Обява

Свий
Няма добавени обяви.

климатик проблем или...???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• климатик проблем или...???

Здравейте колеги!
    Имам въпрос относно климатика на ОФБ 2.2 бензин.
    Климатика си работи има и фреон 650 грама, колкото го дават по каталог, обаче ми се струва слаб! Майсторите от сервиза ми казаха, че 650 грама е малко за това купе и за това климатика е по слабичък! Въпросът ми към колегите с климатик е как си оценяват климатика спрямо други коли и дали наистина климатика на фронтерата е по слаб?

До: климатик проблем или...???

На паджеро дълга база също е 650 гр. и си охлажда много добре. Търси проблема другаде.

Коментар

Първоначално публикуван от colonel Преглед на мнение
      Здравейте колеги!
      Имам въпрос относно климатика на ОФБ 2.2 бензин.
      Климатика си работи има и фреон 650 грама, колкото го дават по каталог, обаче ми се струва слаб! Майсторите от сервиза ми казаха, че 650 грама е малко за това купе и за това климатика е по слабичък! Въпросът ми към колегите с климатик е как си оценяват климатика спрямо други коли и дали наистина климатика на фронтерата е по слаб?
      На Астрата,Омегата,дори и Корсата системата им е със 900гр.
      За Фронтерата днес ще проверя,но като знам че не обичат промените във Опел,ми се вижда малко като количество.
      FORD MAVERIK 2.7TD
      Тел.0898662817
      LZ1IID

Коментар

Здравейте колеги!А колко би струвало зареждането на климатика на фронтерата ми?Предварително ви благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от dankata zlatanov Преглед на мнение
          Здравейте колеги!А колко би струвало зареждането на климатика на фронтерата ми?Предварително ви благодаря!
          На мен за допълване 200 грама ми взеха 20 лева!

Коментар

Зависи от годината на производство.
            до 02.1995г. 800гр.
            03.1995-08.1996-750гр.
            09.1996г. нагоре 650гр.
            аз имам 2.5тдс 1998г. .За Пълна профилактика, проверка за течове, пълнене с масло и фреон ми взеха 90лв. Температурата която духа моя е 6 градуса/студ направо/.
            p.s. Данните съм ги взел от autodata

Коментар

На моята ОФА 1994 с климатик,поставян допълнително,охлажда бързо и достатъчно въпреки голямото купе.А иначе профилактика и зареждане-60 лева.

Коментар

Ами моята е 10.1997 .Значи да си приготвя стотака,защото мн топло духа.Все едно нямам климатик, а само парно.най вероятно е свършил фреона.Вие какво ще кажете по въпроса? Предварително благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от dankata zlatanov Преглед на мнение
                  Ами моята е 10.1997 .Значи да си приготвя стотака,защото мн топло духа.Все едно нямам климатик, а само парно.най вероятно е свършил фреона.Вие какво ще кажете по въпроса? Предварително благодаря!
                  Ние каквото и да кажем, ще си е като в зоната на здрача. Трябва си майстор. Той ще види работи ли компресора, имаш ли теч или липса на фреон и т.н.
                  no signature no problems

Коментар

Имали някаква вероятност поради липса на фреон затова да не ми работи перката на климатика?Включвам,изключвам климатика перка няма

Коментар

Първоначално публикуван от lubomuzzy Преглед на мнение
                      аз имам 2.5тдс 1998г. .За Пълна профилактика, проверка за течове, пълнене с масло и фреон ми взеха 90лв. Температурата която духа моя е 6 градуса/студ направо/.
                      p.s. Данните съм ги взел от autodata
                      Колега от къде си, и къде са ти направили профилактиката?

Коментар

Климатика е много силен,но купето е с голям обем и не го охлажда хубаво.Сравнявам няколко коли ,които карам с климатици.Деу рейсър например купенцето е джудже,охлажда се за нула време.
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                          Климатика е много силен,но купето е с голям обем и не го охлажда хубаво.Сравнявам няколко коли ,които карам с климатици.Деу рейсър например купенцето е джудже,охлажда се за нула време.
                          И аз мисля, че климата не е оразмерена за купето. Духа прилично студено, но купето охлажда трудно.
                          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

От сервиза споменаха че проблема може да е от филтъра(дехидратор), който от работа се задръствал. на ОФБ бензин се намира зад десния фар. Някой от сменял ли го е и дали има ефект? Забелязах че на дехидратора има стъклено око подобни на необслужваемите акомулатори. Предполагам че целта му е да показва до колко е задраъстен филтъра. Мойто е бяло... При нов филтър какво е на цвят?

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                              Имали някаква вероятност поради липса на фреон затова да не ми работи перката на климатика?Включвам,изключвам климатика перка няма
                              Когато в системата няма фреон,компресора на климатика няма да се включи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X