Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със загряването на опел фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем със загряването на опел фронтера

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
    Благодаря за съвета но незнам от каде да си намерия подходящт термометър!Мисля че не е от този датчик защото като пусна някаде понанадолно почва да ми духа студено и срелката пада надолу.а за "виското на перката" предполагам става въпрос за силиконовото задвижване май всичко си е ок защото на студено перката се върти свободно а на топъл двигател неможе!Но ако има разбиращи могат да я погледнат! Ракията ще е от мен!
    А,това че ти духа хладно е друга работа.Термометър на първо време ти не требе/иначе колбасари,пекари-на много места има и отчитат до 100-на града/,перката добре-термостата ми се чини не е твой човек.
    Виж се с Дядо Владо-убеден съм,че ще сборите кахъра/аз съм ти далеко,иначе на драго сърце/.
    Успех!
    п.п.-забравих,има едни пуйки/американски/ по шукарните магазини.По-скъпите имат термометър вътре,който отчита в сърцевината да стане 72гр. и изскача.Те мисля бяха до 85 разграфени,което те устройва.Една пуйка с повечко винце и си в джаза.
    Последно редактирано от maxxx; 27-01-09, 09:40.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      А,това че ти духа хладно е друга работа.Термометър на първо време ти не требе/иначе колбасари,пекари-на много места има и отчитат до 100-на града/,перката добре-термостата ми се чини не е твой човек.
      Виж се с Дядо Владо-убеден съм,че ще сборите кахъра/аз съм ти далеко,иначе на драго сърце/.
      Успех!
      Мерси все пак!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

И аз имах същата грижа преди 3 седмици. Не загряваше дори и след 40 мин. в задръстването. Смених 2 термостата, явно ментаци и ефект никакъв. Купих термостат от магазин Bosh и нещата се оправиха. Според колегите термостатът трябва да е официалния представител, но аз и от този съм доволен. Прежалвай още 25.00лв. и взимай нов. Смяната за 15тина минути - 3 винта 10тка. Свали акумулатора първо, става по-лесно. Аз не намерих пробка на радиатора, но разкачих един от маркучите на разширителя и като го наведох, успях в бутилка да си събера антифриза. Явно нивото е същото като на термостата, защото като го свалих, изтече не повече от 150мл.

Успех.
        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
          И аз имах същата грижа преди 3 седмици. Не загряваше дори и след 40 мин. в задръстването. Смених 2 термостата, явно ментаци и ефект никакъв. Купих термостат от магазин Bosh и нещата се оправиха. Според колегите термостатът трябва да е официалния представител, но аз и от този съм доволен. Прежалвай още 25.00лв. и взимай нов. Смяната за 15тина минути - 3 винта 10тка. Свали акумулатора първо, става по-лесно. Аз не намерих пробка на радиатора, но разкачих един от маркучите на разширителя и като го наведох, успях в бутилка да си събера антифриза. Явно нивото е същото като на термостата, защото като го свалих, изтече не повече от 150мл.

Успех.
          Ako e от него за сега няма да го сменям защото идва лято!
          но мерси!
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

От София съм!
            Казваш кога си свободен и идвам!Защото съм от Надежда- Люлин абе посредата съм!
            Като не гледам и не мисля какво пиша и как ще изглежда имах предвид "ALDARI" ама и ти си добре дошъл имаш Л.С.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

но мерси!

Ама така като я караш студена няма ли да вдигне разхода ?

Коментар

Първоначално публикуван от otv Преглед на мнение
                Ама така като я караш студена няма ли да вдигне разхода ?
                ами незнам!И на първото деление ми харчи 15 газ и на средата пак толкова!
                LZ1NES

Коментар

ами незнам!И на първото деление ми харчи 15 газ и на средата пак толкова!
                  Братле,уловката е за колко време стрелката се договежда да се дотътри до средата.Дотогава ECU-то променя ъгъл на запалване и т.н.,което Ако и да не си на бензин влияе и на разхода на газ,при положение че изпарителя е топъл.
                  Ще си подариш поне литър надолу,ако си отстраниш проблема.
                  ...и още живот на маторЯ...
                  Моята сигурно си я виждал с онези кални валяци-13.8/14.1-спрямо фатката колко са ми го забучили газаджиите у мерната единица L/лв.
                  Ти си знаеш,успех.

Коментар

Първоначално публикуван от aldari Преглед на мнение
                    имам фронтера от 2 месеца .Не може да загрее едно деление дори на пълна газ до алеко .Смених термостата които беше с дупка направена от предишният собственик предполагам ипроблема си остана .по надолнищте направо изстива. ако някои е имал такъв проблем нека сподели.
                    За да е пробил дупка предишния собственик - е имал проблем !
                    Да не си е решил проблема със смяна на радиатора от дизелов модел ( по голяма площ на охлаждане ) и с новия термостат да си е преохладен.
                    Можеш спокойно да намалиш площа на охлаждане с някаква преграда, поставена пред радиатора ! Големината - по твое осмотрение , докато ти хареса температурата на двигателя.
                    Ще стане с проби ! Успех !

Коментар

но мерси!
                      Колега, по тази логика защо е необходимо да има и климатик-то лятото е само няколко месеца!
                      А явно не те притеснява , че нямаш и парно през зимата!
                      Само че да няма скоро и твой пост , че колата ти видиш ли харчела много!
                      Послушай колегите и си купи друг термостат, като преди това провери този със който караш сега дали не е заседнал отворен! Излишно е да казвам , че и аз съм минал през тези премеждия и чак на втория-НОВ си реших проблема! А карането със студен мотор води след себе си други премеждия, но все пак колата си е твоя- ти решавай!

Поздрави!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                        Колега, по тази логика защо е необходимо да има и климатик-то лятото е само няколко месеца!
                        А явно не те притеснява , че нямаш и парно през зимата!
                        Само че да няма скоро и твой пост , че колата ти видиш ли харчела много!
                        Послушай колегите и си купи друг термостат, като преди това провери този със който караш сега дали не е заседнал отворен! Излишно е да казвам , че и аз съм минал през тези премеждия и чак на втория-НОВ си реших проблема! А карането със студен мотор води след себе си други премеждия, но все пак колата си е твоя- ти решавай!

Поздрави!
                        Принципно парно имам и си духа топло!(е за мен е топло!Нямам база за сравнение).почва да духа студено-хладно само когато спускам дълго време!И нищо не казвам ще го направя просто през лятото ми е по спокоино когато си седи отворен термостата!Защото както казах в началото ми писна да ми прегряват колите по задръсванията!А джипката всекидневно е в тях!За това казах че предпочитам да го сменя след лятото!
                        LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          За да е пробил дупка предишния собственик - е имал проблем !
                          Да не си е решил проблема със смяна на радиатора от дизелов модел ( по голяма площ на охлаждане ) и с новия термостат да си е преохладен.
                          Можеш спокойно да намалиш площа на охлаждане с някаква преграда, поставена пред радиатора ! Големината - по твое осмотрение , докато ти хареса температурата на двигателя.
                          Ще стане с проби ! Успех !
                          Колега помисли малко преди да пишеш . Ако термостата му е изправен , какво значение има по-големия радиатор ? Даже по-добре за охлаждането ако наистина е с по-голяма площ.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Колега помисли малко преди да пишеш . Ако термостата му е изправен , какво значение има по-големия радиатор ? Даже по-добре за охлаждането ако наистина е с по-голяма площ.
                            Не ми се мисли ! Просто вместо да си играе с термостати ( вече веднъж е сменял) , да си регулира площта на охлаждане.
                            И без това предишния собственик е пробивал термостата -защо ли ???
                            Лятото ще разбере !
                            Иначе си прав! Вярно !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Не ми се мисли ! Просто вместо да си играе с термостати ( вече веднъж е сменял) , да си регулира площта на охлаждане.
                              И без това предишния собственик е пробивал термостата -защо ли ???
                              Лятото ще разбере !
                              Иначе си прав! Вярно !
                              1. Тук май доста се изписа и за термостатите. Очевидно доста ментета има , щом колеги са сменяли по 2-3 докато открият верния.
                              2. При изправен термостат и промита охладителна система мотора няма проблем ни зиме , ни лете. Следователно в конкретния случай термостата е пробит поради някакво прегряване. И така му е било по-лесно . Но това е временно решение , а не изход от проблема.
                              3. Ако ще си регулира площта по лесния начин , по- добре е да сложи жалузи като на Газка. И едното око да му е постоянно в термометъра .Щото ако използва картони и хартии , все веднъж ще забрави да погледне температурата ....Обикновено в подобен случай човек се сеща за това , когато види парата под капака.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Не давай такива категорични съвети, защото има хора които ще ги вземат за чиста монета и после ще са "вътре" със 700+ лв. И колата пак няма да им загрява.
                                Хм...всъщност точно 700...я който е сменял как знае. И аз сменях.....сам.
                                Като се замисля.....и мойта си седи на първото деление...зимата. И Кадета ми така прави. Сменял съм им гарнитури и радиатори и термостати и кво ли не.......просто Опелите са си така според мен. Не че духа много топло ама колкото-толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X