Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с масло в заден Диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с масло в заден Диф

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
    Наливайте вие по 3 литра масло в Дифа и после ще има тема " Протече ми семеринга на пиньона..."
    Хората са казали 1.9 литра масло, никъде не пише докато протече от пробката. Това не е Жигули.
    А ако има някой дето се чуди къде е отишло всичкото масло да си провери ръкавите на моста!!!
    А за това може и да си прав. Забелязах дифа да прокапва и да масляви, след като смених маслото и му налях 2,5л. до пробката Наистина преди това я бях карал само около 2 месеца, а нямам условия да лежа под нея често и е възможно и да не съм забелязал, но по-скоро мисля, че прокапа след смяната на маслото. До сега не бех свързвал двете неща.
    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Наливайте вие по 3 литра масло в Дифа и после ще има тема " Протече ми семеринга на пиньона..."
      Хората са казали 1.9 литра масло, никъде не пише докато протече от пробката. Това не е Жигули.
      А ако има някой дето се чуди къде е отишло всичкото масло да си провери ръкавите на моста!!!
      Не съм съвсем съгласен. Пробки контролни на диференциал съм виждал освен на Жигула и на Мерцедес и на всички други модели , които съм карал . А през ръцете , повярвай ми , е минала каква ли не техника - от далечния изток , та до дивия Запад . Впрочем , диференциал без контролна пробка не съм виждал.
      Това първо .
      Второ : като машинен инженер навремето са ме учили наред с другите неща , че за всеки зъбен механизъм количеството необходимо смазочно масло се избира с толеранс . Т.е. в определени граници (плюс минус) механизма да може да работи , без да дава фира .
      Та ако количеството масло на Фронтерата в случая беше заковано на 1.9 , то онези пестеливите инженери щяха да спестят рзходите по контролната пробка , щото биха били излишни .
      Айде още три жокера :
      1. Ако при налято количество от 3 литра "излишното" отива в ръкавите , то какво става с "точното" масло от 1.9 литра , когато се "разбълника" при въртене на зъбчатките в дифа с 800- 1000 оборота в минута ?
      2. Дали прокапването на семеринга е пряко следствие от по-голямото количество масло , при наличието на отдушник на диференциала , или пък не е в резултат от тийнейджърската възраст на същия семеринг , а наливането на свежо масло (което си е рядкост) да е просто съвпадение ?
      3. При налято "точно" масло 1.9 л. и наличие на капещ семеринг на пиньона , колко км. може да изкара дифа преди да се скапе ?

Впрочем , моя семеринг прокапа при все че наливам 1.9 л. масло .
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 12-09-10, 11:57.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Докато чета темата се замислих върху нещо можеби не маловажно. Когато джипа е вдигнат на подемник задният мост увисва и му се променя ъгъла на дифа. Ако се сменя маслото на канал джипката е стъпила на гумите си и пробката на за наливание на маслото е по-високо от положението на увисналия мост. Да не би оттам да се явява разликата от около 500 мл. от това по каталог и реалното.
        Аз мойто го сменях на канал и побра повече от 2 л. Да не би да трябва да се сменя на подемник или както казва маххх да се сипва колкото е по каталог.
        Еxalibur ти къде го смени твоето масло, че побра точно 1.9 л., на канал или на подемник?

Коментар

Владо, прокапването сигурно не е от количеството, но аз налях точно 1,9 литра и пак просълзи семеринга след някой месец.Причината, съвсем тривиална, отдушника се беше заварил с едно парче дунавска кал отгоре.Като го почистих и пружинката взе да тласка свободно калпачето нагоре, семеринга се оправи, както и сълзенето спря, вече 6/7 месеца няма такова.
          Поглеждайте и това, че семеринга на пиньона боли ценово, а някой път зора при сълзене от него излиза друг, а той почва да се прави на клапанче.

Коментар

Някаква грешка има. На подемник, на канал разликата е грамове. Вярно че може да влезе в ръкавите, ама не веднага с наливането.

Коментар

Бе аз не разбирам много, ама семерингите на ръкавите къде са? До дифа, или до главините?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                Бе аз не разбирам много, ама семерингите на ръкавите къде са? До дифа, или до главините?
                До главината са, демек и ръкавите се явяват картер. Но в покой не се пълнят, защото пробките са на долното ниво на ръкава, или малко отгоре. Друг е въпроса с мостовете с така наречен "горен пиньон". Там пробката е на горното ниво на ръкава и моста събира умопомрачителни количества - почто тройно в сравнение с нормалния "долен пиньон".

Коментар

Точно такава ми беше мисълта. Да си гледа колегата с 3-те литра дали няма да текне при главините?

Коментар

Ще наблюдавам за течове,тъй като до сега знам със сигурност че нямаше.
                    Тъй като това ми е първото 4Х4 и съм "босичък"технически" ми възникнаха няколко въпрос(ако някой има желание да отговорин разбира се ).Предполагам ще са полезни на всички новобранци като мен а и не само.
                    1.Има ли Фронтери с "" мостовете с така наречен "горен пиньон" ""?
                    2.Производитела не е ли предвидил че при смяна на маслото на ДИФ може да се напълнят и "ръкавите" на моста?
                    3.В крайна сметка пробката на ДИФ-а само за проверка на нивото ли е(ако е така как ще се мери един 1см. под нивото или 0,5 или....?),или тя самата е показател(докато маслото стигне нивото и) за нужното ниво на маслото?
                    4.Има ли налягане на маслото при работа на ДИФ-а?
                    5.Ако наистина трябва маслото да е по каталог(1,9л.) то значи "повредата е в моя телевизур".Какви може да са възможните вариянти за повреди,че да събере и то точно 3 литра до прокапване на пробката?

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      Владо, прокапването сигурно не е от количеството, но аз налях точно 1,9 литра и пак просълзи семеринга след някой месец.Причината, съвсем тривиална, отдушника се беше заварил с едно парче дунавска кал отгоре.Като го почистих и пружинката взе да тласка свободно калпачето нагоре, семеринга се оправи, както и сълзенето спря, вече 6/7 месеца няма такова.
                      Поглеждайте и това, че семеринга на пиньона боли ценово, а някой път зора при сълзене от него излиза друг, а той почва да се прави на клапанче.
                      Eми аз кво казах бе Пламене И при мен си прокапа , въпреки няколкото междупробегови смени с правилното масло и правилното количество. Ама Народа е казал , че и к... душа носи . Иначе мерси за съвета . Полезен е . Е , аз все пак много добре знам какво и защо ми капе . Например имам една Уазка , дето няма сглобка по която да не е избило омазнявене. Ама това за руската техника си е нормално . ...пианиста толкова си може ...
                      Друг е въпроса за мерките в такива случаи и допустимите граници , в които доливането върши работа. Просто трябва да се съпостави цената на 1 бр. семеринг на пиньона , плюс търкалянето с омазани дрехи под купето и цената на литър 75W140 , доливано на няколко порции в продължение на година . Но това май излиза от контекста на темата .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от primuspilus Преглед на мнение
                        Ще наблюдавам за течове,тъй като до сега знам със сигурност че нямаше.
                        Тъй като това ми е първото 4Х4 и съм "босичък"технически" ми възникнаха няколко въпрос(ако някой има желание да отговорин разбира се ).Предполагам ще са полезни на всички новобранци като мен а и не само.
                        1.Има ли Фронтери с "" мостовете с така наречен "горен пиньон" ""?
                        2.Производитела не е ли предвидил че при смяна на маслото на ДИФ може да се напълнят и "ръкавите" на моста?
                        3.В крайна сметка пробката на ДИФ-а само за проверка на нивото ли е(ако е така как ще се мери един 1см. под нивото или 0,5 или....?),или тя самата е показател(докато маслото стигне нивото и) за нужното ниво на маслото?
                        4.Има ли налягане на маслото при работа на ДИФ-а?
                        5.Ако наистина трябва маслото да е по каталог(1,9л.) то значи "повредата е в моя телевизур".Какви може да са възможните вариянти за повреди,че да събере и то точно 3 литра до прокапване на пробката?
                        Всичко това е много хубаво но не е обект на конкретната тема. Също така го има разисквано в много от темите в раздела.
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Не съм съвсем съгласен. Пробки контролни на диференциал съм виждал освен на Жигула и на Мерцедес и на всички други модели , които съм карал . А през ръцете , повярвай ми , е минала каква ли не техника - от далечния изток , та до дивия Запад . Впрочем , диференциал без контролна пробка не съм виждал.
                          Това първо .
                          Второ : като машинен инженер навремето са ме учили наред с другите неща , че за всеки зъбен механизъм количеството необходимо смазочно масло се избира с толеранс . Т.е. в определени граници (плюс минус) механизма да може да работи , без да дава фира .
                          Та ако количеството масло на Фронтерата в случая беше заковано на 1.9 , то онези пестеливите инженери щяха да спестят рзходите по контролната пробка , щото биха били излишни .
                          Айде още три жокера :
                          1. Ако при налято количество от 3 литра "излишното" отива в ръкавите , то какво става с "точното" масло от 1.9 литра , когато се "разбълника" при въртене на зъбчатките в дифа с 800- 1000 оборота в минута ?
                          2. Дали прокапването на семеринга е пряко следствие от по-голямото количество масло , при наличието на отдушник на диференциала , или пък не е в резултат от тийнейджърската възраст на същия семеринг , а наливането на свежо масло (което си е рядкост) да е просто съвпадение ?
                          3. При налято "точно" масло 1.9 л. и наличие на капещ семеринг на пиньона , колко км. може да изкара дифа преди да се скапе ?

Впрочем , моя семеринг прокапа при все че наливам 1.9 л. масло .
                          То и мен като млад машинен инженер ме учеха на същото, та за това си мисля ,че щом казват 1.9 литра имат в предвид упоменатото от теб твърдение, че това е достатъчното усреднено количество.
                          Другото нещо е че има отдушник, но какво става като е запушен- колегите споменаха.
                          По въпроса за точното количество и защо то не успява да отиде по ръкавите мога само да гадая!!! Вероятно е достатъчно малко,че да не може да попадне настрани.
                          Схемата със повече масло за да има какво да се изкапва през течащия семеринг за мен е несерьозна поради следното: навремето имах Фиатче 126, на което течеше масло от семерингите на полуоските. Аз наливам яко и бързам да затворя пробката преди да изтече допълнителното масло, а то тече още повече от уплътненията. В един момент ми писна и спрях да доливам.Само каране. След време спря да капе от уплътнителите. Реших да погледна и се оказа че просто кутията бе изхвърлила излишното масло и нивото бе малко под ръба на пробката!
                          Та така, а лично във моят заден Диф съм налял две еднолитрови шишета масло и не е протекъл през пробката. Завих я и така вече .... Няма да казвам колко хиляди километра, че ще викнете да ходя да си сменям маслото ,че му е време.
                          Нямам течаш семеринг, няма и странни звуци от Дифа!!!
                          Последно редактирано от EXALIBUR; 13-09-10, 19:36.
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

...абе мисля си-има ли семеринги в началото на ръкавите(до диф-а),които да са изпуснали много(или да са махнати при някоя интервенция,знае ли се?) и маслото да се излива в тях,и оттам количеството да се увеличава...?
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

То и мен като млад машинен инженер ме учеха на същото, та за това си мисля ,че щом казват 1.9 литра имат в предвид упоменатото от теб твърдение, че това е достатъчното усреднено количество.
                              Другото нещо е че има отдушник, но какво става като е запушен- колегите споменаха.
                              По въпроса за точното количество и защо то не успява да отиде по ръкавите мога само да гадая!!! Вероятно е достатъчно малко,че да не може да попадне настрани.
                              Схемата със повече масло за да има какво да се изкапва през течащия семеринг за мен е несерьозна поради следното: навремето имах Фиатче 126, на което течеше масло от семерингите на полуоските. Аз наливам яко и бързам да затворя пробката преди да изтече допълнителното масло, а то тече още повече от уплътненията. В един момент ми писна и спрях да доливам.Само каране. След време спря да капе от уплътнителите. Реших да погледна и се оказа че просто кутията бе изхвърлила излишното масло и нивото бе малко под ръба на пробката!
                              Та така, а лично във моят заден Диф съм налял две еднолитрови шишета масло и не е протекъл през пробката. Завих я и така вече .... Няма да казвам колко хиляди километра, че ще викнете да ходя да си сменям маслото ,че му е време.
                              Нямам течаш семеринг, няма и странни звуци от Дифа!!!
                              Всичко това хубаво, но за мен по интересният въпрос е защо при "уж" едни и същи дифове при едните прокапва от пробката, когато налееш 2л., а при другите не и събират още много.
                              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0365.jpg
Прегледи:1
Размер:110.3 КБ
ID:5208588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0367.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5208589Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0372.jpg
Размер:88.7 КБ
ID:5208590Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0369.jpg
Размер:96.8 КБ
ID:5208591Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0371.jpg
Размер:109.6 КБ
ID:5208592Днес реших да клеча и да снимам всеки заден ДИФ на ОФ КБ която срещна.Моя ДИФ е различен от останалите,или поне от задната страна.
                                Моя е тоя странния със "човката" назад и с пробката от страни.Някой имали такъв или да е виждал друг подобен.Или е имало яко побългаряване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X