Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфт в шлиците на кардана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Луфт в шлиците на кардана

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Това "вът-вът" си е шум от разбито каре на кардана.
    А,причукване при тръгване от място или при натоварване на скорост с газ и отнемане на същата - би трябвало да се чуе.

Коментар

При тръгване или отнемане на газта не се чува чаткане,просто с увеличаване на скороста и започва леко биене.
      (0+)
      Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
        А,причукване при тръгване от място или при натоварване на скорост с газ и отнемане на същата - би трябвало да се чуе.
        При мене при тръгване с чува причукване и при натоварване!Имаш ли идея що е то?Благодаря предварително!
        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
          При мене при тръгване с чува причукване и при натоварване!Имаш ли идея що е то?Благодаря предварително!
          Тампон на ск.кутия!Възможно е и на ДВГ - левия!

Коментар

Първоначално публикуван от kameloot Преглед на мнение
            При тръгване или отнемане на газта не се чува чаткане,просто с увеличаване на скороста и започва леко биене.
            Провери си гумите за баланс и деформации, ако не си го правил скоро и ако причината не е в тях, вероятно имаш проблем с кардана. Може да е разбалансиран ако нещо е правено по него или е удрян. Луфта не е причината за биенето.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Тампон на ск.кутия!Възможно е и на ДВГ - левия!
              На двигателя са здрави, ама на кутията не съм видял...мерси, като проверя ще пиша!

Коментар

На двигателя са здрави, ама на кутията не съм видял...мерси, като проверя ще пиша!
                Как ще провериш тампона на ск.кутия?Много ще ме изненадаш ако пишеш,че е наред,както и на ДВГ -то!?...

Коментар

Как ще провериш тампона на ск.кутия?Много ще ме изненадаш ако пишеш,че е наред,както и на ДВГ -то!?...
                  Нямам идея как ще се проверява...Но ще е някой ден като остане време или утре, ако ме вкарат в бокса...

Коментар

Нямам идея как ще се проверява...Но ще е някой ден като остане време или утре, ако ме вкарат в бокса...
                    Абе човек,сам можеш да си провериш тампона на скор.кутия!Давай всичката газ и тръгни от място все едно си с лек автомобил и желаеш да запалиш гумите му!Чуеш ли престъргване /звук от метал в метал/ или все едно нещо се тормози ...... опааа тампона е за смяна - 270лв. - честито....Ако не усетиш нищо ..... отново честито и браво!!!
                    Успех...

Коментар

Абе човек,сам можеш да си провериш тампона на скор.кутия!Давай всичката газ и тръгни от място все едно си с лек автомобил и желаеш да запалиш гумите му!Чуеш ли престъргване /звук от метал в метал/ или все едно нещо се тормози ...... опааа тампона е за смяна - 270лв. - честито....Ако не усетиш нищо ..... отново честито и браво!!!
                      Успех...
                      Недей с такива съвети, че не знаеш колко може да му тежи десния крак. И ще вземе нещо друго да изпращи.
                      Тампона на СК се проверява най-лесно с 2-ма човека. На място дърпаш ръчна дигаш капака и гледаш СК а между временно някой на 1-ва отпуска леко съединителя. Ако е скъсан тампона цялата СК се повдига 3-4 сантиметра и като натиснеш съединителя се удря с трясък обратно в гредата. При мен тампона не беше скъсан но беше толкова разтегнат, че все едно го нямаше.
                      no signature no problems

Коментар

Хайде и аз да задам един въпрос ....горе долу по темата.Колко според вас е нормалния луфта на задния кардан при завъртане наляво и надясно.Говорим по-скоро за луфта пиньон-корона.Иначе казано колко е нормално да се движи свободно до зацепване кардана когато джипа е на скорост.Имам едно много леко причаткване когато подавам рязко газ или пък примерно включа на 3-та при 20км/ч и дам повече газ.Чува се като удар който обира хлабината на въпросния свободен ход на кардана.Гледаха го доста хора,изказаха се доста мнения/някои от рода че има тампони скъсани-проверено че всичко е наред/,но всеки който видя хлабината каза че е съвсем нормална.Не че въпросния шум е нещо което пречи на движението,но мен ми създава усещането за луфт и от там някакъв дискомфорт за напълно потегната машина без притропване.Така че ако някой може да даде инфо колко е нормалната въпросна хлабина,и всъщност дали подлежи на някакъв реглаж/защото всеки ми вика да не я пипам/ще съм ви много благодарен.Поздрави.
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Недей с такива съвети, че не знаеш колко може да му тежи десния крак. И ще вземе нещо друго да изпращи.
                          Тампона на СК се проверява най-лесно с 2-ма човека. На място дърпаш ръчна дигаш капака и гледаш СК а между временно някой на 1-ва отпуска леко съединителя. Ако е скъсан тампона цялата СК се повдига 3-4 сантиметра и като натиснеш съединителя се удря с трясък обратно в гредата. При мен тампона не беше скъсан но беше толкова разтегнат, че все едно го нямаше.
                          Съжалявам,малко прекалих!Но и така може да се провери ... само,че с нормално подаване на газ!Абе стърже яко метал в метал...
                          Колегата да извинява за хард съвета,който му дадох...

Коментар

Съжалявам,малко прекалих!Но и така може да се провери ... само,че с нормално подаване на газ!Абе стърже яко метал в метал...
                            Колегата да извинява за хард съвета,който му дадох...
                            Иначе аз т'ва вече го пробах, бая отдавна, и бях сигурен,че някой тампон е заминал, ама не се сетих за тоя на скоростите...Мерси!Скоро ще се купува нов и ще се мени....!А сега другия въпрос, къде да го търся?

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              ......Колко според вас е нормалния луфта на задния кардан при завъртане наляво и надясно.Говорим по-скоро за луфта пиньон-корона........
                              Хлабината между короната и пиньона трябва да е 0,11-0,16 мм. Ако не вие дифа, въобще не го пипай. Слагай добро масло и карай. Придрънкването вероятно е от каре или нещо друго. Може и в раздатката да е увеличен луфта.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X