Обява

Свий
Няма добавени обяви.

климатик проблем или...???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: климатик проблем или...???

Първоначално публикуван от valeriaz Преглед на мнение
    Здравейте колеги,
    попадна ми една охлаждаща перка за климатик мисля да я монтирам до оригиналната за да може по-лесно да охлажда евентуално фреона.
    Струва ми се,че в жегите малко бавно се справя само една,особенно цял ден като е седяла на слънце.От друга страна пък ще обдухва повече и голямият радиатор и евентуално ще го държи малко по студен двигателя или поне ще помага на голямя вентилатор.
    Според вас ако го захраня с ток от буксата на оригиналния вентилатор и като се включи климатика да тръгват и двата дали ще има проблем със съществуващата ел. инсталация?
    И още един въпрос дали ще има въобщи някакъв ефект от това което съм намислил.
    Фронтерата е ДБ 2.2 бензин, 96 с два ел. вентилатора.
    Ако беше необходима,в завода щяха да я монтират .Ти обаче искаш да я сложиш просто защото ти е попаднала и да не ходи зян.Недей колега,ако не е необходимо.По-добре я продай,винаги някой някъде търси точно това ,което имаш и ти е излишно.На последно място да отбележа,че двигателя има оптимална работна температура,която не трябва да се нарушава,а ти искаш да охладиш мотора още...недей.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

ако го направиш директно към буксата,ще натовариш инсталацията.
      лично аз, ако слагам такава перка,ще я прекарам през реле и директен кабел от акумолатора и предпазител.
      колкото до раб.температура на ДВГ,ако ти е изправен термостата трябва да нямаш проблеми.
      успех и като я монтираш,кажи имали ефект.
      ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
      Grand Cherokee 2.7
      GSM 0888148630

Коментар

Здравейте,
        пробвах това което бях замислил,но без особен успех.
        Свързах допълнителият вентилатор от захранването на сегашния,но
        не забелязах някакъв ефект може би малко по бързо изключваха двата едновременно ,но пък 30А-Бушон не издържа и двата да въртят и след няколко включваня гори.
        Засега мисля да се откажа от подобни проби с климатика и температурата.

Коментар

Търсих,търси и не намерих подходящо място да задам въпроса си
          та понеже е тема за климатик,мисля,че тази тема е подходяща
          Интересува ме дали може да се сложи климатик на Фронтера КБ,която фабрично няма
          Кой,къде и срещу каква сума би могъл да направи това-ако е възможно
          Става въпрос за София
          Благодаря
          Cherokee WJ 4.0L- NP242
          Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Пробвай при Лозан. Може да има частите за поставянето на климатик.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
              Търсих,търси и не намерих подходящо място да задам въпроса си
              та понеже е тема за климатик,мисля,че тази тема е подходяща
              Интересува ме дали може да се сложи климатик на Фронтера КБ,която фабрично няма
              Кой,къде и срещу каква сума би могъл да направи това-ако е възможно
              Става въпрос за София
              Благодаря
              Аз съм на твоя хал 3-та година. Накрая се отказах. Изключително трудоемко и скъпо излиза. Дори да намериш всички части пак има неща които се купуват само нови. Както и да го смятах под 1200 лв. не може да излезе ( без труда ). Подменят се шайбите на водна помпа, на серво, демпферната на вала, минаваш на пистов ремък, трябва да си купиш нов дехидрататор, да се свали цялото табло, а то като се свали трябва да си подмениш всички крушки защото после няма да работят. Разправията е много. Ако някой се навие да ти го сложи за под 300-500 лв. да знаеш че после ще дадеш още толкова за допреправяне. Като цяло фронтерата е куц кон и с климатик ще я убиеш тотално. Аз се отказах. Като си купувам друг 4х4 няма да взема без климатик.
              no signature no problems

Коментар

както разбирам
                няма смисъл да се захваща човек с тази задача
                мерси за мнението
                Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Аз съм с климатик,който е монтиран допълнително на ОФА ДБ,но задвижването на компресора на климатика е с трапецовиден,а не с пистов ремък и всички шайби са стандартни.Миналата седмица свалях и качвах таблото с цел ремонт на радиаторчето на парното.След сглобяването всички лампички и копчета светят и работят нормално.

Коментар

И при мен е с трапецовиден ремък 2.0 i двегател. Поставян е някога допълнително в Италия. Не мога да кажа, че толкова много спъва колата. Усеща се разбира се, но по-скоро на разхода но гориво. Защото тя и без това не върви толкова много особено и с 31-ци
                    Моя съвет е да си караш на отворен шибедах и джам, защото ако дадеш 2000 лв. по- добре я продавай и додай 2000 за нов джип с климатик. Преправянето винаги води до определени последици след това, както казват колегите по-горе. А да не говорим за обръщане на волана, но да не отклоняваме темата.

Коментар

Аз се отказах още като разбрах,че не е толкова лесно
                      а и мисля,че цената просто не си заслужава да се заплати
                      Мерси за мненията
                      Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Аз съм на твоя хал 3-та година. Накрая се отказах. Изключително трудоемко и скъпо излиза. Дори да намериш всички части пак има неща които се купуват само нови. Както и да го смятах под 1200 лв. не може да излезе ( без труда ). Подменят се шайбите на водна помпа, на серво, демпферната на вала, минаваш на пистов ремък, трябва да си купиш нов дехидрататор, да се свали цялото табло, а то като се свали трябва да си подмениш всички крушки защото после няма да работят. Разправията е много. Ако някой се навие да ти го сложи за под 300-500 лв. да знаеш че после ще дадеш още толкова за допреправяне. Като цяло фронтерата е куц кон и с климатик ще я убиеш тотално. Аз се отказах. Като си купувам друг 4х4 няма да взема без климатик.
                        На Фронтерата изпарителя стой под жабката и не се сваля таблото.
                        FORD MAVERIK 2.7TD
                        Тел.0898662817
                        LZ1IID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X