOTE=primuspilus;Днес реших да клеча и да снимам всеки заден ДИФ на ОФ КБ която срещна.Моя ДИФ е различен от останалите,или поне от задната страна.
      Моя е тоя странния със "човката" назад и с пробката от страни.Някой имали такъв или да е виждал друг подобен.Или е имало яко побългаряване

Моят е същият - с "човка" и пробка от дясната страна. Моят не вярвам да е побългаряван. Взех джипката от автокъща нов внос. Явно дифовете са различни.
      ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Тези снимки обясняват разликата. Капаците на дифовете ви са различни и заради това събира повече. Дифа който събира 1.9 литра е на 3-тата снимка. Норално е заради този "джоб" от 1-вата да вкарвате по литър повече.
        no signature no problems

Коментар

При мен на ОФА КБ бензин, е с малкия капак и LSD и събра към 2.4 л. дотако прокапа от пробката.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            При мен на ОФА КБ бензин, е с малкия капак и LSD и събра към 2.4 л. дотако прокапа от пробката.
            И при мен е същата работа точно 2.4 литра до пробката на диф. PL 5.13 с LSD и малкия капак.
            0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

С дискове или с барабани сте отзад?
              no signature no problems

Коментар

Аз съм с дискове!
                0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

И аз с дискове.
                  ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

[QUOTE=wsi4koznaj;1274566][QUOTE=primuspilus;Днес реших да клеча и да снимам всеки заден ДИФ на ОФ КБ която срещна.Моя ДИФ е различен от останалите,или поне от задната страна.
                    Моя е тоя странния със "човката" назад и с пробката от страни.Някой имали такъв или да е виждал друг подобен.Или е имало яко побългаряване

Моят е същият - с "човка" и пробка от дясната страна. Моят не вярвам да е побългаряван. Взех джипката от автокъща нов внос. Явно дифовете са различни.[/QUOTE]

Нямам никакъв достъп до техническа литература да разберем защо ДИФ-овете ни са такива.Явно са рядкост което по-принцип не е добре.Интересно защо събират повече масло и защо е тази"човка"

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                      И аз с дискове.
                      Eто ви и отговора
                      явно 5.13 ви е короната и пиниона но полуоските са за дискове, и поради тази причина има някаква разлика от тези 5.13 с барабани както е при мен и при всички които протичат на 1.9 литра. Аз залагам на семеринга на вътрешния лагер. Или го няма при вас или е по-навътре в ръкава. Сипвайте докато протече и си карайте с радост. И често си проверявайте одушника.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        С дискове или с барабани сте отзад?
                        Аз обаче съм с барабани, PL 5.13 с LSD и малкия капак. 2.4 литра до пробката. Аз го набивах. Няма грешка.
                        И наистина пробката е на нивото на долната част на ръкавите и май трудно може да се вкара масло и в тях без да изтича от пробката. Странна работа. Сигурно има някакво обяснение за тези резлични кутии, но какво ли е то? За мен единствената логика е, че при издутия капак побира повече масло и се охлажда по-добре примерно. Или за по-добро мазане. Ама тогава, защо по-новите години не са с голям капак. Много неизвестни лично за мен.
                        Последно редактирано от sony bono; 15-09-10, 14:14.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          Аз обаче съм с барабани, PL 5.13 с LSD и малкия капак. 2.4 литра до пробката. Аз го набивах. Няма грешка.
                          И наистина пробката е на нивото на долната част на ръкавите и май трудно може да се вкара масло и в тях без да изтича от пробката. Странна работа. Сигурно има някакво обяснение за тези резлични кутии, но какво ли е то? За мен единствената логика е, че при издутия капак побира повече масло и се охлажда по-добре примерно. Или за по-добро мазане. Ама тогава, защо по-новите години не са с голям капак. Много неизвестни лично за мен.
                          ха сега де!
                          0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

В аутодата разликата е описана като със/без ЛСД. То избутва малко от общата вместимост. В предните дифове също има много разлики.

Коментар

ОФА ДБ бензин, заден диференциал с пружини, PL 4.88 с LSD, днес налях 2.2 л. плюс мину 30-40 мл. дакато потече от пробката. На канал. Е това е.

Коментар

Аз днес сменях на ОФА КБ 2,5 ТДС налях 2 литра и не протече....... ама не бях купил повече и така го оставих.
                                Изключително и рядко ПРОЗД :lol:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X