Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е датчикът за перката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде е датчикът за перката

колеги знае ли някой каде се намира датчика за перката на фронтера Б
    2000 г двигателя е 2.2 бензин, държи 100градуса когато карам градско извън градъ стрелката стои на 90г, в Булвариа след 24часов престои ми казаха че е заминал двигателя и било по добре да продам колата.
    Аз не съм майстор но двигателя е наред на 90 000км е.
    По охладителната система всичко е наред термостат ,радиатор,антифриза е сменен след промивка остава само датчика но не мога да го намеря.
    БЛАГОДАРЯ предварително.

До: каде е датчика за перката

Първоначално публикуван от stanislav.iordanov.1 Преглед на мнение
    колеги знае ли някой каде се намира датчика за перката на фронтера Б
    2000 г двигателя е 2.2 бензин, държи 100градуса когато карам градско извън градъ стрелката стои на 90г, в Булвариа след 24часов престои ми казаха че е заминал двигателя и било по добре да продам колата.
    Аз не съм майстор но двигателя е наред на 90 000км е.
    По охладителната система всичко е наред термостат ,радиатор,антифриза е сменен след промивка остава само датчика но не мога да го намеря.
    БЛАГОДАРЯ предварително.
    А какво означава "заминал е двигателя"? Дай по-подробно какво са ти казали като диагноза, от която следва, че двигателя е заминал.

Коментар

когато вдигме 100г, парното духа студено за 1,2 минути докато стрелката се върне на средата. това че изчезва парното значело идухала гарнитура на главата. Но не надува маркучите не изхврля вода от раширлителя.След сервиза я опъмах по магистралата до Пловдив със 180-200км стрелката не помръдна от средата .според мен при такъв зор за близо 2часа каране би трябвало да изхвърли водата ако духа през гарнитурата

Коментар

По принцип го потърси по мъркуча след термостата.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          По принцип го потърси по мъркуча след термостата.

Поздрави
          след термостата единствените кабели са за перката
          Прикачени файлове

Коментар

"Маисторите"от сервиза предполгаха че е възмогно да е и от датчика но трябвало да го сменят срещу 150лв без работата,,и тогава ще ми кажат дали от него е проблема,разбирасе ако е здрав ще си имам резервен

Коментар

Прикачени файлове

Коментар

Kакво показваш с тази снимка.? Как си издухал гарнитурата или как трябва да се кара джип за да се издуха гарнитура?

Ако щеш смени 200 датчика гарнитурата пак няма да се залепи сама. А тоя майстор дето ти е казал че като смени датчик ще се оправи парното му предай много поздрави и го сменяй.
                no signature no problems

Коментар

При този въздушен поток няма начин да загрее,но щом няма парно и не изчезва антифриз,странна работа.

По принцип опела работи на по високи тем. тези 100 градуса не би трябвало да са проблем.

Поздрави

Коментар

При този въздушен поток няма начин да загрее,но щом няма парно и не изчезва антифриз,странна работа.

По принцип опела работи на по високи тем. тези 100 градуса не би трябвало да са проблем.

Поздрави
                    100-те градуса не са. Той включва перката на толкова.
                    Но това че прави въздушна тапа си е проблем.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Kакво показваш с тази снимка.? Как си издухал гарнитурата или как трябва да се кара джип за да се издуха гарнитура?

Ако щеш смени 200 датчика гарнитурата пак няма да се залепи сама. А тоя майстор дето ти е казал че като смени датчик ще се оправи парното му предай много поздрави и го сменяй.
                      маисторите са от "БУЛВАРИА" същите не знаяат какво му е на опела и за това аз искам да сменя датчика преди гарнитурата.
                      А гарнитура на двигател може да издуха от много нша но не и от каране с висока скорост ако всичо по автамобила е наред

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        100-те градуса не са. Той включва перката на толкова.
                        Но това че прави въздушна тапа си е проблем.
                        страното е че парното се оправя след като се върне стрелката на 90г,затова мисля че датчика вклучва парката по късно

Коментар

Бях чел в форум как е най-лесният и евтин начин да разбереш гори ли антифриза.
                          Купуваш един одеколон от най-евтините и миризливите,слагаш го в разширителният съд,сутринта я палиш и мирише ли отзад на одеколон-честит сбор

Поздрави

Коментар

страното е че парното се оправя след като се върне стрелката на 90г,затова мисля че датчика вклучва парката по късно
                            Парното се оправя когато въздушната тапа се премести в големия кръг.
                            При изправна глава и радиатор аз съм карал без датчик и без перка и без виско и без термостат 2 седмици миналия юни месец без да ми мръдне стрелката от 90 градуса. Ти си прави изводите.

А високата скорост не пречи но на леките автомобили. На возило с огромно въздушно съпротивление и огромни гуми и 1700 килограма и на 30 см. от земята си му пречи. Ако не вярваш оправи гарнитурата и пак го покарай с 200 и ми звънни да те черпя бира ако е наред след 5 такива опита.
                            no signature no problems

Коментар

Бях чел в форум как е най-лесният и евтин начин да разбереш гори ли антифриза.
                              Купуваш един одеколон от най-евтините и миризливите,слагаш го в разширителният съд,сутринта я палиш и мирише ли отзад на одеколон-честит сбор

Поздрави
                              А това че не харчи антифриз нищо не значи. Може да вкарва масло в антифриза и той да не мърда. Може да вкарва антифриз в маслото. Може да вкарва изгорели газове в Антифриза. Издухването на гарнитурата е възможно по няколко начина.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X