Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глава двигател X22XE 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Глава двигател X22XE 16V

Първоначално публикуван от gunchev7 Преглед на мнение
    Да кажа и аз нещо. Моето скромно мнение е , че от смяна само на сегменти голяма файда няма , ако е износен цилиндър/риза . За мен или шлайфане на блок (нови ризи) с нови бутала и сегменти или нищо . А относно добавките в маслото , вършат работа донякъде и при това само до смяна на маслото - после пак добавка.
    Хубави нещо е скромността но от нея нито се хубавее,нито джипа върви повече.По принцип си прав но съм виждал двигател с ризи без ръб,без драскотина дори ,а сегментите деформирани.Написал бях и за лагерите или до там не прочете?
    То в твоя ред на мисли,как смяна на нови ризи и бутала само,ами основни и биелни лагери е задължително,че новата компресия ще ги съсипе старите.Ами шлайфане на колянов вал-поне шлайфане,защото гледам че си падаш по новите неща.До тук сме на над 5000 лв.Аз за такива ремонти само съм чувал ,но не познавам човек който го е правил.
    Пича го съветвам,да докара колата в София.Да я диагностицира,след което ако ремонта няма да дойде по-скъп от джипката,да я остави за правене.Има при кого.
    Лелееееее пича попита нещо,ние го подкарахме на нов двигател.А причината за непаленето може да е дребна и почти безплатно отстранима.Загубата на масло също.
    Последно редактирано от adwokat; 11-07-09, 19:30.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Дори и да има ръб, с едни нови сегменти мотора се съживява за поне още 30-40 000 км. Едно време на Жигулите в книжката им пишеше, че се препоръчва смяна на сегменти на 80 000 (първи ремонт). По този начин износването на ризата било по-равномерно и моторът изкарвал повече. Аз съм сменял само сегменти на Пежо 405 Д на около 500 000 км и имаше значително подобрение в работата на мотора. Това Пежо се движи и до днес на над 600 000 км без основен ремонт.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Пепи аз съм сменял не веднъж само гумички без да отварям главата. Само капака. Работа за 20 минути. Това с компресията е по-евтината диагностика.
        16v глава за 20 минути?Или на 8v глава
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
          Съгласен съм с теб,но колегата пита освен за гумички и за смяна на гарнитура и тъй като не знам какви са му мотивите да го направи,приемам желанието му за обосновано,нищо че ние не знаем защо го иска.
          Значи да оточня,да не съм объркал нещо в постовете.Първо след като я купих карах около 100-150км.Смених маслото в двигателя с "10W40 GM" преди това добавка за измиване на мотора.Каране около 1000км. абсолютно никакви признаци за ремонти(няма загуба на масло,няма пушеци,много лека загуба на антифриз,НЕ смесва масло с антифриз или обратно).Мен лично ме съмнява,че е възможно в германия те да са слагали някакви добавки и след измиването на мотора да е започнало тотално унищожение на мотора.Една сутрин,паля на място работи около3-5мин.(без пушеци) и изведнъж адският дим.Запалих повторно започна да работи на 2-3цилиндъра,а пушека прекалено много.От там тръгнах първо по-познати за мнения,после по майстори!Мнения много,цени не прелични.Не се сещам кой ми каза сложи си добавка в маслото щом е при тези обстоятелства да видим ефекта.Ефекта е,че се оправи(пушенето и загубата на масло).Сега ми предстои едно ходене при колега от форума за доуточнаване на авариите(сервиз).Специално за добавката си остава при следващите 5-6 смени на маслото(Гаранция минимум 50 000км.)Загубата на антифриз предполагам,че е от алуминиев корпус(някакъв датчик)захванат за главата в ляво от ЕРГ клапана(няма никакво място за оглед и поне това се вижда с огледало).
          Последно редактирано от STROIL; 12-07-09, 06:22. Причина: Допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            16v глава за 20 минути?Или на 8v глава
            8V. 16V-то отиде към половин ден. Идеята ми беше, че само за едни гумички не е нужно да се сваля главата.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
              Значи да оточня,да не съм объркал нещо в постовете.Първо след като я купих карах около 100-150км.Смених маслото в двигателя с "10W40 GM" преди това добавка за измиване на мотора.Каране около 1000км. абсолютно никакви признаци за ремонти(няма загуба на масло,няма пушеци,много лека загуба на антифриз,НЕ смесва масло с антифриз или обратно).Мен лично ме съмнява,че е възможно в германия те да са слагали някакви добавки и след измиването на мотора да е започнало тотално унищожение на мотора.Една сутрин,паля на място работи около3-5мин.(без пушеци) и изведнъж адският дим.Запалих повторно започна да работи на 2-3цилиндъра,а пушека прекалено много.От там тръгнах първо по-познати за мнения,после по майстори!Мнения много,цени не прелични.Не се сещам кой ми каза сложи си добавка в маслото щом е при тези обстоятелства да видим ефекта.Ефекта е,че се оправи(пушенето и загубата на масло).Сега ми предстои едно ходене при колега от форума за доуточнаване на авариите(сервиз).Специално за добавката си остава при следващите 5-6 смени на маслото(Гаранция минимум 50 000км.)Загубата на антифриз предполагам,че е от алуминиев корпус(някакъв датчик)захванат за главата в ляво от ЕРГ клапана(няма никакво място за оглед и поне това се вижда с огледало).
              Taka както разказваш,рязка промяна в работата след смяна на масло и чистене н двигател съм 99 % сигурен ,че колата си я купил със сипана добавка поради отдавна заминал двигател.Незнам защо си мисля,че не си за гумички и гарнитура.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Добре де, като са толкова добри добавките колко маже да изкара така един двигател? Очевидно този двигател е за основен ремонт. А с добавката му няма нищо. Така още 200 000км. ли може да изкара. И тези добавки оправят ли вървенето на колата или само пушенето и хайде за продан?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  Добре де, като са толкова добри добавките колко маже да изкара така един двигател? Очевидно този двигател е за основен ремонт. А с добавката му няма нищо. Така още 200 000км. ли може да изкара. И тези добавки оправят ли вървенето на колата или само пушенето и хайде за продан?
                  на предишния си автомобил сипах добавка в маслото поради сходни симптоми като на колегата.Само аз и навъртях над 50 000км и никакъв проблем,до колкото знам мотора все още не е отварян и няма проблем
                  ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                  Grand Cherokee 2.7
                  GSM 0888148630

Коментар

Че напиши и добавката каква е,щото тези дето аз слагам само лютат на очите.Тука много се изписа по тази тема,а аз минах по този път миналата година,май ще мина и тази.Големия разход на масло се дължи на:
                    -скапани гумички
                    -скапани сегменти
                    -скапан мотор
                    -и трите заедно
                    И поред.Миналата година смених маслена помпа/всъщност бе ремонтирана/ и до момента е без проблем-беше умряла от старост.Бяха сменени и основните лагери,както и сегментите,въпреки, че според накои книги износване на цилиндъра над 8 стотни е показател за шлайф.В сервиза донесоха от девет баира вода ,че няма нужда още от шлаиф/вероятно защото те не могат/буталата били над 2к,а аз от тогава обръщам рускита сайтове и за колбеншмид дават цена около 50 -60 евро на брой.Вярно от ремонта мощността се качи значително,обаче и разхода на масло-също.Надявам се да е от смотани гумички и некадърно поставяне,и по тази причина другата седмица ще ги сменям.Къде отплеснах.Идеята ми беше че ако отвориш мотора, извърши всички действия наведнъж за да не ги правиш два пъти-труда, особено чуждия е скъп.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                      ...буталата били над 2к,а аз от тогава обръщам рускита сайтове и за колбеншмид дават цена около 50 -60 евро на брой.
                      "Kolbenschmit",1 ремонт комплект с бутален болт и сегменти-128лв/брой.Ауто+.40 и кусур хиляди,нямам забележки.

Коментар

Че напиши и добавката каква е,щото тези дето аз слагам само лютат на очите.Тука много се изписа по тази тема,а аз минах по този път миналата година,май ще мина и тази.Големия разход на масло се дължи на:
                        -скапани гумички
                        -скапани сегменти
                        -скапан мотор
                        -и трите заедно
                        И поред.Миналата година смених маслена помпа/всъщност бе ремонтирана/ и до момента е без проблем-беше умряла от старост.Бяха сменени и основните лагери,както и сегментите,въпреки, че според накои книги износване на цилиндъра над 8 стотни е показател за шлайф.В сервиза донесоха от девет баира вода ,че няма нужда още от шлаиф/вероятно защото те не могат/буталата били над 2к,а аз от тогава обръщам рускита сайтове и за колбеншмид дават цена около 50 -60 евро на брой.Вярно от ремонта мощността се качи значително,обаче и разхода на масло-също.Надявам се да е от смотани гумички и некадърно поставяне,и по тази причина другата седмица ще ги сменям.Къде отплеснах.Идеята ми беше че ако отвориш мотора, извърши всички действия наведнъж за да не ги правиш два пъти-труда, особено чуждия е скъп.
                        http://www.asmotors.eu/kak.htm
                        в моя случай помогна много и съм доволен от резултата
                        ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                        Grand Cherokee 2.7
                        GSM 0888148630

Коментар

Че напиши и добавката каква е,щото тези дето аз слагам само лютат на очите.
                          Ами колега,бях писъл по-горе за добавката!Значи добавката е Руска казва се "Universal modifier plus" на компанията марс моторс-София 150мл. на цена от 94.99лв.Мисля,че се продава само в бензиностанции "Shell",вдига компресия остава след смяната на маслото минимум 50 000км.Една опаковка от 150мл. стига до 5л. масло или 2,5л.трансмисионно масло.Провери в Шел магазин,вземиси прочети внимателно указанието и пробвай

Коментар

Темата е на път леекинко да се отмести от гумички към добавки и ако модератор прецени може да я раздели. Аз ще споделя своите наблюдения върху добавките защото съм ползвал всички цитирани дотук плюс хадо и някаква тефлонова,а ,и политрон.
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Това с добавките е все едно да даваш Аспирин на умиращ....
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Да, ама ще умре без главоболие!!!
                                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X