Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрия избор сред Фронтерите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-добрия избор сред Фронтерите

До Torino:
    Не се обиждам естествено ( ако искахме да се обиждаме щяхме да сме във форуми за футбол ).

Питането ми е за определен модел ( Фронтерата ), според мен всеки модел джип си има специфични начини, по които може да му се провери дали всички ходови "джаджи" работят в норма ( мое мнение естествено ).

В едно от подразделенията имаше СУПЕР пост за това какви проверки да направим при покупка на кола втора ръка, но за джип поне аз не съм открил. ( ако някой знае моля за линк )
    Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

На пръв поглед не вярвам че ще можеш да изпробваш всичко,освен xодова част,предно,задно,бързи,бавни и да чуеш шума на мотора,а ако можеш да го вземеш и да го закараш на някой да го погледне ще е супер..
      Какво е това 4x4...:confused:
      [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Абе незнам колко е вярно но съм чувал за проблем при изключването на предния мост на фронтера , аз лично мойта си я тествъх на мокри павета , ако е само на заден мост веднага се усеща.
        А и имаше някой модели на фронтера с ръчни хъбове

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/opel/frontera/

Коментар

Този "СУПЕР" пост е от друг форум, но ако се ръководиш по него то никога няма да си купиш кола втора ръка. Втората употреба си е компромис и късмет. А и не разбрах какво си решил - Фронтера А или Б, защото предния мост зацепва по различен начин.
          1. Виж работи ли предния мост.
          2. Работят ли бавните.
          3. Има ли ЛСД
          4. При тръгване тракат ли карета на кардана.
          5. Вие ли заден диф.
          6. Как са гумите /защото са скъпи - можеш да пазариш/
          Всичко друго е като при лека кола. ДВГ, карета, полуоски, лагери, шарнири и т.н. Успех!

Ако вземеш 3,2 - може ли едно кръгче?

Коментар

Определено всичко, което ще се взима ще мине през сервиз за колкото е възможно по-сериозен оглед, преглед, замервания и т.н.
            За кола втора ръка съм съгласен,че винаги има компромис, но ми се иска компромиса да ми е като сегашната Астра комби '94 - 3 г. и 120 000 км с ремонти и обслужване ( масла, ремъци, накладки и т.н. ) под 2 000 лв.
            Определено на всекиго бих препоръчал Астра мотор 1 400 моно инжекция бензин в периода 91 - 96 г. ( за мен това е възможно най-оптималния семеен автомобил, от всяка една гледна точка )
            Просто търся нещо подобно и сред джипките ( здраво, евтино за поддръжка, добре на магистрала, извън пътя и зимата без проблеми, а не голямо, тежко, тромаво ГЛАВОБОЛИЕ, от което даже да не може да се отървеш )).
            Относно поста на Oldman съм обмислял и вариянта да платя на някого от "разбирачите" във форума разходката до немските земи и заедно да се избере "най-доброто"

Коментар

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
              Определено всичко, което ще се взима ще мине през сервиз за колкото е възможно по-сериозен оглед, преглед, замервания и т.н.
              За кола втора ръка съм съгласен,че винаги има компромис, но ми се иска компромиса да ми е като сегашната Астра комби '94 - 3 г. и 120 000 км с ремонти и обслужване ( масла, ремъци, накладки и т.н. ) под 2 000 лв.
              Определено на всекиго бих препоръчал Астра мотор 1 400 моно инжекция бензин в периода 91 - 96 г. ( за мен това е възможно най-оптималния семеен автомобил, от всяка една гледна точка )
              Просто търся нещо подобно и сред джипките ( здраво, евтино за поддръжка, добре на магистрала, извън пътя и зимата без проблеми, а не голямо, тежко, тромаво ГЛАВОБОЛИЕ, от което даже да не може да се отървеш )).
              Относно поста на Oldman съм обмислял и вариянта да платя на някого от "разбирачите" във форума разходката до немските земи и заедно да се избере "най-доброто"
              От тук прочетеното мога да ти кажа, че такъв джип няма....Всичко за тез камиончета си е поне двойно за разлика от колата като цена...а с мераците за 3.2 просто гледай къф филм става после от към части....
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Вярно няма такова животно. Миналото лято си взех Фронтерка 96г., найстна беше доста запазена за годините си. Платих 7500лв. Вече я карам почти година и до момента съм дал още над 8000лв за подръжка, като се има предвид, че почти никакви подобрения не съм й правил, освен монаж на лебедка. И твърдя, че не съм правил никакви по-сериозни ремонти (почити никакви )

Имам и Астра 93г. до момента 16г. (от 93г. насам) надали съм дал толкова за поддръжка, колкото за 1 година за Фронтерата.

П.С. Фронтерата си има "сервизна книжка" - едно тефтерче, в което си записвам всеки ремонт и смена част заедно с цената.
                Светът на Владо

Коментар

и аз си имам една фронтерка и съм много доволен от нея 6 месеца проблеми никакви освен един дебитомер на цена 280 лева бош но това не е кола за дълги преходи и голяма скорост по простата причина че е къса база и друса повечко за дългата база нямам наблюдения бях скептик към опелите но наистина съм очарован от фронтито
                  vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                  Suzuki GSR600 98 hp
                  Nissan Pathfinder 174 hp
                  0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                    .......Вече я карам почти година и до момента съм дал още над 8000лв за подръжка, като се има предвид, че почти никакви подобрения не съм й правил, освен монаж на лебедка. И твърдя, че не съм правил никакви по-сериозни ремонти (почити никакви ...
                    А стига бе, кво правите вие??? Ти да не поръчваш части ръчна изработка от платина? Най-големият ми харч досега е бил 1200 лв за заден мост заедно с труд и преработка на кардана, иначе съм дал има-няма 1000 лв за 3 години за поддръжка (включително и за гуми)...
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      А стига бе, кво правите вие??? Ти да не поръчваш части ръчна изработка от платина? Най-големият ми харч досега е бил 1200 лв за заден мост заедно с труд и преработка на кардана, иначе съм дал има-няма 1000 лв за 3 години за поддръжка (включително и за гуми)...

Той си прави кефа, гледал съм му изпълненията някъде в раздел "Хард Разходки" бяха май....
                      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо
                      Кръвна Група: 0+

Коментар

Мда, май не е вярна поговорката "Кеф цена няма..." .....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Мда, май не е вярна поговорката "Кеф цена няма..." .....

Мани,мани ама по-лошо е заболяването, аз сега си търся още един комплект джанти за да им туря кални гуми....

Айде стига сме спамили на човека темата.
                          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                          Honda CB 919 Hornet
                          0898849413-Светльо
                          Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                            Вярно няма такова животно. Миналото лято си взех Фронтерка 96г., найстна беше доста запазена за годините си. Платих 7500лв. Вече я карам почти година и до момента съм дал още над 8000лв за подръжка, като се има предвид, че почти никакви подобрения не съм й правил, освен монаж на лебедка. И твърдя, че не съм правил никакви по-сериозни ремонти (почити никакви )

Имам и Астра 93г. до момента 16г. (от 93г. насам) надали съм дал толкова за поддръжка, колкото за 1 година за Фронтерата.

П.С. Фронтерата си има "сервизна книжка" - едно тефтерче, в което си записвам всеки ремонт и смена част заедно с цената.
                            Пепи пък аз да ти кажа за 120 000 км. и 4 години с фронтерата, включително ремонт на главата заедно с цената на части и труд съм под 2000 лв. Подобренията не ги включвам в тази цена.
                            много от нещата сам си ги правя но за по-сериозните съм при Лозан или в друг сервиз.

П.С. Фронтерата си я карам мъжката. Още преди 2 години я отписах . Но пък квото хлопне или текне се сменя моментално.
                            no signature no problems

Коментар

Определено не ми спамите, но като започнах да чета постовете от горе на долу и за малко да се примиря с идеята, че джипа си е скъпо удоволствие
                              Може ли някой да ми обясни нещо за Фронтерите: На много хора като им спомена само, че искам Опел Фронтерка и всеки ми казва, колко калпави машини са и т.н. Чудя се дали са скапани по производство или проблемите са от неграмотна поддръжка? Моля за повече мнения на често срещани проблеми по двигател ( определено ме интересуват само бензиновите ), ходова част, скоростна кутия и купе. Определено всичко си е късмет, но всички знаят за проблема на Астра '94 1.4i ( пълната инжекция ), че на 5 000 км гори около 1-1,5 л масло, колите преди '96 за проблема с ръждата и т.н.

Коментар

Определено не ми спамите, но като започнах да чета постовете от горе на долу и за малко да се примиря с идеята, че джипа си е скъпо удоволствие
                                Може ли някой да ми обясни нещо за Фронтерите: На много хора като им спомена само, че искам Опел Фронтерка и всеки ми казва, колко калпави машини са и т.н. Чудя се дали са скапани по производство или проблемите са от неграмотна поддръжка? Моля за повече мнения на често срещани проблеми по двигател ( определено ме интересуват само бензиновите ), ходова част, скоростна кутия и купе. Определено всичко си е късмет, но всички знаят за проблема на Астра '94 1.4i ( пълната инжекция ), че на 5 000 км гори около 1-1,5 л масло, колите преди '96 за проблема с ръждата и т.н.
                                Тия които ти го казват това ги попитай само едно нещо а именно "карали ли са изобщо фронтера? и ако да колко време?"

1. Фронтерата е поцинкована ( не гние, освен при удар или от швейцария заради препаратите за сняг )
                                2. Мотора е железен ( 2.0, 2.4, 2.2, говоря само за бензинови )
                                3. Скоростите са неубиваеми ( освен ако полуидиота преди теб не е налял трансмисионно масло а не двигателно каквото трябва.)
                                4. Раздатката и зорлем не се троши
                                5. Мостовете са достатъчно здрави ( не по-слаби от на Pajero примерно, освен ако не е карано с каквото трябва масло ). Тук за пример ще дам моя мост - заден, който виеше още преди 4 години, смених лагерите и пак си вие и така вече споменатите по-горе километри.
                                6. По електрониката единствените срещани проблеми са лоши връзки и избушени дебитомери поради некадърни газаджии.
                                7. Автоматичните хъбове се чупят но ръчните са 300-400 лв.

И като цяло не съм видял някой да е ревал за стартер, алтернатор, инжекцион.
                                Изводите оставям на теб.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X