Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрия избор сред Фронтерите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Най-добрия избор сред Фронтерите

Здравейте,
    Искам да си купя джип и май че ще се спра на Фронтера !!!
    В мобиле.де гледам доста предложения за бензинови 3.2 ( иска ми се бързак на магистралата ), но се притеснявам, че в българското мобиле НЯМА предложения.
    Питането ми е:
    За семеен джип ( 5 врати ) с бензинов двигател и добри възможности за офроуд какво бихте ми препоръчали от бензиновия вариант:
    2.0
    2.2i
    3.2
    3.5 ( както четох чист Isuzu )
    Ако може и някой да обясни аномалията с 3.2 на БГ пазара ще съм благодарен ( защото нещо много ми хващат окото ).
    Моля Ви, да се обосновете защо препоръчвате един и отхвърляте друг агрегат...
    Също така знам, че Вие сте маниаци и ходещи автомобилни енциклопедии, така че има ли някой така наречен "легендарен" двигател и т.н.
    Предварително благодаря и безаварийна...
    Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

До: Най-добрия избор сред Фронтерите

фронтера има и 2.4 бензин

а относно 3.2 и 3.5 са акцизни ,всичко над 163 коня е акцизно и работат върви да платиш още веднъж колкото си дал в германия за джипа ;-)

Неси спомням къде четох но фронтера 5врати я водят повече семейно комби отколкото джип .

Сега някой колеги ще скочат да защитават джипа и оффроуд възможностите му но нека първо кажат какво са променили по техните .

един съвет от мен джипа го взимаш за оффроуд или за магистралата няма среден вариянт

Коментар

Тъй като 3.2и 3.5 май са все още акцизни избора вече не е богат-2.2i. Има прилична динамика и разход,но магистрална бегачка няма да го бъде.Всеки оприличава фронтерата различно,като почнем от семейно комби,та спрем до гнил таралясник.Особено когато не е карал фронтера. Много е дъвкано, кое аджеба прави джипа "джип",кой е по-проходимия джип итн.Проходимостта -ясно.Правилни гуми и откачен задволанник.Виж другото ,то различава фронтерата от Патрола напр.,а именно колко ще устиска на сериозна експлоатация извън пътя.Пишеш, че искаш да става за офроуд,обаче и бегачка да е. Може-ама зависи какъв ти е критерия за офроуд.Защото ако за Соти например е лек хард,за мен е ултра хард трошачка.Втози аспект ще ти споделя моето виждане за фронтерата. 2.2i екотек 98г.Карам я две години като 5дни е семейно комби,а ден 6 и 7 заминава по горите/ловец съм/НО без да издевателствам прекалено върху нея.Засега проблем -нямам.За по хард каране трябва да попиташ Евгени турбото,но моето лично мнение е, че това не е джип за състезания и хард изпълнения-скъпо е.Трябва да знаеш нещо друго.Поради ниския таван,седалките са сложени почти на пода и ако си по висок,е дискомфортно.Даже в момента обмислям как да повдигн седалката с 5 см.Това се сетих на момента -дано съм ти помогнал.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Колега до скоро се продаваше една Фронтера 3.2 в Кюстендил.Обаче нещо не я намирам в мобилето.А иначе за джипката може да ти кажа че е в перфектно здраве,2000г всички ексти за модела.Цената мисля беше 9000лв.Джипа е купуван нов,тъй че всичко си му е платено.Познавам собственика ако те интересува пиши,ще го питам дали не е заминала.

Коментар

Колега сега се сетих високите скорости не се отразяват добре на семеринга на задния диф поне при мен избиваше след 4 смени на въпросния семеринг 40 лв от опел и 40 стотинки за уаз, се си сълзеше накрая ми писна и си доливах масло , мойта фронтера 2.4 беше доста куц кон като ускорение , но пък на магистрала и равен път си държеше 150 км/ч . Относно проходимоста ако не ти пука за джипа ще минеш , аз съм я завиръл къде ли не след едно пълнене с вода изчезнаха късите така и не можах да открия каде е проблема. А за ръждата то тя си гони всеки опел , мойта имаше няколко петънца пръснах ги преди зимата и след нея пак е бяха появили някой , но аз се пак я карах в доста зимно осолени пътища.

Коментар

Колега според мен идеалниат вариант за теб е 2.4i-5вр.-семеен джип а ако искаш нещо по сериозно Евгени турбото е човека който ще ти каже за какво става въпрос.Успеx в избора...
            Какво е това 4x4...:confused:
            [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Благодаря за отговорите,
              Определено под офроуд аз разбирам- риба ( черен път до язовира ), зимата- много лош и черен път до вилата ( със силни наклони и заледявания ). На магистралата определено 140 км/ч са ми достатъчни, но ми се иска да си взема "сладурче", с което като карам след ТИР на 5 предавка с около 90 км/ч, да го изпреваря на един дъх, а не тягостно дърпане в продължение на 400-500 м.
              Един съфорумец ( където продава Mitsubishi Pajero-to 3.5 Мишо ), като му го пробвах опредлено дърпаше невероятно ( а то е 208 к.с., а Frontera 3.2 e около 203 ( ако не се лъжа )) и по логика ми се струва, че поне би трябвало да наподобява на Мишовия звяр...
              За акциза не се притеснявам, защото мога да си я купя сега с чужди номера и застраховки до края на годината и след това ще си я регистрирам без акциз
              Моля за мнения, информация и лични наблюдения за 3.2 или 3.5 ( най-вече динамика, чести проблеми ( дефекти ) и т.н.)
              Странно ми е, че никой не изказва мнение за "легендарен" двигател, за и против автаматична с.к. на ОФ, а съм сигурен, че сте пълни с инфо.

Коментар

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
                Благодаря за отговорите,
                Определено под офроуд аз разбирам- риба ( черен път до язовира ), зимата- много лош и черен път до вилата ( със силни наклони и заледявания ). На магистралата определено 140 км/ч са ми достатъчни, но ми се иска да си взема "сладурче", с което като карам след ТИР на 5 предавка с около 90 км/ч, да го изпреваря на един дъх, а не тягостно дърпане в продължение на 400-500 м.
                Един съфорумец ( където продава Mitsubishi Pajero-to 3.5 Мишо ), като му го пробвах опредлено дърпаше невероятно ( а то е 208 к.с., а Frontera 3.2 e около 203 ( ако не се лъжа )) и по логика ми се струва, че поне би трябвало да наподобява на Мишовия звяр...
                За акциза не се притеснявам, защото мога да си я купя сега с чужди номера и застраховки до края на годината и след това ще си я регистрирам без акциз
                Моля за мнения, информация и лични наблюдения за 3.2 или 3.5 ( най-вече динамика, чести проблеми ( дефекти ) и т.н.)
                Странно ми е, че никой не изказва мнение за "легендарен" двигател, за и против автаматична с.к. на ОФ, а съм сигурен, че сте пълни с инфо.
                Ти май искаш да чуеш накой да хвали точно това което ти се иска да си купиш.
                Легендарен двигател според мойте наблюдения не само в БГ, но и по чуждестранните форуми е 2.0 и 2.4i според простата причина, че са най-старите монтирани на фронтера. Това са дълговечни и безпроблемни мотори ако се полагат минимални поне грижи за тях. Автоматик от Опел не бих си взел по никаква причина. Карах веднъж една Фронтета Б къса база RS 3.2 вървеше като състезателен лек автомобил. Даже плашещо ми се стори защото пак си го има люлеенето по завойте а ускорението беше впечатляващо. Ако съм на твое място бих търсил точно този или другия рядък мотор а именно 3.5 който ако го има със АК ще е най-добре защото тя съм почти убеден ще е японска. Другата ми препоръка съвпада с тази на колегите. Дълга база 2.2i - достатъчно мощност при изпреварване, прилична динамика и сравнително поносим разход ( за разлика от 3.2 и 3.5 където ще е поне 20 бензин градско в София )
                Смехотворни изказвания от типа "семейно комби" няма да коментирам защото е несериозно. На пръв поглед личи непознаването на елементарни технически системи вложени във фронтера, които от своя страна не се различават от повечето SUV-ове с независимо окачване от тия години. Ако се поинтересуваш по-задълбочено ще добиеш обща представа за фронтерите като цяло. Това ще ти помогне много за избора на комплектация. Успех.
                no signature no problems

Коментар

Много благодаря за отговора на Fanatic, но след (според мен) обстойно и дълго търсене из нета не успях да открия нещо повече за автоматичната скоростна кутуия. Моля ако има колеги с впечатления да пишат и за 3.5 как може да се разпознае коя е made in Japan и коя не.

P.s. Определено не търся някой да ми похвали 3.2, а търся нещо като оптималност между: динамика, лек офроуд, комфорт ( евентуално автоматик ), евтина поддръжка и по възможност безпроблемна експлоатация. За разхода - газ !!!

За изискванията ми май клоня към служебен джип

Коментар

За 3,5 сега чувам, не мисля че има, 3,2 е мечтата на всеки "Фронтераджии", но повечето и варианти са автоматик /то въпрос на предпочитание/. Във форума май няма колега с такава. Та 205 к.с. и 6 цилиндъра не са 136 к.с. с 4 цил., но и с 2,2 при 90 км след тира просто върни от 5-та на 4-та и пак си го издухваш Е само пример то сравнение не може да има.
                    А за такъв вид офроуд нямаш проблеми, има си предно, бавни, а повечето и ЛСД /автоматичен блокаж на задния диф./ и с добри гуми нямаш грижа.

Коментар

Благодаря за отговорите,
                      За теб като гледам парите не са проблем.Вземи си един джип за гората и един ПАРКЕТНИК да си летиш по магистралата...
                      [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Колега ,не се занимавай с "легендарни мотори",за да не се видиш в приключение.Щом искаш Фронтера,значи търсиш относително евтин джип,респективно лек за потдръжка.Щом искаш лек за потдръжка,купи модела,който е най-разпространен.Първо защото за да е най-разпространен,значи има причина да е така-комбинация от цени и качество.Второ има повече части,както нови така и втора ръка и съответно са на по-приемливи цени.Аз карам 2.5 ТДС и те уверявам,че колкото по-екзотична ти е колата,толкова по-големи неприятности ще имаш с намиране на консумативи и цените им.На последно място считам,че Фронтерата не можеш спокойно да я караш с високи скорости,особено ако возиш семейството си.Това джипките в никакъв случай не са най-устойчивите автомобили.Люлеят в завой,центробежната сила действа сериозно,а твърдото окачване в комбинация с твърди гуми и висока скорост е истинско приключение.На магистралата ме е изхвърляло от завой една съвсем лека бубунка от 3 във 2-ра лента...добре че нямаше движение.

По отношение на въпроса ти за автоматични скорости.Вече има много майстори,които разбират и с лекота биха различили,като производителя ,така и състоянието на кутията.
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Към Torino:
                          Не знам от къде си направи този извод, но само фактът, че съм в секция OPEL ме вкарва в категорията - малко над средно статистически доход.

Искам да Ви попитам ( като лаик разбира се ): Как при покупка на джипка ( Фронтера ) мога да тествам всичките блокажи, диференциали, рездатки и другите екстри на задвижване на джип така, че след като го купиш да не се псуваш ( моля за извинение, но не се сетих за по-подходящ израз )?

Също така за скоростните кутии на Фронтерите имат ли слаби места и как да се открият?

Предварително Благодаря !!!

Коментар

А за 2,2 печка не си ли мислил колега...според мен след 3.2-то това е най добрия мотор за баба Фронта...сравнително нисък разход, след малко чипване доста добра динамика...на магистралата си поддържа 160 спокойно, за гората си имаш приличен въртящ момент...С едни хубави гуми чак се учудваш до къде може да стигне...
                            Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Към Torino:
                              Не знам от къде си направи този извод, но само фактът, че съм в секция OPEL ме вкарва в категорията - малко над средно статистически доход.

Искам да Ви попитам ( като лаик разбира се ): Как при покупка на джипка ( Фронтера ) мога да тествам всичките блокажи, диференциали, рездатки и другите екстри на задвижване на джип така, че след като го купиш да не се псуваш ( моля за извинение, но не се сетих за по-подходящ израз )?

Също така за скоростните кутии на Фронтерите имат ли слаби места и как да се открият?

Предварително Благодаря !!!
                              Не знам от каде си но тук има толкова много компетеннтни xора които са написали кое е 1во.и най важно когато купуваш един джип.НЕ се обиждай не съм искал да те засегна а да ти помогна...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X