Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разположение на амортисьорите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разположение на амортисьорите?

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
    Всички маслени амортисьори работят само при разгъване.На сгъване НЯМА СЪПРОТИВЛЕНИЕ,КОЛКОТО И БЪРЗО ДА ГИ СГЪВАШ.И се произвеждат до ден днешен...Нещо не те разбирам,ама...
    При газовите-естествено че има масло.Иначе ще спекат на 2-рата минута...Но има и камера за въздух(при по-евтините) и азот(при по-скъпите).Азота се ползва за охлаждане.А и държи на доста по-гоямо налягане.Най-вече заради това се пълнят с азот.Има вариянт на разни фирми,"еършок" се нарича.При него въобще не се ползват пружини.Азота държи всичко...Ма ти знаеш,де...
    Относно БАБА ЯГА...и аз съм се чудил.И не е само тя,ама...Продполагам,че шаситата с ресьорната Тойота са еднакви...И ги е мързяло да преправят местата...МАЙТАП БРЕ...
    Оспамихме, ама аз съм виновен. Това дето го почнахме е за друго място(тема), а в интерес на истината шаситата са КОРЕННО различни и аз също нямам представа защо са го направили така на пружинната. Единственното обяснение е закрепването на Панара , ама ....

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
      Оспамихме, ама аз съм виновен. Това дето го почнахме е за друго място(тема), а в интерес на истината шаситата са КОРЕННО различни и аз също нямам представа защо са го направили така на пружинната. Единственното обяснение е закрепването на Панара , ама ....
      Десния ти ли е пред моста?
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Неа . Левия.
        По-дълга щанга - по-малко изместване на моста.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Всички маслени амортисьори работят само при разгъване.На сгъване НЯМА СЪПРОТИВЛЕНИЕ,КОЛКОТО И БЪРЗО ДА ГИ СГЪВАШ.И се произвеждат до ден днешен...Нещо не те разбирам,ама...
          Ти ме уби! Аз не съм виждал едностранно действащ амортисьор Всички маслени, които съм пипал са двойнодействащи. Е, не съм видял всичко, де...

А за разположението им (един напред, един назад) не съм намерил и аз разумно обяснение. И при мен са така, и си мисля, че е само поради нямане на място да са в една посока...
          А така имат един опасен недостатък - при луфтове по моста, например в предните тампони на ресьорите, са много опасни при преминаване бързо през неравности, особено в завой - поради дърпането в различни посоки при хода надолу се получава "кривене" на моста и задницата отнася много опасно.
          Винаги го имам предвид...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Ти ме уби! Аз не съм виждал едностранно действащ амортисьор Всички маслени, които съм пипал са двойнодействащи. Е, не съм видял всичко, де...
            Ела...имам няколко вида.Да дърпаме дружно...

Коментар

Върти сучи, много баби хилаво амортисьорче. никой нищо конкретно не каза до момента. Давайте по-смислено и технически изчерпано. Митко ти си.
              no signature no problems

Коментар

Просто когато нещо не може да се направи както трябва, се прави както може. Като не намерят място да ги сложат от едната страна на моста, ще ги сложат от различни. Нито е добре, нито е лошо. Минава за приемлив компромис.

Соти тия амортисьори дето нямат съпротивление на сгъване, да знаеш че са изтървали. Можеш спокойно да ги изхвърлиш на боклука.
                Всички амортисьори са двойно действащи. И съпротивлението се мери при 50см в секунда. Това на ръка не става.
                Последно редактирано от kinex; 19-04-09, 22:01.

Коментар

На най-новата toyota hilux задните амортисьори са по този начин един отзад друг отпред, а място има.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                    а място има.
                    в главите на тези които са я проектирали.
                    Тойота си е Тойота.

Коментар

много интересна тема сте си спретнали.не знам правилниат отговор
                      но ше попитам какви са предимствата ако и двата са пред моста
                      или двата зад моста.може би така както са сложени се търси нешто средно между двата варианта.
                      наскоро промениx зaxвашането на задните амове в наклонено положение заштото това бе единстбениат начин да влезнат по дълги
                      има корена промиана в поведението на джипката и не го препоръчвам
                      ако се кара бързо на асфалт.
                      поздрави

Коментар

На доста джипки с листови ресьори отзад е по този начин, не само на тойота и фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          На доста джипки с листови ресьори отзад е по този начин, не само на тойота и фронтера.
                          На Уаз-за не са така,мисля,че и на самурайчето са от едната страна
                          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                            На Уаз-за не са така,мисля,че и на самурайчето са от едната страна
                            И на текезесара...Аз съм написал по-нагоре-джипове предвидени да се карат и по асфалт...
                            Премести ли ги вече?

Коментар

В края на другата седмица ще ги местя,днес я изкарах от бокса,хората като ме видят почват да бягат,малко съм се унесъл с лифта приблизително метър от земята до калника
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                                В края на другата седмица ще ги местя ...
                                А има ли някаква причина да ги местиш освен това, че искаш да видиш какво ще стане?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X