Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем....затяга волана..

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странен проблем....затяга волана..

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
    За какъв хебел говориш, ако тази кола е с кормилна рейка?
    За паразитния хебел.Казвам го от личен опит,беше ме срам да завия от страшния шум,който се чуваше.Така затягаше ,че чак кривеше шасито.Фронтера-къса база.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_00 Преглед на мнение
      За паразитния хебел.Казвам го от личен опит,беше ме срам да завия от страшния шум,който се чуваше.Така затягаше ,че чак кривеше шасито.Фронтера-къса база.
      Върпоса е че при мен няма никакви шумове...всичко изглежда ок, няма луфтове, нищо не тропа...
      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
        ако някой е сигурен какъв е проблема......кацам при него...
        Утре имам да "възкрисам" един Ситроен СХ от 77г. но в неделя ако си в София, може да ми се дотъркаляш, може и други от колегите да намамиш ще си направим консилиум, ще лочим кафе, ще се чешим по главите, може и нещо да измъдрим
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Утре имам да "възкрисам" един Ситроен СХ от 77г. но в неделя ако си в София, може да ми се дотъркаляш, може и други от колегите да намамиш ще си направим консилиум, ще лочим кафе, ще се чешим по главите, може и нещо да измъдрим
          Ами може и да съм в София, но все още незнам, че както дойдат нещата с работата...Но ако се освободя ще дойда...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Ако ремъка приплъзва , ще свири или най малкото ше мирише - от нагряването при приплъзване. На мен по-скоро ми мирише на някой шарнир за смяна . А защо не и паразитен хебел .Понякога като се износят имат адет не само да тропат , но и да затягат . Най добре вдигни предницата и върти от крайно ляво до крайно дясно - при изключен , а след това и на запален мотор. И провери и шарнири и накрайници .

Не знам как си проверявал , но прочети това почерненото преди да сваляш помпата . Ако и на угасен двигател прави същата магария , значи тя не е виновна . Шарнирите може и да не тропат , ама пак да са сдали багажа . Особено ако са къпани във водни препядствия .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колега, преди да свалиш помпата и други подобни дреболии ... демонтирай декоративните капаци над и под волана,запали мотора и върти до крайна точка или там ... както го усещаш затягането,като своевременно се ослушваш за някакъв странен ... все едно приплъзващ звук метал в метал.Кормилния прът лагерува само на метална втулка на около 20см.от волана в посока ДВГ и когато липсва мазане или се чува стържене или направо си затяга волана.Напръскай пръта с ВД-40 ... ей тъй само за проба и пиши какво става.
              Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                Колега, преди да свалиш помпата и други подобни дреболии ... демонтирай декоративните капаци над и под волана,запали мотора и върти до крайна точка или там ... както го усещаш затягането,като своевременно се ослушваш за някакъв странен ... все едно приплъзващ звук метал в метал.Кормилния прът лагерува само на метална втулка на около 20см.от волана в посока ДВГ и когато липсва мазане или се чува стържене или направо си затяга волана.Напръскай пръта с ВД-40 ... ей тъй само за проба и пиши какво става.
                Успех.
                Утре вече ще го пробвам и това барабар със смяна хидравлично масло да видим какво ще стане....ако излезе това печелиш каса бира, колега....
                А и да поясня, че при Фронтера Б аз поне паразитен хебел не можах да видя да има...

Първоначално публикуван от Lazar
                Мдааа, много е странен проблема. Жалко, че баба Ванга вече я няма. Би могла да отвори предния капак и да погледне какво се случва....Все пак Фронтерите са почти като всички други "джипове" - произведени са по супер-секретна, гъзарска технология, който не позволява да бъде ремонтирана от който и да е...особено от..бай Геро дето 25 години е ремонтирал Зилове...
                И ся к'во...един станиол те завива в мармалад ли... Да не мислиш, че вече не съм обиколил всички сервизи и ся е така си чеша пръстите тука да пиша...
                Последно редактирано от maxxx; 13-06-09, 19:02.

Коментар

Проблема е отркит вече и е сигурно на 100%, че е помпата!Направих експеримента да сменя маслото и о чудо почна да върти супер леко, но само за малко и аиде пак почна да затяга...Утре дано Лозан да има една да даде и да стягаме колицата!

Коментар

Помпата е сменена, но....движението на волана определено олекна, но продължава да натяга.Всичко друго е здраво, последното нещо, което остана е рейката...Демек търся рейка...

Коментар

Пробва ли това което аз ти писах и "Стеф БМВ" - кормилния прът и неговите лагери и кардани ?
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Пробва ли това което аз ти писах и "Стеф БМВ" - кормилния прът и неговите лагери и кардани ?
                        От това което видях всичко изглежда ок, иначе разглобих корите на кормило, ама там всичко капсоловано...Утре я зарязвам в серивиза на мой приятел в София и те да я мислят вече, аз пробвах всичко което поназнайвам и мога от съветите които ми дадохте колеги, но всичко продължава...Дано утре вече се разбере какво аджеба е и да се отстрани...Иначе ся имам една помпа за продаване, има малко луфт и е леко омаслила,но си е екстра за закрепване на положението...

Коментар

Каре волан ????
                          При вас не знам как е,правих скоро на Ситроен Берлинго.Същите симптоми.
                          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Зарежете ги тия карета и т.н. При тези симптоми най-вероятното беше приплъзването на ремъка. Може и рейката да е сдала багажа, но тя обикновено се разхлопва първо. Аз все още си мисля, че е първото. Ако все пак е рейката, рециклирането е около 150 лева.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Зарежете ги тия карета и т.н. При тези симптоми най-вероятното беше приплъзването на ремъка. Може и рейката да е сдала багажа, но тя обикновено се разхлопва първо. Аз все още си мисля, че е първото. Ако все пак е рейката, рециклирането е около 150 лева.
                              Оставих колата в София, тия дни ще карат рейката за рециклиране...Иначе преди това смених нов ремък с нова обтяжна ролка + нова помпа и ново масълце...демек след рейката всичко свързано със завиването вече ще е ново...Остава само да сменя и маслото на преден и заден диф след това и колата е като излязла от завода...

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                                Каре волан ????
                                При вас не знам как е,правих скоро на Ситроен Берлинго.Същите симптоми.
                                Е те това излезе накрая, но доколкото разбрах при Фронтера Б са 2 такива...Разкостихме цялата кола докато се установи, че е точно това...Благодаря на колегите за идеите и съветите!Проблема е решен и може да се затвори темата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X