Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Долна помпа/цилиндър/ за съединител за Фронтера 2.2 16V 1995г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Долна помпа/цилиндър/ за съединител за Фронтера 2.2 16V 1995г.

Първоначално публикуван от DJ Art Преглед на мнение
    Добро включване на модератора.Става въпрос за долната помпа,която вчера смених с такава втора употреба.
    Да се включи същият още един път?
    Сподели какво беше състоянието,че прибягна до вариант "друга".Колегата Пенчо писа,че е ремонтопригодна поне два цикъла...
    Напиши,ако обичаш,също какъв е захвата и съответния демонтаж,да го има като информация/може и снимков материал/.
    На доста колеги би било от полза,не всеки е лежал под камиони,коли и прочее МПС-та/да се посоча с пръст/...а и никой не се е родил научен.

Коментар

Смяната се наложи поради това, че се налагаше доливане на спирачна течност.
      Демонтажа на старата и монтажа на новата отне около час и бе извършена от кварталния майстор.като повечето време отне обезвъздушаването.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Добро обяснение,ако коментираме горната помпа.Въпросът беше за долната,която натиска вилката с аксиалния лагер.
        Мдаа, аз всъщност имам да "лекувам" помпата на педала. В една предна тема ме бяхте посъветвали да пипна дали е омазано в основата му. Такова е. Проблемът ми е, че педалът не се връща - по някога се налага да го надигам с крак, за да мога да включа ниски предавки. Интересно, но нивото на спирачната течност не намалява. не съм сигурен кое от двете "казанчета" в моторния отсек е за съединителя, но и двете държат ниво.

Обещал съм си, че следващата седмица й е времето на тази помпа. Ще я сваля и търся гумички за нея. Ще снимам и ще пиша за ефект.
        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
          Мдаа, аз всъщност имам да "лекувам" помпата на педала. В една предна тема ме бяхте посъветвали да пипна дали е омазано в основата му. Такова е. Проблемът ми е, че педалът не се връща - по някога се налага да го надигам с крак, за да мога да включа ниски предавки. Интересно, но нивото на спирачната течност не намалява. не съм сигурен кое от двете "казанчета" в моторния отсек е за съединителя, но и двете държат ниво.

Обещал съм си, че следващата седмица й е времето на тази помпа. Ще я сваля и търся гумички за нея. Ще снимам и ще пиша за ефект.
          Обикновено е лявото казанче. За невръщането: обикновено ако е скъсан предпазния маншон то боклука е вътре и пречи. Или отслабнала пружина.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Обикновено е лявото казанче. За невръщането: обикновено ако е скъсан предпазния маншон то боклука е вътре и пречи. Или отслабнала пружина.
            Колега, моля, обясни за пружината. Да не би да се окаже, че нямам нужда от сваляне на помпата и да ми спестиш много ядове.
            ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Колега, моля, обясни за пружината. Да не би да се окаже, че нямам нужда от сваляне на помпата и да ми спестиш много ядове.
              Ами трябва да има пружина която да връща педала горе. Има две системи: едната е с пружина която е закачена на рамото на педала, другата е с пружина вътре в горната помпа.

Коментар

Казанчето за съединителят е най-лявото,към калника.От него не стърчат кабелни обувки и е по-малко от спирачното.
                Да не се връща педала има два варианта-скъсана възвратна пружина/погледни под волана/ или закъсана нагнетяваща гумичка в помпата.Тогава вместо да управлява разделянето на дирекцията,прави подналягане след себе си и помпата остава в "мъртво" положение.

Коментар

Първоначално публикуван от a_r4 Преглед на мнение
                  Помпата е захваната с две гайки за купето. Гайките се намират от вътрешната страна на купето, под кормилото. Вилката на помпата е захваната с шплент за педала. Развиваш гайките /малко е неудобно но с подходящи инструменти се сваля за 10 мин./ махаш шплента, развиваш тръбичката за течността и готово. После самата помпа се разглабя като се махне зегерката под голямата гумичка.
                  Днес си напъхах главата под кормилото, за да разгледам. Вилката е омаслена, но нямам никаква загуба на спирачна течност. Нормално ли е вилката да е така и да търся проблема в пружината или това масло е знак, че помпата изпуска от някъде? Като казвам, че педалът не се връща, имам предвид, че не изминава приблизително последната 1/4 от хода си, седи малко провиснал.
                  И един въпрос за демонтажа на помпата, вероятно будещ усмивки... видях описаните гайки, но не видях помпа. Тя от към двигателния отсек ли е и в коя посока излиза?
                  ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Днес си напъхах главата под кормилото, за да разгледам. Вилката е омаслена, но нямам никаква загуба на спирачна течност. Нормално ли е вилката да е така и да търся проблема в пружината или това масло е знак, че помпата изпуска от някъде? Като казвам, че педалът не се връща, имам предвид, че не изминава приблизително последната 1/4 от хода си, седи малко провиснал.
                    И един въпрос за демонтажа на помпата, вероятно будещ усмивки... видях описаните гайки, но не видях помпа. Тя от към двигателния отсек ли е и в коя посока излиза?
                    Тя (Помпата)е под казанчето в двигателния отсек.
                    Пружината трябва да е вътре. Къде?
                    А се сещам за възможна пружина и на долния цилиндър.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Тя (Помпата)е под казанчето в двигателния отсек.
                      Пружината трябва да е вътре. Къде?
                      А се сещам за възможна пружина и на долния цилиндър.
                      Видях пружина в купето. Тя е над буталото на помпата, по-близо до калника. Не е права пружина, която да дърпа, а е сгъната на колелце, която да разпъва/избутва. Дано да става ясно от обяснението ми. При това положени не виждам възможности за корекция на пружината. Вариантът е нова пружина.

Колега, благодаря за отзивчивостта.
                      ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Хм,с моята енцефалия,сега погледнах педала на съединителя.Явно възвратната пружина е в помпата/горната/,преди зегершайбата.
                        Омасляването на стержена може да е от превантивното му гресиране...
                        Утре на светло пак ще разгледам за пропуснати подробности.

Коментар

От: До: Долна помпа/цилиндър/ за съединител за Фронтера 2.2 16V 1995г.

Здравейте колеги ! Ето и моят скромен опит по въпроса изразен в снимки !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09548.jpg
Прегледи:1
Размер:150.0 КБ
ID:5459908 това е долна помпа на съеденител на Opel frontera 2.2 dti 1999г Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09551.jpg
Размер:167.1 КБ
ID:5459909 това е същата помпа разглобена само при снимането съм допуснал грешка буталцето с гумичките трябва да е навън а пружината навътреНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09552.jpg
Размер:145.6 КБ
ID:5459910 а това е кутииката на ремонтния комплект който купих днес за 10 лева надявам се всичко което може да ви бъде от полза да се вижда на снимката и на стикера на кутииката .Пожелавам успех на всички с любимите автомобили и много километри без авариино шофиране !

Коментар

От: Долна помпа/цилиндър/ за съединител за Фронтера 2.2 16V 1995г.

Колега, под какъв каталожен номер се води рем комплект. Изписан е от страната на бар кода на кутията. Поздрави!

Коментар

Ето и снимка с каталожният номер Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09553.jpg
Размер:118.4 КБ
ID:5460581 надявам се да съм полезен ! УСПЕХ !

Коментар

Първоначално публикуван от pitona175 Преглед на мнение
                                Ето и снимка с каталожният номер [ATTACH=CONFIG]556894[/ATTACH] надявам се да съм полезен ! УСПЕХ !
                                Днес влезнах за смяна на горна помпа и подмяна на гумата на долна помпа. Ремонтния комплект, който взех е същия като този от снимката. Обаче се оказа, че Ф на моята помпа е 19 мм., или нещо подобно. Та сега от сервиза са намерили такъв ремонтен комплект от някакво Паджеро. Много е странно.
                                Николай Савов
                                Опел Фронтера А КБ, 2.0
                                +359885 07 00 92

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X