Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е датчикът за перката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: каде е датчика за перката

По добрият начин е ако мога така да се изразя е да вкарва антифриз в маслото,стане ли обратното е много неприятно,минавах през маисторите ми тази седмица и те правеха едно рено клио 1.9 дизел с същият проблем,глава,шлайф гарнитура,нови болтове,всико както си му е реда,но на свален радиатор и в разширителният съд и мъркучите какви лайна имаше,не ми се говори,това докато се промие и изчисти ще е голям зор.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav.iordanov.1 Преглед на мнение
      Не че и аз не съм правил ....."странни неща"....но да снимаш при 200 не го одобрявам ....при "проблем" отломките ще са разпилени на поне 150м дължина
      Ако датчика не е на маркуча, виж на радиатора някъде....другия вариянт е да е на мотора и да е с две крачета за стрелката и за перките ама не го вярвам.Виж и тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=39000 пиши пък и звънкай ако съвсем затънеш
      А такива мастУри " ми казаха че е заминал двигателя и било по добре да продам колата." ги *би !
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

леко встрани от темата ама да беше снимал и оборотомера
        Последно редактирано от fanatic; 23-10-08, 07:52.

Коментар

Датчикът е в долния край на радиатора, но преди да го сменяш провери дали като дадеш проводниците му накъсо вентилаторът тръгва.
          и дали до радиатора изобщо стига гореща вода. При наличието на въздушни тапи е много вероятно датчикът да си е ОК - просто до него не стига гореща вода.
          Провери дали тънкия маркуч от термостата до разширителния съд не е запушен или пречупен. Ако не, има вероятност за духната гарнитура между цилиндър и водна риза. Най-вероятно след прегряване или нестегната глава.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Не че и аз не съм правил ....."странни неща"....но да снимаш при 200 не го одобрявам ....при "проблем" отломките ще са разпилени на поне 150м дължина
            Ако датчика не е на маркуча, виж на радиатора някъде....другия вариянт е да е на мотора и да е с две крачета за стрелката и за перките ама не го вярвам.Виж и тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=39000 пиши пък и звънкай ако съвсем затънеш
            А такива мастУри " ми казаха че е заминал двигателя и било по добре да продам колата." ги *би !
            Колеге чел съм темата и промих системата смених термостата но без резултат ,системата си беше чиста нямаше запушено , дри ръжда нямаше страна работа

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Датчикът е в долния край на радиатора, но преди да го сменяш провери дали като дадеш проводниците му накъсо вентилаторът тръгва.
              и дали до радиатора изобщо стига гореща вода. При наличието на въздушни тапи е много вероятно датчикът да си е ОК - просто до него не стига гореща вода.
              Провери дали тънкия маркуч от термостата до разширителния съд не е запушен или пречупен. Ако не, има вероятност за духната гарнитура между цилиндър и водна риза. Най-вероятно след прегряване или нестегната глава.
              не можах да откриа датчика,проверих радиятора , еднакво топал огоре и долу ,маркуча към раширитела не е запушен.А антифриза за 20 000км след като промих системата
              не е мръднало нивото,когато е студена като отворя капачката на радиатора не изкарва въздух не дуе маркучите. ето и малко снимки на радиатора нрна никакви кабели при трмостата е същата работа.
              Прикачени файлове

Коментар

Проверявал ли си за висящи букси в двигателя, по точно отляво отпред, понеже принципно датчика е от страната на термостата към (или на) радиатора, ама в другата тема на колегата си чел какво му беше, пък ако и звъннеш къде си може да ти се дотъркалям да се пулим заедно ..........като се замисля, ако си виждал вентилаторите да се въртят и няма отделен датчик ......може да се хранят от компютъра ( шибаните нови технологии ) сигнала да се ползва за готвене на горивна смес, за индикатора на таблото и за вентилаторите....ама тогава знанията ми привършват и без схема съм кръгла "О"
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  А това че не харчи антифриз нищо не значи. Може да вкарва масло в антифриза и той да не мърда. Може да вкарва антифриз в маслото. Може да вкарва изгорели газове в Антифриза. Издухването на гарнитурата е възможно по няколко начина.
                  страното е че няма никакъв признак за издухала гарнитура а парното изчезва,тя рано или късно ща си покаже болката но това при моя касмет ще се случи точно когато не трябва.
                  А за тежината и големите гуми по скоро му пречат да набира бързо ,но след като набере скорост я подъръж а без проблем,при офроуд натоварването на двигатела и ходовата част е много по голамо,според мен

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Проверявал ли си за висящи букси в двигателя, по точно отляво отпред, понеже принципно датчика е от страната на термостата към (или на) радиатора, ама в другата тема на колегата си чел какво му беше, пък ако и звъннеш къде си може да ти се дотъркалям да се пулим заедно ..........като се замисля, ако си виждал вентилаторите да се въртят и няма отделен датчик ......може да се хранят от компютъра ( шибаните нови технологии ) сигнала да се ползва за готвене на горивна смес, за индикатора на таблото и за вентилаторите....ама тогава знанията ми привършват и без схема съм кръгла "О"
                    Благодаря за предложението но в момента съм на работа може да се наложи да патувам не искам да те разкарвам по задръстваниата за нищо,
                    а адреса е Лозенец ул. Цветна градина N:31 фронтерата е бордо къса база.
                    Сега пак проверих за някакви кабели но няма.Има някаде датчик защото в "Булвариа" въпросните маистори казаха че може и датчик да е пеоблема но нескаха да ми кажат каде е но за цената ми казаха.
                    В краен случаи ако не го намеря датчика ще ходя пак при тях че с джипката си возя детето и ме е страх да не остана по път някаде

Коментар

Благодаря за предложението но в момента съм на работа може да се наложи да патувам не искам да те разкарвам по задръстваниата за нищо,
                      а адреса е Лозенец ул. Цветна градина N:31 фронтерата е бордо къса база.
                      Сега пак проверих за някакви кабели но няма.Има някаде датчик защото в "Булвариа" въпросните маистори казаха че може и датчик да е пеоблема но нескаха да ми кажат каде е но за цената ми казаха.
                      В краен случаи ако не го намеря датчика ще ходя пак при тях че с джипката си возя детето и ме е страх да не остана по път някаде
                      Гледай сега. В Булвария не стъпвай. Има къде къде по-точни и знаещи от тях. Пък и които разбират много повече от Фронтери от тях.
                      А за да си сигурен 100% прескочи до Дунев на кръговото на 4-ти километър и си направи CO2 преглед. Струва 15 лв. Защото и на мен не ми изчезваше антифриз нито ми ставаше маслото на пяна, даже и парно си имах но въпреки това гарнитурата си беше заминала. По добре да го хванеш навреме, че после да не търсиш глава. А датчик има 100%
                      Ето как изглежда. И като го гледам трябва да е монтиран на радиатора. Може вентилатора да ти пречи да го видиш, или дифузьора.
                      https://www.simpsonsupplies.co.uk/EN...B809_1669.html
                      no signature no problems

Коментар

Колега,аз карам ОФ Б 2,2 но дизел.Датчика се намира под кората на която пише ЕКОТЕК.Сваляш кората и виждаш термостата на които седи и датчика за уреда за температурата,а точно над него е и този за перките.Не знам защо са го сложили там

Коментар

Първоначално публикуван от zari6 Преглед на мнение
                          Колега,аз карам ОФ Б 2,2 но дизел.Датчика се намира под кората на която пише ЕКОТЕК.Сваляш кората и виждаш термостата на които седи и датчика за уреда за температурата,а точно над него е и този за перките.Не знам защо са го сложили там
                          И аз не знам ама колите ви не са с еднакви двигатели и едва ли датчика е на едно и също място.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Гледай сега. В Булвария не стъпвай. Има къде къде по-точни и знаещи от тях. Пък и които разбират много повече от Фронтери от тях.
                            А за да си сигурен 100% прескочи до Дунев на кръговото на 4-ти километър и си направи CO2 преглед. Струва 15 лв. Защото и на мен не ми изчезваше антифриз нито ми ставаше маслото на пяна, даже и парно си имах но въпреки това гарнитурата си беше заминала. По добре да го хванеш навреме, че после да не търсиш глава. А датчик има 100%
                            Ето как изглежда. И като го гледам трябва да е монтиран на радиатора. Може вентилатора да ти пречи да го видиш, или дифузьора.
                            https://www.simpsonsupplies.co.uk/EN...B809_1669.html
                            Утре сутринта отивам дано работят в събота.

Коментар

Първоначално публикуван от zari6 Преглед на мнение
                              колег това ли имаш предвид,че термостата е от страни

Коментар

колег това ли имаш предвид,че термостата е от страни
                                забравих снимкита
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X