Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да направим Фронтерата МОНСТЪР

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да направим Фронтерата МОНСТЪР

Колеги дойде ми идея да направя Фронтерата МОНСТЪР.Мисля да я кача на 44ки или малко по надоло.Да мръдна доста купето от шасито.Донора е наличен.Очаквам коментари и помош със снимки ако някой е веждал някаде направена.И всякакви идей.ЗАПОЧНА СЕ
    Последно редактирано от Евгени turboto; 20-12-08, 20:17.
    sigpic

До: Да направим Фронтерата МОНСТЪР

Много трудно се намират 44ки . Да не кажа невъзможно на добра цена. А и тия гуми трябва да ги върти нещо.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

дай повече инфо какво си мислил да правиш и какви части и стои и гледаи

Поздрави

Коментар

44ките ако не намерим тук ще ги внесем.Не мисля че е невъзможно.
        sigpic

Коментар

То всичко е възможно, ама на каква цена?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            То всичко е възможно, ама на каква цена?
            До тук тази джипка ми е излезнала ПЕВИЦА С ОРКЕСТЪР.Не мисля че ще струва милиони.Ето го и донора.
            Прикачени файлове
            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
              До тук тази джипка ми е излезнала ПЕВИЦА С ОРКЕСТЪР.Не мисля че ще струва милиони.
              Е, ти си знаеш, ще следя темата с интерес.
              Просто базата е неподходяща. Механиката на тая кола е слаба за такива извращения.
              Полуоски, дифове, хъбове, и други подобни железни неща ще станат консуматив. По добре е да се замислиш за нещо с А рамена и с едни гуми 37 и да се търсят много големи ходове .
              44ките не е само да ги сложиш, трябва и да се развъртат за да се самопочистват като всяка друга гума. Ако идеята не е за пред кафето, а да е функционално извращение си мисля че трябва някой по малък размер за механиката на фронтерата.
              Успех с начинанието.
              Аз съм с усилени мостове и когато вдигнах такава гума с джантата започнах да се замислям дали ще мога да ги въртя. Затова и не съм поръчал гуми от щатите. Не съм сигурен дали 4.0лТД на тойота и възможно най здравите кутия и раздатка ще се справят с големината. Само мотора, кутията и раздатката ми сигурно тежат колкото една фронтера.
              Не искам да те отказвам, просто помисли как най-полезно даизползваш това което имаш.

Коментар

За пред кафето или за гората?
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                  За пред кафето или за гората?
                  За гората няма да е със сигорност.Соти ти с кви гуми беше.
                  sigpic

Коментар

За гората няма да е със сигорност.Соти ти с кви гуми беше.
                    Бях с 34-ки,ама заминаха...Сега съм с 35х11,5х16-Силвърстоун....
                    Евгени,какво точно искаш да постигнеш,защото ако е само да навреш големите гуми,ще хвърлиш неимоверно много услия,а акто я подкараш после,ще ти иде да се самоубиеш...Най-малкото трябва да върви поне на асфалта,но и за там ще е проблем...

Коментар

Бях с 34-ки,ама заминаха...Сега съм с 35х11,5х16-Силвърстоун....
                      Евгени,какво точно искаш да постигнеш,защото ако е само да навреш големите гуми,ще хвърлиш неимоверно много услия,а акто я подкараш после,ще ти иде да се самоубиеш...Най-малкото трябва да върви поне на асфалта,но и за там ще е проблем...
                      Тогава ще намалим малко размера.Искам да е доста по висок и широк.Имаме в града една Тойота разделена шаси от купе с 12см и качени 33ки стой доста добре.Ако разделя моята с 14 см и кача гуми доста по голями, няма ли да се получи.В гора ще влиза само по работа.
                      sigpic

Коментар

гуми 44-ки при нас в Лондон има ,цената е около 1000лв на бройка,с транспорта до Бг сам смятай. Трансмисията и мотора на фронтерата направо ше клекнат.Трябва да преработваш кардани и кормилна геометрия,сигурно ще караш само на 1-ва или само на бавните,ако не се преработят диференциялите. аз съм с 35х13.5х15 на Ландкруисер 80(4.2) отказах се да слагам 37-ци точно по тая причина.......иначе....луд умора нема
                        Успех!
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

Тогава ще намалим малко размера.Искам да е доста по висок и широк.Имаме в града една Тойота разделена шаси от купе с 12см и качени 33ки стой доста добре.Ако разделя моята с 14 см и кача гуми доста по голями, няма ли да се получи.В гора ще влиза само по работа.
                          Не знам дали си правил бодилифт досега,но трябва да знаеш,че при него повдигаш само Купето от шасито,с всички произтичащи неудобства от това.Като пример мога дам,че ще се появи пролука между купето и бронята(сметай ако е 14 см).А тъй като ДВГ и СК са на шасито,ще ти "потънат" лостовете надолу....А радиатора къде е,щото перката е на мотора...

Коментар

Не знам дали си правил бодилифт досега,но трябва да знаеш,че при него повдигаш само Купето от шасито,с всички произтичащи неудобства от това.Като пример мога дам,че ще се появи пролука между купето и бронята(сметай ако е 14 см).А тъй като ДВГ и СК са на шасито,ще ти "потънат" лостовете надолу....А радиатора къде е,щото перката е на мотора...
                            Не съм я започнал само събирам мнения.А за радиятора не се бях сетил.Ще огледам но не мисля че е проблем
                            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                              гуми 44-ки при нас в Лондон има ,цената е около 1000лв на бройка,с транспорта до Бг сам смятай. Трансмисията и мотора на фронтерата направо ше клекнат.Трябва да преработваш кардани и кормилна геометрия,сигурно ще караш само на 1-ва или само на бавните,ако не се преработят диференциялите. аз съм с 35х13.5х15 на Ландкруисер 80(4.2) отказах се да слагам 37-ци точно по тая причина.......иначе....луд умора нема
                              Успех!
                              Благодаря
                              sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X