Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С преден мост или не при спускане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: С преден мост или не при спускане?

Ето в тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=45683 още инфо и разсъждения по същия въпрос
    Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Става въпрос за фронтера Б с вакуумен дискънектор. Да речем, че съм качвал заснежен баир на 4х4 с поставен малкия лост на бавни. На равното идва асфалт и изключвам 4х4 без да пипам малкия лост. После наклон със сняг, и аз решавам да се спусна без да натискам бутона за 4х4. Дали само на задно колата ще се държи по-стабилно, отколкото ако спускам с поставен малък лост на бързите?
      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
        Става въпрос за фронтера Б с вакуумен дискънектор. Да речем, че съм качвал заснежен баир на 4х4 с поставен малкия лост на бавни. На равното идва асфалт и изключвам 4х4 без да пипам малкия лост. После наклон със сняг, и аз решавам да се спусна без да натискам бутона за 4х4. Дали само на задно колата ще се държи по-стабилно, отколкото ако спускам с поставен малък лост на бързите?
        че то може ли да изключиш предния мост, в движение, докато си на бавни?

ето ти какво пише в ръководството линк

Коментар

Не съм пробвал... шубе ме е да не потроша нещо. Питам, защото мисля четох в някаква тема, че може да си с малкия лост на бавни и да си само на задно. Даваха го за използване например при издърпване на колесар с лодка от водата, ако колата е стъпила на асфалт и наклона е значителен. Ама дали беше за фронтера Б... Ще се опитам да намеря темата, ако е от този форум въобще.
          Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Тия, дето нямат хъбове са или фултайм и въобще не може да се изключва предния мост, или парттайм с дисконектор и може. За друг вариант не се сещам...
            Имам приятел със самурай без хъбове. До колкото знам и старите УАЗ-кит са без хъбове стандартно. И също така JEEP CHEROKEE и WRANGLER. Говоря за парттайм без хъбове и то излезли така от завода.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
              Имам приятел със самурай без хъбове. До колкото знам и старите УАЗ-кит са без хъбове стандартно. И също така JEEP CHEROKEE и WRANGLER. Говоря за парттайм без хъбове и то излезли така от завода.
              Te са с капачки. Пак са парт тайм но се върти и предния мост нон-стоп, единствено раздатката изключва въртящия момент към предния кардан. Това е по-лошия вариант защото имаш повишен разход на гориво. Тези хора обикновено си слагат ръчни хъбове.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Te са с капачки. Пак са парт тайм но се върти и предния мост нон-стоп, единствено раздатката изключва въртящия момент към предния кардан. Това е по-лошия вариант защото имаш повишен разход на гориво. Тези хора обикновено си слагат ръчни хъбове.
                тези с Jeep ли, слагат ръчни??

не съм чувал

Коментар

Не съм пробвал... шубе ме е да не потроша нещо. Питам, защото мисля четох в някаква тема, че може да си с малкия лост на бавни и да си само на задно. Даваха го за използване например при издърпване на колесар с лодка от водата, ако колата е стъпила на асфалт и наклона е значителен. Ама дали беше за фронтера Б... Ще се опитам да намеря темата, ако е от този форум въобще.
                  Колега,това е за фронтера А. Ако е с ръчни хъбобе можеш да ги изключиш и да си на бавни само на заден мост. При теб не става
                  Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    тези с Jeep ли, слагат ръчни??

не съм чувал
                    Говорим за Уаз,Газ и Други не икономични машини
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                      Говорим за Уаз,Газ и Други не икономични машини
                      И разни Вранглери, Шевита и Фордове. Зад океана разбира се.
                      no signature no problems

Коментар

Не може да се изключи 4х4 , когато си на бавни при фронтера Б . При натискане на бутона индикатора започва да мига и не изключва 4х4. Пробвал съм го.

Аз предпочитам да спускам на 4х4 , по-устойчива е (според мен) , а и дори да занесе с подаване на малко газ се оправя. Догато само на заден мост, натиснеш ли газта става лошо.

[URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
                        [/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X