Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разположение на амортисьорите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разположение на амортисьорите?

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    днес я изкарах от бокса,хората като ме видят почват да бягат,малко съм се унесъл с лифта приблизително метър от земята до калника

Снимки искаме
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

Коментар

А леле. Къде сте се заврели ...
      Това е основно противорезонансно мероприятие. Не че е много хубаво, но е повече от нищо при условие че автомобилът ще се движи по разнотипни пътища в широк скоростен диапазон. Последствията са, че амортисьорите може разбира се да се сменят с други (по-твърди, по-меки, по не знам си какви), но трябва да са със същото съотношение на свойствата при сгъване - разгъване като щатните. Изобщо не е желателно да се обръщат на други страни, защото в кой да е от двата резонанса те просто спират да работят. На скорост прелиташ през балюстрадата и смазваш някоя насрещна кола, в гората тихо се обръщаш на никаква скорост.
      Като местиш амортисьорите, двутръбните например не могат да се наклоняват на повече от 45 градуса. Огледалото на маслото вече среща буталото неправилно. Отдалечаването на долния край от колелото пък, силно променя предавателните отношения, и може да доведе до пълна загуба на управляемост, особено при разнопосочна работа на моста.

Коментар

Няма да се обърне.Даже може да е малко по-стабилен в гората.Може да има някаква вибрация при голяма скорост,ама не вярвам с такъв лифт да кара с над 120км/ч...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

При резонанс няма как да не се обърне. А виж дали ще успееш да избягаш от ниско- или от високочестотния, по-добре не опитвай за своя сметка и направо експериментално.
          Извинявам се за кашата, по-горе съм отговорил на различни постове, и е станало наистина трудно разбираемо.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            А има ли някаква причина да ги местиш освен това, че искаш да видиш какво ще стане?
            Да има причина да ги местя,в началото на темата не съм написал.По принцип оригиналните амове на фронтерата не са газови (нямат сила на разпъване или по точно не се стремят да са в разпънато положение),понеже сложих монро а те имат страшно голям натиск на разпъване (трябва поне 50кг за да ги свия).При това разположение на амовете и по законите на физиката единият натиска по дълго рамо следователно по-малка тежест,а другия по-късо рамо,следователно по голяма тежест.От този фактор се получи разлика във височината на фронтерата,от ляво е с 3-4см по ниска,наклонена е на ляво.Единственият вариант за да изравня тази разлика е да ги сложа от едната страна на моста.Ако потърсиш в опел “фронтерата занася в завой”ще намериш много теми.Забелязал съм,че доста колеги се оплакват от поднасяне в завой,мисля,че и този проблем ще изчезне ако се преместят.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Да има причина да ги местя,в началото на темата не съм написал.По принцип оригиналните амове на фронтерата не са газови (нямат по голяма сила на разпъване или по точно не се стремят да са в разпънато положение),понеже сложих монро а те имат страшно голям натиск на разпъване (трябва поне 50кг за да ги свия).При това разположение на амовете и по законите на физиката единият натиска по дълго рамо следователно по-малка тежест,а другия по-късо рамо,следователно по голяма тежест.От този фактор се получи разлика във височината на фронтерата,от ляво е с 3-4см по ниска,наклонена е на ляво.Единственият вариант за да изравня тази разлика е да ги сложа от едната страна на моста.Ако потърсиш в опел “фронтерата занася в завой”ще намериш много теми.Забелязал съм,че доста колеги се оплакват от поднасяне в завой,мисля,че и този проблем ще изчезне ако се преместят.
              Аз си мисля, че проблема не е в положението а в калпавата марка. Марине вече иминах около 500 км. с новите амортисьори отзад, няма никаква разлика във височината, колата е по-мека и по-стабилна, нямам идея как стана тоя номер.
              Но явно качеството на амортисьорите си казват думата.... а това за което говориш го четох и по чуждите форуми и проблем има с няколко марки амове сред които са Монро, Габриел, Айрънмен и няколко други подобни.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Аз си мисля, че проблема не е в положението а в калпавата марка. Марине вече иминах около 500 км. с новите амортисьори отзад, няма никаква разлика във височината, колата е по-мека и по-стабилна, нямам идея как стана тоя номер.
                Но явно качеството на амортисьорите си казват думата.... а това за което говориш го четох и по чуждите форуми и проблем има с няколко марки амове сред които са Монро, Габриел, Айрънмен и няколко други подобни.
                Значи на твоите натиска на горе е много по малък,а не в марката.Лесно ли ги сви?

Коментар

Значи на твоите натиска на горе е много по малък,а не в марката.Лесно ли ги сви?
                  Свивахме ги 2-мата с брат ми.Сам не успях. Газови двойнодействащи се водят. Също като монрото.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Свивахме ги 2-мата с брат ми.Сам не успях. Газови двойнодействащи се водят. Също като монрото.
                    Работата не е колко километра си минал с тях,а от колко време са монтирани на колата!! Провери след 2-3седмици височината на левия заден калник и на десния да видим каква разлика ти е дало.При мен започна още на първата седмица да се появява

Коментар

Работата не е колко километра си минал с тях,а от колко време са монтирани на колата!! Провери след 2-3седмици височината на левия заден калник и на десния да видим каква разлика ти е дало.При мен започна още на първата седмица да се появява
                      OК ще докладвам.
                      no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X