Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем....затяга волана..

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем....затяга волана..

Така...Става въпрос за Фронтера Б дълга база, Y22DTH...Проблема го забелязах днес, след като не я бях карал близо 1 седмица и е следния..имам чувствово, че кормилото затяга по някакъв доста странен начин..както върти леко и изведнъж въртенето става по тежко за момент и после пак нормално...това става при градско каране и при въртене кормилото на място...За последно като я карах имаше малко каране 4х4, около 500м кал и след това го изгасих и има около 200км асвалт и от тогава не е каране....
    Едната възможност, клкото и глупаво да звучи според мен е да я насъбрало яко кал и това да спира по някакъ начин нещо по кормилното управление(т'ва се надявам да е де...).Другото което мисля, че може да е проблема е кормилната кутия(ако при Б-то е с кутия де или е с сервоусилвател )...щракане и други такива няма, в 4х4 режим още не съм пробвал дали го има проблема, но утре ще я пробвам...Друго което си мисля е да не е останало нещо зацепено по 4х4-то и то да смущава завиването на асвалт...?
    Надявам се да съм обяснил точно за к'во става въпрос де, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея какво може да бъде, ще съм много благодарен за всяка помощ....
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

До: Странен проблем....

А още по-вероятно е да ти приплъзва ремъка.....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      А още по-вероятно е да ти приплъзва ремъка.....
      За това не бях помислил, но определено изглежда много логично..как да проверя дали наистина е ремъка....Или направо да взимам нов и да го меня...?

Коментар

Ми един върти волана, пък друг гледа.... Ако подлежи на донатягане може и да се разминеш евтино, но по-добре го смени.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ми един върти волана, пък друг гледа.... Ако подлежи на донатягане може и да се разминеш евтино, но по-добре го смени.
          Мерси колега...утре това ми е първата работа, че тамън я обрудвахме и с музика...

Коментар

До: Странен проблем....затяга волана..

Ако ремъка приплъзва , ще свири или най малкото ше мирише - от нагряването при приплъзване. На мен по-скоро ми мирише на някой шарнир за смяна . А защо не и паразитен хебел .Понякога като се износят имат адет не само да тропат , но и да затягат . Най добре вдигни предницата и върти от крайно ляво до крайно дясно - при изключен , а след това и на запален мотор. И провери и шарнири и накрайници .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И при износени карданни карета на кормилния прът диагнозата е такава
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Предлагам да се обзаложим .... Залагам бира на корем, че му пързаля ремъка !
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Провери си нивото на хидравличното масло. Може да е ниско нивото и от това да ти натежава волана също. Според мен това е първото, което трябва да провериш заедно с ремъка разбира се. Виж да не ти тече от някъде рейката и помпата или да нямаш спукан маркуч на хидравликата и да смуче въздух. Провери го добре, защото при липса на хидравлично масло се разваля помпата и тогава ремонта е още по-скъп.

Коментар

Предлагам да се обзаложим .... Залагам бира на корем, че му пързаля ремъка !
                    На моя корем повече му понася уискито , ама няма проблем да съчетаеме течностите . Дано обаче не му е намаляло маслото драстично ( за което спомена и Сони ) , щото тогава гадостите с помпата са значителни .... Ама нека да видим след диагностиката...
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Провери си нивото на хидравличното масло. Може да е ниско нивото и от това да ти натежава волана също. Според мен това е първото, което трябва да провериш заедно с ремъка разбира се. Виж да не ти тече от някъде рейката и помпата или да нямаш спукан маркуч на хидравликата и да смуче въздух. Провери го добре, защото при липса на хидравлично масло се разваля помпата и тогава ремонта е още по-скъп.
                      Маслото се проверява по без да искаш, това беше първото което проверих и диагнозата е, че течове няма никъде и нивото си е на макс...След малко отивам на канала да прегледам ремъка и другите чарколяци...надявам се да е ремъка де, мо нито свири, мисля, че както каза колега по горе може да е паразитния хебел...

Коментар

Не е задължително нито да свири, нито да мирише, не и при моментни приплъзвания. Имал съм случай с едното ми возило някога. Паразитната ролка беше тотално блокирала. Това на ремъка на вакуум помпата (хидравлика нямаше). Нямаше и помен от шум или мирис, поне 5 минути, след като я запалих. Като видях, че не се върти, изгасих, а ролката се беше напекла до безобразие. Обаче мирис имаше съвсем лек, и то след като изгасих двигателя.

Та си е съвсем в реда на нещата нито да мирише, нито да свири, особено ако е хлабавичък.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ремъка е бая спекъл, взех нов след малко ще го меня...та е така и за разнообразие си взех Кастрол 10/40 за скоростите и раздадтката...

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                            та е така и за разнообразие си взех Кастрол 10/40 за скоростите и раздадтката...
                            Това е двигателно масло бре!!!! В раздатката и скоростите е СЪВСЕМ ДРУГО.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Това е двигателно масло бре!!!! В раздатката и скоростите е СЪВСЕМ ДРУГО.
                              При фронтерата се слага двигателно в скоростите и раздатката. Има го в темата " Какво масло в скорости, раздатка...."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X